FOLLOW US: facebook twitter

Απολογιστική πρωτοχρονιά στην Π.Ε. Ηλείας

Ημερομηνία: 03-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

Για τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο, που ξεκινά έναν αγώνα για τον πρώτο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης και το δήμο Αρχ. Ολυμπίας, αυτή η Πρωτοχρονιά ήταν η τελευταία που υποδέχθηκε τους τοπικούς εκπροσώπους στο γραφείο του στο διοικητήριο της Π.Ε. Ηλείας.

“Φέτος είναι μια ιδιαίτερη χρονιά για εμένα. Είναι η τελευταία φορά που σας υποδέχομαι εδώ την Πρωτοχρονιά. Αυτό δημιουργεί συγκίνηση. Λένε μεγάλη ευτυχία στην ζωή είναι να κάνεις επάγγελμα ή λειτούργημα στη ζωή αυτό που αγαπάς. Εκπροσωπώ μια γενιά η οποία μεγάλωσε και αγάπησε την πολιτική και υπό αυτή την έννοια είμαι ευτυχής που υπηρετώ, κάνω αυτά τα πέντε χρόνια εδώ και άλλα τέσσερα πριν, ως λειτούργημα αυτό που αγάπησα. Προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να κάνω ότι καλύτερο μπορώ για τον τόπο και για τη δική μου ηθική ικανοποίηση. Γιατί και αυτό υπάρχει στη ζωή και δεν πρέπει να το ξεχνάμε και είναι και βαθιά ανθρώπινο. Ο στόχος που είχα από την αρχή, τελειώνοντας αυτή τη θητεία, να πω ότι έχουμε προσθέσει ως παράταξη σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια, κάτι σε αυτό τον τόπο, που του λείπουν πολλά και το ξέρουμε όλοι. Αυτή την περίοδο που διανύουμε είμαι στην ευχάριστη θέση να μπορώ να ισχυριστώ ότι βλέπουμε και θα το δούμε και το επόμενο διάστημα, να έχει προστεθεί ένα έργο που μπορεί να μην είναι πολύ μεγάλο, τα πιο μεγάλα να μας λείπουν, αλλά δεν μας αναλογούν ως αρμοδιότητες. Το να προσθέσεις κάτι, στην ανάπτυξη αυτού του τόπου, την καθημερινότητα, την οικονομία, την ποιότητα ζωής των πολιτών είναι σπουδαίο και υπό αυτή την έννοια νομίζω ότι μπορώ να κάνω και εγώ και η παράταξη ένα θετικό απολογισμό” είπε ο κ. Γεωργιόπουλος.

Η χρονιά που έρχεται έχει και άλλα πράγματα για τους περισσότερους. Θα είναι μια εκλογική χρονιά σε όλα τα επίπεδα. Έχουμε μπροστά μας όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις ανεξαρτήτως πότε θα γίνει κάθε μια. Αυτό που πρέπει να κάνουμε και να επιδιώξουμε είναι ο αγώνας που θα δώσουμε να είναι καλός και καθαρός, με τα προγράμματά μας. Αυτό έχει κληρονομήσει αυτή η χώρα στον κόσμο. Ο αγών είναι ηλειακή υπόθεση. Είναι υπόθεση κυρίως της Αρχ. Ολυμπίας. Δεν το λέω αυτό γιατί θα είμαι υποψήφιος, αλλά γιατί εκεί θεμελιώθηκε ο αγών στον αθλητισμό και όλα τα επίπεδα αυτής της αρχαίας ζωής που όλοι καυχόμαστε και θέλουμε να λέμε ότι πρέπει να είμαστε αντάξιοι συνεχιστές. Άρα θα δώσουμε έναν καλό αγώνα μέσα σε αυτό το χρόνο. Εύχομαι επιτυχία σε όλους και ο καθένας ας εκλάβει ως επιτυχία ακόμα και την προσπάθεια.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Ηλείους, πρώτα από όλα που μας τίμησαν με την ψήφο τους πριν πέντε χρόνια. Ελπίζω να μην τους διαψεύσαμε. Επίσης όλους όσους κατέχουν αξιώματα, για την συνεργασία που είχαμε. Προσπάθησα μέσα από ένα κλίμα συναίνεσης να έχουμε μια καλή συνεργασία και συλλογική προσπάθεια, γιατί αυτή φέρνει το αποτέλεσμα, γιατί η ομάδα κερδίζει. Αυτό πρέπει να το έχουμε στο μυαλό μας όλοι.

Ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός στο χαιρετισμό του θύμισε την παραβολή του Καλού Ποιμένα. “Περιέργως η πίτα φέτος είναι μεγαλύτερη” σχολίασε και ευλόγησε την πίτα, αλλά καυστικά είπε ότι “.. μπορεί να έρθει άλλος αντιπεριφερειάρχης και να μην μας καλεί” είπε. Στη συνέχεια πέρασε σε πολιτικά θέματα της επικαιρότητας περί θρησκευτικού και πολιτικού όρκου, σχολιάζοντας πάλι, στο πλαίσιο της ευλογίας της πίτας.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι βουλευτές Ηλείας Κώστας Τζαβάρας και Γιάννης Κουτσούκος, ο πρώην βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Παναγιώτης Μπράμος, ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, η αντιδήμαρχος Ανδριάνα Αγγελακοπούλου, η πρόεδρος του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Εύη Βεργοπούλου, εκπρόσωποι φορέων, κομμάτων, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος