FOLLOW US: facebook twitter

Από σήμερα τα… μωρά τα φέρνει ο πελαργός και στον Πύργο!

Ημερομηνία: 08-05-2024 | Συντάκτης:

Πρεμιέρα απόψε  στον Απόλλωνα  για πέντε παραστάσεις από τους Παράξενους ταξιδιώτες στο έργο των Ρέππα – Παπαθανασίου σε σκηνοθεσία του Παντελή Μήτρου

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Στο θέατρο Απόλλων στον Πύργο, συνεχίζουν  από σήμερα Τετάρτη 8 Μαΐου, οι «Παράξενοι ταξιδιώτες» το φετινό τους θεατρικό ταξίδι, που ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία στην Γαστούνη στις 30 Μαρτίου 2024, με  τις πρώτες sold out παραστάσεις τους, παρουσιάζοντας το ευφυέστατο θεατρικό έργο των Ρέππα- Παπαθανασίου «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός» σε σκηνοθεσία του Παντελή Μήτρου  εισπράττοντας κολακευτικά σχόλια. Έτσι, η  ταλαντούχα θεατρική ομάδα «Παράξενοι Ταξιδιώτες», κάνει πρεμιέρα απόψε στις 21.15 στον Απόλλωνα για μια σειρά πέντε παραστάσεων, 8, 9, 10, 11 και 12 Μαΐου, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό του Πύργου και της ευρύτερης περιοχής, να τους απολαύσουν.  

Η συγγραφική πένα των Ρέππα – Παπαθανασίου, στο ευφυέστατο αυτό θεατρικό έργο, ισορροπεί με μαεστρία τη συγκίνηση με το σπαρταριστό γέλιο. Το έργο διαδραματίζεται στη Θεσσαλονίκη της γερμανικής κατοχής το έτος 1943, έως και την απελευθέρωση το 1944. Επτά πρόσωπα μπλέκονται μεταξύ τους με τέτοιο τρόπο, που το στοιχείο της ανατροπής των καταστάσεων, κρατάει το θεατή σε συνεχή εγρήγορση. Σχοινοβατώντας ανάμεσα στη χαρά, τη συγκίνηση, την αγωνία, την έκπληξη ο θεατρικός λόγος μοιάζει με μπαλάκι του πινγκ πονγκ, που από τη μία στιγμή στην άλλη δεν ξέρεις που θα πάει…

Μέσα στον πόνο, την πείνα και την αγριότητα του πολέμου… εκτυλίσσεται μια κωμωδία μέχρι δακρύων, ωστόσο τα… μωρά έρχονται στην ώρα τους και ακούγεται το κλάμα που λυτρώνει! Μια υπέροχη παράσταση από τους «Παράξενους ταξιδιώτες» με το κοινό να υποδέχεται το έργο με ανάμεικτα συναισθήματα, ακροβατώντας με μαεστρία ανάμεσα στο γέλιο και το δάκρυ.

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης)

Χριστίνα: Άσπα Αργυροπούλου
Μίμης: Θοδωρής Δημόγλου
Λέλα: Φρόσω Χριστοπούλου
Βαγγέλης: Θοδωρής Τσαγρής
Ιακώβ: Ανδρέας Βαχλιώτης
Βικτωρία: Μαρία Κορίζη
Πατριώτης: Ανδρέας Βούλτσος

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Παντελής Μήτρου
Σκηνικά: Κων/να Σαββοπούλου, Παντελής Μήτρου, Έλπη Σπηλιοπούλου
Κατασκευή Σκηνικών: Γιάννης Μουραντίδης
Ήχος / Φωτισμοί: Λευτέρης Ξένος
Επιμέλεια Μουσικής: Παντελής Μήτρου
Επιμέλεια Κοστουμιών: Έλπη Σπηλιοπούλου
Φωτογραφίες/Video: Σταύρος Ρομποτής
Υποβολείο: Βούλα Φερεντίνου
Επιμέλεια Προγράμματος: Ανδρέας Βούλτσος
Γραφιστικά: Πανωραία Οικονόμου
Εκτυπώσεις: Βούλτσος Εκτυπώσεις
Παραγωγή: Παράξενοι Ταξιδιώτες ( Πρόεδρος: Ανδρέας Βούλτσος, Αντιπρόεδρος: Έλπη Σπηλιοπούλου, Γ. Γραμματέας: Κατερίνα Στεφανοπούλου)

Στο Θέατρο «Απόλλων» ΠΥΡΓΟΥ & ώρα 21:15 Από ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΪΟΥ έως και την ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΪΟΥ
Τηλέφωνο κρατήσεων: 698 4149 340- Κλείστε έγκαιρα τις θέσεις σας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος