FOLLOW US: facebook twitter

Από την Αρχαία Ολυμπία στο ψηλότερο  σκαλοπάτι του Υπ. Πολιτισμού με το σπαθί της

Ημερομηνία: 11-12-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Ηλεία, Νέα, Πολιτισμός

Γενική Δ/ντρια Αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟ η Δρ. Ολυμπία Βικάτου

Στο ανώτερο αξίωμα της υπηρεσιακής ιεραρχίας του υπουργείου Πολιτισμού και μάλιστα μέσα από διαγωνιστική διαδικασία του ΑΣΕΠ, έφτασε η Ηλεία αρχαιολόγος  και νυν Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας Δρ. Ολυμπία Βικάτου,  που αναλαμβάνει  Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟ.

Η Δρ. Ολυμπία Βικάτου από την Αρχαία Ολυμπία, το 2010 έχοντας ήδη υπηρετήσει 20 χρόνια στην Ζ  Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας  και όντας  τότε αναπληρώτρια Προϊσταμένη, άρχισε να ανεβαίνει σταδιακά τα σκαλιά της ιεραρχίας. Έτσι, τότε  κλείνει ο κύκλος της στην Ολυμπια και αναλαμβάνει τα ηνία της ΣΤ’ ΕΠΚΑ και μετέπειτα Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας.

Και στις δύο Εφορείες Αρχαιοτήτων, άφησε πίσω της σπουδαίο έργο, καθώς το 2007 με τις καταστροφικές πυρκαγιές αγωνίστηκε για την αποκατάσταση του Κρόνιου λόφου ενώ ήταν υπεύθυνη για την σύνταξη της μουσειολογικής μελέτης, ακουστικού οδηγού και ψηφιακού εκθέματος του Μουσείου Πύργου, καθώς και για την υλοποίηση της έκθεσής του, ενώ συμμετείχε σε μεγάλες ανασκαφικές έρευνες στην Ηλεία. Στην σε Αιτωλοακαρνανία δημιούργησε  το αρχαιολογικό Μουσείο της Ι.Π. Μεσολογγίου.

Η Ολυμπία Βικάτου που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αρχαία Ολυμπία, είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής των Πανεπιστημίων της Genova Ιταλίας (Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης), του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστήμιο Αθηνών και της Σχολής Ξεναγών Αθηνών, είναι κάτοχος πτυχίου Ιταλικής Φιλολογίας και διδάκτωρ Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Στην Αρχαία Ολυμπία αλλά και στην Αιτωλοακαρνανία τα συγχαρητήρια για την Ολυμπία Βικάτου πέφτουν βροχή γιατί πραγματικά το αξίζει.. Ευχόμαστε να έχει και εδώ ένα δημιουργικό έργο όπως στις εφορείες αρχαιοτήτων που υπηρέτησε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot