FOLLOW US: facebook twitter

Απορρίμματα… Αιγίου και το 2024 στην Τριανταφυλλιά

Ημερομηνία: 04-01-2024 | Συντάκτης:

Εγκρίθηκε η σύμβαση από το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας

-«Παρών» στην ψηφοφορία από τον νέο δήμαρχο Χρήστο Χριστοδουλόπουλο

 

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

 

Στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων και στον ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς θα μεταφέρονται και τη νέα χρονιά τα απορρίμματα του δήμου Αιγιαλείας, καθώς το δημοτικό συμβούλιο Ήλιδας –με την προηγούμενη σύνθεση- ενέκρινε σε συνεδρίασή του στις 21 Δεκεμβρίου την  υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Αιγιαλείας, με σκοπό την έκτακτη και προσωρινή αντιμετώπιση της διάθεσης μέρους των σύμμεικτων αστικών αποβλήτων του και στόχο τη μείωση των επιβλαβών συνεπειών για το περιβάλλον και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η αρχική απόφαση ελήφθη από τον Φορέα Διαχείρισης Αποβλήτων Ηλείας, εξαιτίας της προσωρινής αδυναμία υλοποίησης των δράσεων αυτών από τον αρμόδιο Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Αχαΐας (σύμφωνα με το υπ’αριθ. 52334/22-11-2023 έγγραφο του Δήμου Αιγιάλειας), λόγω της κήρυξης της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της σύμβασης, ο δήμος αναλαμβάνει να παραλαμβάνει καθημερινά και κατά τις ώρες λειτουργίας του, από τους αναδόχους – παρόχους υπηρεσιών μεταφοράς των σύμμεικτων αποβλήτων του Δήμου Αιγιαλείας, που θα υποδειχθούν σε αυτόν με σχετικό έγγραφο του Δήμου, μέρος των σύμμεικτων αστικών αποβλήτων του Δήμου Αιγιαλείας.

Ρητά συμφωνείται ότι η μέγιστη ποσότητα σύμμεικτων αστικών αποβλήτων που μπορεί να παραλαμβάνει ο Δήμος Ήλιδας από το Δήμο Αιγιαλείας, δεν μπορεί να υπερβαίνει συνολικά τους 17.000 τόνους. Το τέλος επεξεργασίας/ταφής/εναπόθεσης ορίζεται στο ποσό των 76,49 ευρώ/τόνο πλέον του αναλογούντος ΦΠΑ. Ο προϋπολογισμός όλης της σύμβασης διαμορφώνεται για την διάθεση των σύμμεικτων αποβλήτων του Δήμου Αιγιαλείας σε 1.300.330,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ 24%, δηλαδή συνολικού ποσού 1.612.409,20 ευρώ.Η παράταξη του κ. Χριστοδουλόπουλου και του κ. Κράλλη δήλωσαν παρών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot