FOLLOW US: facebook twitter

Αποκλειστική δήλωση του Σταύρου Μπένου στην «Πρωινή»: Αρχαιολογικό πάρκο στην Αρχαία Ολυμπία!

Ημερομηνία: 17-07-2020 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”116008″ img_size=”full”][vc_column_text]«Συνδέουμε ένα ιστορικό μνημείο με την τοπική κοινωνία και την οικονομία της χώρας», τόνισε ο πρώην υπουργός Πολιτισμού και ιδρυτής του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ»

Το καινοτόμο εγχείρημα του «Αρχαιολογικού Πάρκου της Αρχαίας Ολυμπίας» θα παρουσιάσουν από κοινού σήμερα στην Αρχαία Ολυμπία ο δήμαρχος Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, και ο ιδρυτής του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», Σταύρος Μπένος, με την υπογραφή ενός τριμερους μνημονίου συνεργασίας.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που θα αναδείξει τον αρχαιολογικό χώρο όχι ως αυτόνομο –και απομονωμένο- αξιοθέατο, αλλά θα τον συνδέσει με το αστικό τοπίο, τον περιβάλλοντα  χώρο και τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Στόχος του εγχειρήματος είναι η Αρχαία Ολυμπία να ενταχθεί σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης με μακροπρόθεσμα οφέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, σήμερα πιθανότατα θα παρουσιαστούν οι βασικές πτυχές του αρχαιολογικού πάρκου και με ποιον τρόπο θα γίνει ο σχεδιαμός, η ανάπτυξη, η προβολή και η συμμετοχή του ανθρώπινου παράγοντα σε αυτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν προβλέπονται μόνο έργα υποδομής αλλά και δράσεις, όπως οι ψηφιακές εφαρμογές, και επιδίωξη του εγχειρήματος είναι η εξωστρέφεια και η προβολή του αρχαιολογικού πάρκου σε διεθνές επίπεδο. Στόχος είναι να εμπλακεί και η επιχειρηματικότητα μέσα από ένα σύμφωνο ποιότητας με συγκεκριμένες προδιαγραφές συμμετοχής, όπως η χρήση τοπικών προϊόντων, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, οι περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες κλπ.

Το μνημόνιο συνεργασίας προβλέπει ενεργό συμμετοχή του «Διαζώματος», καθώς ο Σταύρος Μπένος ανέφερε με αποκλειστικές δηλώσεις του στην «Πρωινή» ότι θα αναλάβει να φέρει εις πέρας δωρεάν όσα δεν θα μπορέσουν ο δήμος ή η περιφέρεια να κάνουν, είτε από πλευράς μελετών ή οτιδήποτε άλλο.

«Το μνημόνιο συνεργασίας για ένα αρχαιολογικό πάρκο στην Αρχαία Ολυμπία είναι μια πολύ μεγάλη στιγμή και τιμή για το ΔΙΑΖΩΜΑ. Θα προσπαθήσουμε να συμβάλουμε στην ανάδειξη ενός τόσο σπουδαίου μνημείου και τη σύνδεσή του με την τοπική κοινωνία και την οικονομία της χώρας», επισήμανε στην «Πρωινή» ο κ. Μπένος.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot