FOLLOW US: facebook twitter

Αποκριάτικο διήμερο χαράς και κεφιού στον Πύργο – Εκδηλώσεις από τον Οργανισμό Πολιτισμού του Δήμου

Ημερομηνία: 07-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτισμός

Ένα υπέροχο διήμερο αποκριάτικων εκδηλώσεων για παιδιά, υπόσχεται για το Σαββατοκύριακο ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Πύργου που έχει προγραμματίσει δυο μοναδικές εκδηλώσεις που απευθύνονται στους μικρούς μαθητές του Δήμου.

Ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Νίκος Λαϊνόπουλος αλλά και ο πρόεδρος της ΔΕΠ Α.Ε. Νίκος Χιώνης, με χθεσινή τους συνέντευξη τύπου, μίλησαν για το πρόγραμμα των αποκριάτικων δράσεων και προσκάλεσαν όλα τα παιδιά να συμμετέχουν, παραλαμβάνοντας εγκαίρως και προσκλήσεις για το μεγάλο αποκριάτικο χορό που θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Ξυστρή.

«Συνεχίζοντας τη δράση μας, διοργανώνουμε διήμερες αποκριάτικες εκδηλώσεις το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαρτίου. Το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία θα εμφανιστεί το καταξιωμένο CIRCO “Cachivache”. Είναι μια παράσταση δρόμου με τη συμμετοχή ζογκλέρ και ακροβατών με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής. Είναι μεγάλη μας χαρά που φιλοξενούμε τη συγκεκριμένη καλλιτεχνική ομάδα η οποία έχει δείξει αξιόλογα δείγματα δουλειάς με παραστάσεις που έχουν δοθεί στην Αθήνα και μάλιστα σε πολύ κεντρικά  θέατρα όπως το Παλλάς. Την Κυριακή έχουμε το μεγάλο αποκριάτικο χορό που θα γίνει στην αίθουσα του Πάρκου Ξυστρή και απευθύνεται σε μαθητές των Δημοτικών σχολείων και θα είναι ένα πλούσιο θέαμα, με μουσική, χορό, ζογκλέρ, ταχυδακτυλουργούς, ξυλοπόδαρους, μασκότ, κυνήγι θησαυρού, γαϊτανάκι, εργαστήρι Face painting, κ.λπ.».

Ο κ. Λαϊνόπουλος επισήμανε ότι για τη συμμετοχή των παιδιών στον χορό, είναι απαραίτητη η προμήθεια προσκλήσεων οι οποίες θα διατεθούν σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή τις εργάσιμες ώρες από το ισόγειο του Λάτσειου ενώ θα απαιτείται και η συνοδεία των μικρών παιδιών από γονέα ή κηδεμόνα. Για κάποιους που δε θα προλάβουν να προμηθευτούν προσκλήσεις, θα διατίθενται και στο χώρο της εκδήλωσης. Επίσης, τονίστηκε ότι λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την ασφαλή προσέλευση και παραμονή παιδιών στο χώρο, θα χρειάζεται όμως και η βοήθεια των συνοδών για την καλύτερη επίβλεψη των μαθητών. «Ελπίζουμε να έχει μεγάλη ανταπόκριση και να είναι μια μέρα χαράς και κεφιού για τα μικρά παιδιά» τόνισε ο κ. Λαϊνόπουλος ενώ και ο κ. Χιώνης με τη σειρά του, κάλεσε όλο τον κόσμο να στηρίξει τις εκδηλώσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος