FOLLOW US: facebook twitter

Απολογούνται άλλοι 30 για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή

Ημερομηνία: 12-08-2023 | Συντάκτης:

Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων προσήχθησαν νωρίς το πρωί άλλοι 30 κατηγορούμενοι για τις αιματηρές συμπλοκές της περασμένης Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια που έφερε τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, ο οποίος κηδεύτηκε το απόγευμα της Παρασκευής, σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης στην Ελευσίνα όπου μεγάλωσε και έζησε το τραγικά σύντομο διάστημα της ζωής του.

Μετά το πέρας της χθεσινής ανακριτικής διαδικασίας, προφυλακιστέοι κρίθηκαν και οι πρώτοι 30 που απολογήθηκαν πρώτοι, με σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέα. Πρόκειται για 28 Κροάτες, έναν Έλληνα κι έναν Αλβανό. Όλοι τους αρνήθηκαν τις κατηγόριες, ενώ ισχυρίζονται πως δεν έχουν καμία ανάμειξη στη δολοφονία του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ και ότι βρέθηκαν στο σημείο είτε τυχαία είτε για να παρακολουθήσουν την προπόνηση της ομάδας τους στο γήπεδο «Αγιά Σοφιά ΟΠΑΠ ΑΡΕΝΑ».

Ενδεικτικά, ο κατηγορούμενος, με καταγωγή από την Αλβανία, φαίνεται να ισχυρίζεται πως βρισκόταν για δουλειά στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Δευτέρας, ενώ ο 27χρονος Έλληνας, γνωστός στις Αρχές, στο κατάστημα του οποίου στους Αμπελόκηπους έγινε την Πέμπτη καταδρομική επίθεση από οπαδούς της ΑΕΚ, δήλωσε περαστικός από το σημείο. 

Ο υπερασπιστικός ισχυρισμός όλων των Κροατών είναι ότι βρέθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια για να παρακολουθήσουν την προπόνηση και να βγάλουν μία αναμνηστική φωτογραφία. Μάλιστα, ένας τους απολογούμενος, υποστήριξε ότι είχε πάει το μοιραίο βράδυ στο γήπεδο, προκειμένου να παρακολουθήσει με άλλα άτομα την προπόνηση της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, την προηγούμενη ημέρα του αγώνα με την ΑΕΚ.

Σήμερα αναμένεται να αρχίσει η διαδικασία λήψης γενετικού υλικού (DNA) από τους κατηγορούμενους. Στη συνέχεια θα γίνει αντιπαραβολή τους με το DNA του Μιχάλη και τα ευρήματα από τη σορό του, καθώς και γενετικό υλικό από την περιοχή και κηλίδες αίματος στα όπλα, σε μια διαδικασία που αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως μακροχρόνια και πολύπλοκη.

Άλλος ένας Κροάτης ουσιαστικά «καρφώθηκε» μόνος του και συνελήφθη. Όπως περιγράφει αστυνομικός στην κατάθεση του, ο κατηγορούμενος πήγε τα ξημερώματα της 8ης Αυγούστου, λίγες ώρες μετά το φονικό, στο σταθμό του ΗΣΑΠ «ΕΙΡΗΝΗ» για να αναζητήσει το αυτοκίνητο του και έπεσε σε μπλόκο αστυνομικών.

Οι τελευταίοι 45, από τους συνολικά 105 συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στους τρεις ανακριτές αύριο Κυριακή. 

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot