FOLLOW US: facebook twitter

Αποκαλυπτήρια για τις εγκαταστάσεις του νέου Συνεδριακού Κέντρου στο ξενοδοχείο Aldemar στη Σκαφιδιά

Ημερομηνία: 23-10-2023 | Συντάκτης:

Σημείο αναφοράς για την τουριστική ανάπτυξη της Ηλείας!

«Επένδυση-ορόσημο στον άξονα της Δυτικής Ελλάδας- Πελοποννήσου», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου AldemarResorts, Αλέξανδρος Αγγελόπουλος

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Τα αποκαλυπτήρια ενός από τα σημαντικότερα επενδυτικά του εγχειρήματα των τελευταίων ετών έκανε το μεσημέρι της Παρασκευής σε ειδική εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του ομίλου AldemarResorts στην Σκαφιδιά ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, ο οποίος παρουσίασε το νεόδμητο Συνεδριακό Κέντρο σε δημοσιογράφους και στελέχη του επαγγελματικού και συνεδριακού τουρισμού.

Ο κ. Αγγελόπουλος τόνισε ότι πρόκειται για ένα μοναδικό και μνημειώδες για τα ελληνικά δεδομένα, το οποίο χτίστηκε εξ ολοκλήρου από ελληνικά χέρια και με σεβασμό στο περιβάλλον, καθώς είναι ενεργειακά αυτόνομο, με φωτοβολταϊκό πεδίο που δεν τροφοδοτεί μόνο το κτίριο αυτό αλλά και το υπόλοιπο ξενοδοχείο.Παράλληλα, επισήμανε ότι στόχος του είναι να το μετατρέψει σε σημείο αναφοράς για τον συνεδριακό τουρισμό της Ηλείας, συμβάλλοντας στην συνολική ανάπτυξη της Ηλείας.

«Με την εκδήλωση αυτή παρουσιάζουμε το έργο μας στην αγορά, στους επαγγελματίες. Το Μάιο που θα γίνουν τα εγκαίνια θα έχουμε ολοκληρώσει και την τελική διαμόρφωση, αλλά όπως βλέπετε είναι ένα ολοκληρωμένο έργο. Το συνεδριακό κέντρο είναι 10.000 τ.μ., έχει εκθεσιακές και συνεδριακές δυνατότητες, μπορεί να φιλοξενήσει από συναυλίες μέχρι και γάμους. Το έχουμε φτιάξει με έναν τρόπο που να μην περιορίζεται από το ποια είναι η εκδήλωση αλλά το τι θέλει να κάνει ο καθένας. Από το lifestyle μέχρι ένα “βαρύ” ιατρικό συνέδριο. Θέλουμε στον άξονα της Δυτικής Ελλάδας και στην Πελοπόννησο να είμαστε ορόσημο», δήλωσε ο ο κ. Αγγελόπουλος, σημειώνοντας ότι η συγκεκριμένη επένδυση δεν στηρίζει μόνο το ξενοδοχείο Aldemar αλλά δημιουργεί προϋποθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης μέσω του συνεδριακού τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή.

Ακολούθως πήρε τον λόγο ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος συνεχάρη τον Αλέξανδρο Αγγελόπουλο και δήλωσε πως εντυπωσιάστηκε από την ταχύτητα με την οποία ολοκληρώθηκε το έργο, χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα ως το πιο σημαντικό στον χώρο του συνεδριακού τουρισμού.

Επιπλέον, ανέφερε ότι ως υπουργός Τουρισμού έχει την ειδική γνώση και την εμπειρία να διακρίνει τον συνεδριακό τουρισμό ως υγιή πηγή ανάπτυξης, καθώς προσελκύσει επισκέπτες υψηλής ποιότητας και εισοδήματος, προσθέτοντας ότι το μέλλον της Ηλείας σε μεγάλο βαθμό είναι ο τουρισμός.

Πληθώρα επιλογών και σύγχρονος εξοπλισμός

Μετά τις ομιλίες, ο κ. Αγγελόπουλος και τα στελέχη του Ομίλου Aldemar ξενάγησαν τους επισκέπτες σε όλες τις αίθουσες του νέου Συνεδριακού Κέντρου, οι οποίες φέρουν ονόματα αρχαίων ελληνικών θεών (Δίας, Ήρα, κ.ά.), εμπνευσμένες από τον αρχαιολογικό πλούτο της Ηλείας, και στη συνέχεια παρέθεσε γεύμα στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.

Η επένδυση έφτασε τα δέκα εκατ. ευρώ, αφού στόχος είναι να φιλοξενήσει εγχώρια και διεθνή συνέδρια, καθώς και εκδηλώσεις που απαιτούν κλειστές αίθουσες αλλά μεγάλου μεγέθους.

Το νέο συνεδριακό Κέντρο περιλαμβάνει μία κεντρική αίθουσα χωρητικότητας 1.200 ατόμων, τον «Δία», καθώς και παράλληλες αίθουσες, μικρότερης δυναμικότητας, -120, 200, 500 άτομα- ώστε να παρέχει ευχέρεια επιλογών σε κάθε ενδιαφερόμενο διοργανωτή εκδήλωσης. Όλες οι αίθουσες είναι πλήρως εξοπλισμένες τεχνολογικά για την υλοποίηση συνεδρίων και εκδηλώσεων, 

Η άριστη εξυπηρέτηση και υποστήριξη που παρέχεται από το εξειδικευμένο προσωπικό, η δυνατότητα για customized υπηρεσίες και οι 360ο παροχές καθιστούν το IlisCongressCenter την καταλληλότερη επιλογή για τη φιλοξενία και τη διοργάνωση συνεδρίων και εκδηλώσεων.

«Αυτό που πιστεύουμε ότι μπορεί να κάνει είναι να ξεκινήσει από συνέδρια μεγάλα, τα οποία μπορούσε να είναι ιατρικού, πολιτικού, οποιουδήποτε προσανατολισμού, μπορεί να δεχθεί όμως και γκρουπ που ασχολούνται με την γυμναστική, την γιόγκα, γιατί φαίνεται πως υπάρχει μια τάση προς αυτή την κατεύθυνση, να κάνει εκδηλώσεις που να έχουν χορευτικό, φιλανθρωπικό ή μουσικό χαρακτήρα. Δεν έχει περιορισμούς είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να προσαρμόζεται στις ανάγκες του διοργανωτή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αγγελόπουλος και επισήμανε πως η χωρητικότητα του Συνεδριακού Κέντρου υπερβαίνει αυτήν του ξενοδοχείου, ακριβώς γιατί δεν θέλει διάχυση και όχι περιορισμό της δυναμικής.

«Είναι έργο για όλη την περιοχή, δεν κάνουμε μια επένδυση η οποία να στηρίζει μόνο το ξενοδοχείο, άλλωστε η χωρητικότητα του κέντρου είναι μεγαλύτερη από του ξενοδοχείου. Αντίθετα αυτό που πιστεύουμε είναι ότι μια περιοχή σαν την δική μας που βρέχεται από την Αδριατική είναι στον άξονα Αθήνα-Πύργος και έχει και μια δυναμική που αποδεικνύεται όλο και περισσότερο έπρεπε να έχει ένα έργο τέτοιου προσανατολισμού. Και είμαστε χαρούμενοι που τελικά το βάλαμε μπρος, προχώρησε και σήμερα το παρουσιάζουμε επίσημα στους επαγγελματίες», εξήγησε ο κ. Αγγελόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot