FOLLOW US: facebook twitter

Από την Ηλεία στην Τρανσυλβανία μαθητές και εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου

Ημερομηνία: 11-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Εκπαίδευση, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”86401″ img_size=”full”][vc_column_text]Αντιπροσωπεία πέντε εκπαιδευτικών και τριών μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου επισκέφτηκε το Γυμνάσιο “LucianBlaga” στο Jibou της Ρουμανίας, στην περιοχή της Τρανσυλβανίας από τις 31 Μαρτίου μέχρι τις 6 Απριλίου 2019.

Με την επίσκεψη ολοκληρώθηκε η δεύτερη κινητικότητα του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο:  Schoolis the Flame (Το Σχολείο είναι η Φλόγα) που σχεδίασε και υλοποιεί το Δημοτικό Σχολείο Σκουροχωρίου ως Συντονιστικό Σχολείο.

Βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι η μείωση της σχολικής αποτυχίας και της σχολικής διαρροής, θέματα που είναι έντονα στην περιφέρεια της Δ. Ελλάδας. Ιδιαίτερη ήταν η έμφαση στους Ρομά μαθητές οι οποίοι διδάσκονται την δική τους γλώσσα στα σχολεία της Ρουμανίας από δάσκαλο που γνωρίζει το τοπικό τους ιδίωμα.

Πέρα από τις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στο Σχολείο για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα η ελληνική αποστολή του Σχολείου της Ηλείας περιηγήθηκε στον εκπληκτικό Βοτανικό κήπου του Jibou, στο κάστρο της ΑlbaCarolina, στο Κάστρο Κόρβιν, στο οχυρό της Deva, στο πλανητάριο και το Μουσείο ορυκτολογίας της πόλης Βaia Mare, στο Μοναστήρι της Βorsana και στο Ρωμαικό κάστρο Porolissum. Κατά την επιστροφή περιηγήθηκαν στο Βουκουρέστι την πρωτεύουσα της Ρουμανίας.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot