FOLLOW US: facebook twitter

«Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης» με τρελό γέλιο!”

Ημερομηνία: 13-07-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Οι ΠΑΡΑΞΕΝΟΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ το Σάββατο στο ΣΙΝΕ ΡΟΔΟΝ Σταφιδοκάμπου στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης


Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου

Οι ΠΑΡΑΞΕΝΟΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ξαναχτυπούν, αυτή τη φορά στο ΣΙΝΕ ΡΟΔΟΝ στο Σταφιδόκαμπο, όπου το Σάββατο 15 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ παρουσιάζουν την αχτύπητη παράσταση «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης» του Άκη Δήμου  σε σκηνοθεσία του Παντελή Μήτρου, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης, με ελεύθερη είσοδο. Μια καταπληκτική παράσταση ποο δεν πρέπει να χάσετε, σκορπίζει γέλιο μέχρι δακρύων, με ερμηνείες καταπληκτικές και κορυφαία αυτή του Θοδωρή Δημόγλου ποο ερμηνεύει εξαιρετικά τον γυναικείο ρόλο της Ιοκάστης. Ωστόσο όλο το τιμ των ηθοποιών δίνει ρεσιτάλ ηθοποιϊας, σκηνοθεσία, κοστούμια, μουσική και σκηνικά όλα υπέροχα, μια άρτια και καλοστημένη παράσταση υψηλών προδιαγραφών.

Λίγα λόγια για το έργο

Μέσα στον κόσμο των ραγδαίων αλλαγών, η Ιοκάστη Παπαδάμου εγκλωβισμένη μέσα στο αστικό της διαμέρισμα κινείται ανάμεσα στην τρέλα και την αφέλεια, προσπαθώντας να αγνοήσει επιδεικτικά οτιδήποτε θα μπορούσε να ταράξει την προσωπική της, υποτιθέμενη, ηρεμία.

Η οικογενειακή συνάθροιση που οργανώνει στο σπίτι της θα μετατραπεί σε μια βραδιά εξομολογήσεων, καθώς η Ιοκάστη και οι συνδαιτυμόνες της θα προβούν σε μια σειρά προσωπικών αποκαλύψεων.

Από το δείπνο παρελαύνουν μια πάπια με πετροκέρασα, ένας σύζυγος που ζωντανεύει, μια ζωντανή που όλοι νομίζουν ότι είναι πεθαμένη, ένας από μηχανής αλλοδαπός «μπάτλερ», ένας εραστής με πολιτικές φιλοδοξίες, μια μαγείρισσα που θέλει να γίνει μάνα και ένας οργανοπαίκτης που βρίσκει παρηγοριά στα πλήκτρα του πιάνου του και όχι μόνο.

Μέσα από τους ξεκαρδιστικούς διαλόγους και τον καταιγιστικό ρυθμό της παράστασης, αποκαλύπτονται άνθρωποι που δεν έχουν καμία πραγματική επικοινωνία μεταξύ τους, που δεν νοιάζονται στ’ αλήθεια ο ένας για τον άλλο· μια αποσαθρωμένη ζωή, χωρίς κανένα βάθος, που επικεντρώνεται στην κοσμικότητα, στους τύπους, στα ανούσια και τα ανώδυνα.

Σκηνοθεσία: Παντελής Μήτρου

Παίζουν οι ηθοποιοί

Ιοκάστη Παπαδάμου: Θοδωρής Δημόγλου

Ρωμύλος Παπαδάμος, ο (νεκρός) σύζυγός της: Θοδωρής Τσαγρής

Κάτια Παπαδάμου, η κόρη τους: Μαρία Κορίζη

Στέφανος Παπαδάμος, ο γιος τους: Δημήτρης Τράπαλης

Κοσμάς, συνέταιρος και οικογενειακός…φίλος: Παντελής Μήτρου

Γιούρι, ο εσθονός υπηρέτης: Ανδρέας Βούλτσος

Νάντια, η Ρωσίδα; Αισθητικός: Έφη Καλομοίρη

Κατασκευή σκηνικών: Θοδωρής Δημακίδης

Ηχητικά-Φωτισμοί: Λευτέρης Ξένος

Επιμέλεια Προγράμματος: Ανδρέας Βούλτσος

Γραφιστικά: Ρέα Οικονόμου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot