FOLLOW US: facebook twitter

Αποκάλυψαν χρέη στο ΦΟΔΣΑ και λογιστική ζημιά 2,75 εκ. Ευρώ!

Ημερομηνία: 27-06-2024 | Συντάκτης:

-Σε υψηλούς τόνους ακόμα μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου

Γράφει η Κική Κολοβέρου


Σε υψηλούς τόνους, πραγματοποιήθηκε και η προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου καθώς με αφορμή την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, έγινε γνωστό, πως “ανακαλύφθηκαν” συσσωρευμένες οφειλές της προηγούμενης δημοτικής αρχής προς τον ΦΟΔΣΑ.

Στην έναρξη της συνεδρίασης, το σώμα κράτησε ενός λεπτή σιγή στη μνήμη του Σάκη Σταυρόπουλου, του ανθρώπου που οδήγησε τον Πανηλειακό στα μεγάλα σαλόνια ενώ ακολούθως ο Δήμαρχος Στάθης Καννής προχώρησε σε ενημέρωση σχετικά με τις φωτιές των προηγούμενων ημερών και τις ενέργειες στις οποίες προχώρησαν.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Νίκος Θεοδώρου, επισήμανε ότι το Παρατηρητήριο και ο Δημοσιονομικός έλεγχος του Υπουργείου Εσωτερικών  αποκάλυψε οφειλές προηγούμενων ετών του δήμου προς τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και μάλιστα μέσα από την διαχειριστική του Δήμου Ήλιδας φάνηκε ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή έκρυβε αυτές τις υποχρεώσεις.

«Σε καμία οικονομική κατάσταση δεν φαίνονταν οι οφειλές της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής στο ΦΟΔΣΑ. Αυτές ανακαλύφθηκαν εκ των υστέρων, από το Παρατηρητήριο και τον Δημοσιονομικό Έλεγχο του Υπ. Εσωτερικών. Μέσα από τη Διαχειριστική του Δήμου Ήλιδας, φάνηκε τελικά ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή έκρυβε αυτές τις υποχρεώσεις. Μόνο το 2020 δόθηκε ένα μεγάλο ποσό εξόφλησης προς τον Φορέα, ενώ τις επόμενες χρονιές η αποπληρωμή γίνονταν με μικροποσά, με αποτέλεσμα οι μηνιαίες πλέον υποχρεώσεις να ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ” είπε και πρόσθεσε πως τα χρέη στο ΦΟΔΣΑ έφτασαν περίπου το 1,7 εκ. ευρώ και μέχρι στιγμής έχουν αποπληρωθεί οι 600.000 ευρώ.

«Νοικοκυρεύουμε το δήμο»

Στη συνέχεια ο κ. Θεοδώρου επισήμανε πως ήρθαν σε συμφωνία με την Διαχειριστική του Δήμου Ήλιδας, πληρώνουν τις υποχρεώσεις για τις οφειλές που δημιούργησε η προηγούμενη δημοτική αρχή μέχρι και τις 31/12/2023 και γενικότερα προσπαθούν να είναι συνεπείς στις τρέχουσες οφειλές σε μια προσπάθεια να νοικοκυρέψουν τα οικονομικά του Δήμου.

Μάλιστα μιλώντας για τα πεπραγμένα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, απευθυνόμενος προς τον πρώην Δήμαρχο τόνισε πως αν έδειχνε την ελάχιστη επιμέλεια όταν ήταν Δήμαρχος θα διαπίστωνε ότι ενώ στις 31/12/2022 είχε θετικό πρόσημο στον ισολογισμό 1.068.000 ευρώ, ένα χρόνο μετά, στις 31/12/2023 οπότε και έληξε η θητεία του, όχι μόνο είχε αναλωθεί το ποσό αυτό του ενός εκατομμυρίου αλλά είχε προκληθεί και λογιστική ζημιά 2.750.000 ευρώ!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Proini_05.07.2024-704x1024.jpg

Καιρός Πύργος