FOLLOW US: facebook twitter

Αποχώρηση Τσίπα, Φάκλαρη από την Γ.Ε.Π. Ηρακλής-Η δήλωση αποχώρησής τους

Ημερομηνία: 15-07-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Θοδωρής Τσίπας και Παναγιώτης Φάκλαρης παραιτήθηκαν από το Δ.Σ. της Γ.Ε.Π. Ηρακλής. Ο Θ. Τσίπας ήταν πρόεδρος στο σύλλογο και ο Π. Φάκλαρης Α΄ αντιπρόεδρος και εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση μέσω της οποίας γνωστοποίησαν την αποχώρησή τους από το Δ.Σ., επικαλούμενοι σοβαρά θέματα αρχών, αξιοπρέπειας και συνεργασίας, ύστερα από την απόφαση της έκτακτης Γ.Σ. του σωματείου να κρίνει αποτυχημένη την περασμένη σεζόν και να μην συνεχιστεί η συνεργασία με τον προπονητή Γιώργο Μπεκρή, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση αποχώρησης των Θ. Τσίπα, Π. Φάκλαρη αναφέρει τα εξής:

«Τα τρία τελευταία χρόνια τεθήκαμε επικεφαλής μιας σπουδαίας προσπάθειας που πραγματοποιήθηκε, ώστε η Γ.Ε. Ηρακλής Πύργου να γίνει ένα ισχυρό σωματείο καλαθοσφαίρισης στην περιοχή του Πύργου. Η προσπάθεια αυτή δυνάμωσε πάρα πολύ μέσα από την συνεργασία με την Γ.Ε. Ίφιτος Πύργου, με τα αποτελέσματα να είναι εμφανή ιδιαιτέρως στο αναπτυξιακό κομμάτι.

Παρά τις ανυπέρβλητες δυσκολίες (τρία χρόνια στην ουσία χωρίς γήπεδο) και τις υγειονομικές και οικονομικές δύσκολες συνθήκες που επικράτησαν όλη αυτή τη περίοδο, όλα τα τμήματα στάθηκαν αξιοπρεπώς, με μεγάλη επιτυχία. Τη φετινή χρονιά το Παιδικό τμήμα της ομάδας κατέλαβε τη 2η θέση του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας ΕΣΚΑΗ ενώ το εφηβικό τμήμα την 7η θέση και το αντρικό βρέθηκε στο τέλος στη μέση του βαθμολογικού πίνακα…

Στο διοικητικό κομμάτι, το σωματείο οργανώθηκε και έγιναν όλες οι ενέργειες, ώστε με βήματα σταθερά να δημιουργηθεί μια πολύ δυνατή ομάδα στην περιοχή του Πύργου. Πριν τρία χρόνια η Γ.Ε. Ηρακλής Πύργου ήταν ένα σωματείο που είχε φτάσει σε τέλμα, καθώς πέρα από τα πολύ λίγα παιδιά στις ακαδημίες και τις οφειλές που υπήρχαν σε τρίτους, ήταν σχεδόν αδύνατη η συγκρότηση αντρικού τμήματος στη Β’ κατηγορία της ΕΣΚΑΗ. Μέσα όμως από την συστηματική δουλειά και τις συνεργασίες και παρά τις αντιξοότητες, το σωματείο τη φετινή χρονιά κατόρθωσε να είναι υγιέστατο, συμμετείχε σε όλα τα πρωταθλήματα, ήταν ανταγωνιστικό, διοργάνωσε εκδηλώσεις και camp, είναι εξοπλισμένο με αθλητικό υλικό, είναι εγγεγραμμένο στο μητρώο της Γ.Γ.Α., είχε χορηγίες, είχε περιληφθεί μεταξύ των 50 Ακαδημιών καλαθοσφαίρισης ανά την Ελλάδα στο πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ» και έχει πλέον και αποθεματικό.

Σε όλα αυτά πολύ σημαντική ήταν η άψογη συνεργασία καθώς και η συμβολή του προπονητή Γιώργου Μπεκρή που έβαλε την ομάδα του, την Γ.Ε. Ίφιτος Πύργου, σε δεύτερη μοίρα με σκοπό την δημιουργία μιας δυνατής ομάδας καλαθοσφαίρισης στον Πύργο.

Παρόλα αυτά, η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Γ.Ε. Ηρακλής Πύργου έκρινε ότι η προηγουμένη χρονιά (2021-2022) ήταν πλήρως αποτυχημένη για το σωματείο, αποφάσισε την απομάκρυνση του προπονητή Γιώργου Μπεκρή από την ομάδα και κατ’ ουσίαν την διάλυση της συνεργασίας με την Γ.Ε. Ίφιτος.

Για εμάς τίθενται πολύ σοβαρά θέματα αρχών, αξιοπρέπειας, συνεργασίας, κουλτούρας και γι’ αυτό παραιτηθήκαμε και αποχωρούμε από το Δ.Σ. της Γ.Ε. Ηρακλής Πύργου.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε πολύ όλους όσους συνεργαστήκαμε αυτά τα χρόνια, τους γονείς και τα παιδιά, τους αθλητές, τους προπονητές, τους χορηγούς που πίστεψαν στο εγχείρημά μας και βοήθησαν τόσο πολύ σε αυτές τις δύσκολες εποχές, την Δημοτική και την Περιφερειακή αρχή που στάθηκαν αρωγοί στη προσπάθεια μας.

Ευχόμαστε καλή συνέχεια στο σωματείο της Γ.Ε. Ηρακλής Πύργου και ελπίζουμε να συνεχίσει την ανοδική του πορεία».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος