FOLLOW US: facebook twitter

Απολύεσαι…

Ημερομηνία: 05-05-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική, Σχόλια

Ο «νονός» της τεχνητής νοημοσύνης (AI) μετανιώνει για το… βαφτιστήρι του, η IBM κόβει θέσεις εργασίας και τις δίνει στα εργαλεία της AI. Πιο πρόσφατο παράδειγμα, η International Business Machines Corporation (IBM), η οποία ανακοίνωσε ότι αναμένει να περικόψει σχεδόν 8.000 θέσεις εργασίας τα επόμενα χρόνια και να τις αντικαταστήσει με τεχνητή νοημοσύνη.

Την ίδια ώρα, ο Τζέφρι Χίντον, ο επονομαζόμενος «νονός» της τεχνητής νοημοσύνης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ανακοινώνοντας την παραίτησή του από την Google και μιλώντας για τη ραγδαία πρόοδο στην ανάπτυξη συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης.

Ο 75χρονος επιστήμονας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Προς ώρας, τα chatbox δεν είναι πιο έξυπνα από εμάς, από όσο μπορώ να πω. Αλλά νομίζω ότι σύντομα μπορεί να γίνουν», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ένα chatbot είναι πιθανό σύντομα να ξεπεράσει το επίπεδο πληροφοριών που κατέχει ένας ανθρώπινος εγκέφαλος.

Αυτό το μέλλον που είναι πολύ κοντά στο παρόν της αγοράς εργασίας σκιαγραφούν με τις πένες τους σκιτσογράφοι από όλο τον κόσμο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος