FOLLOW US: facebook twitter

Tο Ποτάμι αποφασίζει για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ημερομηνία: 17-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Η σημερινή μέρα φαίνεται πως θα είναι η πλέον καθοριστική για τη στάση που θα τηρήσει το Ποτάμι στην επικείμενη ψηφοφορία  για τη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος με τη συμμετοχή τόσο των μελών της Κοινοβολευτικής Ομάδας όσο και των ευρωβουλευτών.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι «πήγαμε πολύ καλά στη Βουλή, παρά το τραύμα που προσπάθησε να μας επιφέρει μια ξαφνική αλλαγή της τελευταίας στιγμής, της μιας ψήφου. Δεν είμαστε με αυτούς που κυβερνούν και κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο, όμως δεν θα γίνουμε στείρα αντιπολίτευση με κραυγές. Θα προσπαθήσουμε ακόμη και σ΄αυτήν την καταχνιά να βρίσκουμε κάτι που θα βοηθάει τη χώρα και την πατρίδα. Όχι κατ’ ανάγκη το κόμμα κι εδώ υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα».

Πριν τη συνεδρίαση, ο  Στ. Θεοδωράκης είχε σύσκεψη με τουσ  Ψαριανό, Αμυρά και Μαυρωτά.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται το μπαράζ δηλώσεων από στελέχη του κόμματος, τα οποία αποτυπώνουν σύγκρουση που ενυπάρχει στο εσωτερικό του πάνω στο ζήτημα.

Σε σημερινές του δηλώσεις, ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, χαρακτήρισε  θετικές τις διευκρινίσεις που δόθηκαν στη ρηματική διακοίνωση από την ΠΓΔΜ, ενώ όσον αφορά το τι πρέπει να γίνει με τη Συμφωνία των Πρεσπών σημείωσε «κατά τη γνώμη μου θα περάσει και πρέπει να περάσει».

Υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, «παρά τις αδυναμίες της», τάχθηκε εκ νέου ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Γιώργος Γραμματικάκης και κάνει έκκληση για «νηφαλιότητα», τονίζοντας ότι «κανένας δεν έχει το μονοπώλιο του πατριωτισμού».

Στην ίδια γραμμή, κινήθηκε σε τηλεοπτική συνέντευξή του και ο έτερος ευρωβουλευτής του κόμματος, Μιλτιάδης Κύρκος, αναφέροντας χαρακτηριστικά:«Στηρίζουμε τη συμφωνία των Πρεσπών γιατί είναι εθνικά σωστή, και αυτό είναι η θέση του κόμματος και του Σταύρου Θεοδωράκη εδώ και οκτώ μήνες».

Λιγότερο σαφής εμφανίστηκε ο Σπύρος Λυκούδης σε δική του συνέντευξη σημειώνοντας ότι «η συμφωνία των Πρεσπών είναι θετική και εγώ δεν θα την καταψηφίσω», εντείνοντας τις φήμες ότι σκέφτεται το ενδεχόμενο αποχής ή ακόμη και του «παρών. στην συγκεκριμένη ψηφοφορία.

Από την άλλη, την αντίθεση του με το ενδεχόμενο ψήφισης από το Ποτάμι της Συμφωνίας των Πρεσπών επανέλαβε ο Γρηγόρης Ψαριανός, προκρίνοντας την αποχή από την ψηφοφορία, προκειμένου να υπάρχει κοινή στάση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Άφησε δε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχώρησης τόσο του ίδιου όοσ και του Γιώργου Αμυρά, στην περίπτωση που το Ποτάμι υιοθετήσει θετική στάση στην εν λγω ψηφοφορία.

Από τη μεριά του, ο Σπύρος Δανέλλης, ο οποίος διαγράφηκε από το Ποτάμι εξαιτίας της απόφασής του να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, σε ερώτηση για τη στάση του Σταύρου Θεοδωράκη και του Γιώργου Μαυρωτά στην ψηφοφορία για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών απάντησε ότι «δεν μπορώ να σκεφτώ ότι θα κάνουν κάτια άλλο παρά να ψηφίσουν. Είναι υπαρξιακό ζήτημα που δεν μπορώ να φανταστώ ότι μπορεί να απαντήθει με άλλο τρόπο παρά μόνο θετικά».

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή του ομιλία στη Βουλή ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε σημειώσει ότι «ψήφος στη Συμφωνία των Πρεσπών δε σημαίνει και ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση» αφήνοντας να διαφανεί ότι η στάση του παραμένει θετική.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος