Από αεροσυνοδός, στα 112 στρέμματα γης & τα παραδοσιακά χειροποίητα προϊόντα φρούτων
Πως είναι, άραγε, να αφήνεις τη ζωή σου στην πόλη και να ξεκινάς κάτι δικό σου στην ύπαιθρο; Η Ζωή Βρατσκίδου πήρε την μεγάλη απόφαση μέσα στα χρόνια της κρίσης. Και από την Θεσσαλονίκη βρέθηκε στην Αγκαθιά Ημαθίας. «Εκεί έγινα αγρότισσα, μπήκα στο πρόγραμμα των Νέων Αγροτών το 2014 και πλέον καλλιεργούμε 112 στρέμματα γης» εξηγεί. Σήμερα έχει το δικό της brand Agkathas Farm, το οποίο εμπεριέχει παραδοσιακά και διαφοροποιημένα προϊόντα φρούτων καθαρής διατροφής.
Η ίδια μιλά στο It’s Possible για το πως αποφάσισε να αφήσει πίσω την δουλειά της αεροσυνοδού, εξηγεί τι εμπεριέχει το brand της, ενώ περιγράφει και όλη τη διαδικασία παραγωγής.
Με τι ασχολούσασταν επαγγελματικά πριν και πως προέκυψε η ιδέα να ξεκινήσετε κάτι δικό σας, αλλάζοντας μάλιστα και τον τόπο διαμονής σας;
Είμαι γέννημα θρέμα Θεσσαλονίκης. Με τον άνδρα μου γνωριστήκαμε,παντρευτήκαμε, φτιάξαμε το σπιτικό μας και κάναμε το πρώτο μας παιδάκι στην Θεσσαλονίκη. Εγώ με πτυχίο Τεχνολογίας Γεωπονίας και προϋπηρεσία σε ΕΛΟΓΑΚ (τωρινό ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ) και ΟΠΕΚΕΠΕ και ο άνδρας μου στον χώρο των πωλήσεων. Προσωπικά, το τελευταίο διάστημα πριν την μεγάλη απόφαση της μετεγκατάστασης στην επαρχία εργαζόμουν στις Ολυμπιακές Αερογραμμές ως ιπτάμενη συνοδός, ένα επάγγελμα που πάντα θαύμαζα και αγαπούσα. Όταν όμως ήρθε στην Ελλάδα η οικονομική κρίση,οι αριθμοί έλεγαν πως έπρεπε να κάνουμε μια δραστική αλλαγή στην ζωή μας για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων. Έτσι, αποφασίσαμε να αφήσουμε πίσω την πόλη και ό,τι ”χτίσαμε” εκεί και να κάνουμε μια νέα αρχή στην ύπαιθρο και συγκεκριμένα στο χωριό του άνδρα μου την Αγκαθιά Ημαθίας.
Εκεί έγινα αγρότισσα, μπήκα στο πρόγραμμα των Νέων Αγροτών το 2014 και πλέον καλλιεργούμε 112 στρέμματα γης. Η ιδέα της οικοτεχνίας ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια όταν ο οπωρώνας μας άρχισε να αποδίδει καρπούς και έφερνε στα χέρια μας φρούτα ποιοτικά και φροντισμένα!
Οπότε, αφουγκραζόμενη την αναγκαιότητα του ανθρώπου για περισσότερο βιώσιμη διατροφή και σεβόμενη την φύση και το περιβάλλον, αποφάσισα να ξεκινήσω την ίδρυση της οικοτεχνίας μου δίνοντας περισσότερη αξία στα φρούτα μας και με άξονα την καθαρή διατροφή (clean eating) σχεδίασα την παραγωγή προϊόντων φρούτων σε συνδυασμούς με υπερτροφές, βότανα και θησαυρούς της φύσης. Χωρίς συντηρητικά, χημικά και άλλα βλαβερά για την ανθρώπινη υγεία συστατικά.
Πηγή: giorgoskatsadonis.blogspot.com