FOLLOW US: facebook twitter

Aπέχει σήμερα η παράταση «Ήλιδα-Νέα Μέρα» από την δια περιφοράς συνεδρίαση του Δ.Σ Ήλιδας

Ημερομηνία: 31-08-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική
Χ. Χριστοδουλόπουλος:“Ευθύνες με ονοματεπώνυμο για την οριακή κατάσταση λειτουργίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας”

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας πραγματοποίησε ο τέως δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης ΗΛΙΔΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, προκειμένου να ενημερωθεί για τη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος, η οποία για ακόμα μία φορά τίθεται εν αμφιβόλω.

Ο κύριος Χριστοδουλόπουλος συνομίλησε με εργαζομένους του Νοσοκομείου σχετικά με τις οριακές καταστάσεις που βιώνουν το τελευταίο διάστημα, ενώ ενημερώθηκε για τις αρνητικές εξελίξεις σχετικά με τις μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού από τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Γ.Ν. Αμαλιάδας κ. Κυριάκο Γαρίο.

Αμέσως μετά περιηγήθηκε στο νοσηλευτικό ίδρυμα, διαπιστώνοντας ότι ουσιαστικά υπολειτουργεί παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του λιγοστού προσωπικού.

Όπως τόνισε στις συνομιλίες του «οι ευθύνες γι’ αυτή την οριακή κατάσταση που βιώνει το νοσοκομείο έχουν ονοματεπώνυμο», ζητώντας να σταματήσουν τα ευχολόγια από κυβερνητικούς παράγοντες και να γίνουν πράξη οι υποσχέσεις του τελευταίου έτους.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις ευθύνες του σημερινού δημάρχου Ήλιδας, ο οποίος αν και εκλέχθηκε με σύνθημα «σε 100 ημέρες θα απολαμβάνουν οι πολίτες ένα σύγχρονο νοσοκομείο», 15 μήνες μετά την εκλογή του το νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης κινδυνεύει με οριστικό «λουκέτο», με τον ίδιο να παραμένει απλώς παρατηρητής και να αναλώνεται σε άνευ ουσίας λεονταρισμούς, μόνο για εσωτερική κατανάλωση.

«Η εικόνα που παρουσιάζει το νοσοκομείο, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες όλων όσων εργάζονται σε αυτό είναι αποκαρδιωτική» επεσήμανε ο κύριος Χριστοδουλόπουλος, ζητώντας έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το κρίσιμο θέμα του Νοσοκομείου, με τη συμμετοχή των βουλευτών και όλων των εμπλεκόμενων παραγόντων στο χώρο της υγείας, προκειμένου να ληφθούν συλλογικές αποφάσεις, προσθέτοντας ότι «το πρόβλημα δεν λύνεται με εν κρυπτώ συνεδριάσεις στο γραφείο του δημάρχου, παρουσία μόνο κάποιων ¨εκλεκτών¨ της παράταξής του, αφού χρειάζεται η ενεργοποίηση της πόλης και όλης της Βόρειας Ηλείας.

Επιπλέον, ο κύριος Χριστοδουλόπουλος γνωστοποίησε ότι η δημοτική του παράταξη δεν θα συμμετέχει στην διά περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της ερχόμενης Δευτέρας, αφού αποτελεί πισωγύρισμα για τον δήμο μας και δεν υπάρχει κανένας επιδημιολογικός λόγος γι’ αυτή την αλλαγή.

«Στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, που διεξήχθησαν στη μεγάλη αίθουσα του συνεδριακού κέντρου, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας για τους συμμετέχοντες και οι κατάλληλες αποστάσεις, άρα δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την απόφαση αυτή της δημοτικής αρχής», ανέφερε ο τέως δήμαρχος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος