FOLLOW US: facebook twitter

Πύργος: Κακοποίηση νεαρής αθλήτριας

Ημερομηνία: 01-07-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Κοινωνία, Νέα

Η «Πρωινή» αποκαλύπτει το ιστορικό της σοβαρής υπόθεσης, η οποία εκδικάστηκε προ ημερών κα αναμένεται να απασχολήσει και την ΕΟΕ

Επιβλήθηκαν σοβαρές πειθαρχικές κυρώσεις από την αρμόδια Ομοσπονδία στον προπονητή της

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Πύργου από το γεγονός ότι νεαρή αθλήτρια έπεσε θύμα σωματικής κακοποίησης από τον προπονητή της, με συνέπεια να υποστεί σοβαρές κακώσεις και να χρειαστεί να διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου.

Το συμβάν σημειώθηκε πριν από μερικούς μήνες στις κτιριακές εγκαταστάσεις της σχολής στην οποία προπονούνταν μέχρι πρότινος η αθλήτρια. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», η νεαρή κοπέλα έπεσε θύμα σωματικής βίας από τον εκπαιδευτή της, για αδιευκρίνιστη προς το παρόν αιτία, και στη συνέχεια υποχρεώθηκε να προπονηθεί σε προσομοίωση αγώνα χωρίς προστατευτικά εξαρτήματα, με συνέπεια να τραυματιστεί σοβαρά. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης ενημέρωσε τους γονείς της, με τη βοήθεια των οποίων διακομίστηκε στο Νοσοκομείο του Πύργου και υπεβλήθη σε σειρά εξετάσεων καθώς και σε ιατροδικαστική εξέταση, από τη γνωμάτευση της οποίας επιβεβαιώθηκαν οι ισχυρισμοί της αθλήτριας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η οικογένεια του θύματος υπέβαλε έγγραφη καταγγελία στην Ομοσπονδία του αθλήματος που ασκεί με επιτυχία η κόρη τους, προσκομίζοντας και όλα τα σχετικά τεκμήρια (π.χ. σκισμένη μπλούζα) και ιατρικά έγγραφα, ζητώντας την τιμωρία του προπονητή.

Η υπόθεση εκδικάστηκε την περασμένη εβδομάδα στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα της ομοσπονδίας όπου κατέθεσαν οι δύο πλευρές. Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι κατέθεσαν όχι μόνο οι γονείς της καταγγέλλουσας αθλήτριας αλλά και γονείς άλλων αθλητών, οι οποίοι επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς της νεαρής αθλήτριας. Η πλευρά του πειθαρχικά ελεγχόμενου προπονητή αρνήθηκε το περιεχόμενο της καταγγελίας, έδωσε άλλη εκδοχή του συμβάντος και καταλόγισε σκοπιμότητες στην πλευρά της αθλήτριας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», η απόφαση εκδόθηκε πριν από μερικές ημέρες και προβλέπει βαριά πειθαρχική ποινή για τον εκπαιδευτή, καθώς τον υποχρεώνει σε αναστολή της προπονητικής του ιδιότητας για έξι μήνες. Παράλληλα, η απόφαση θα διαβιβαστεί και σε επίπεδο Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ενώ δεν αποκλείεται να κοινοποιηθεί και στον Εισαγγελέα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot