FOLLOW US: facebook twitter

Απεβίωσε στα 77 του ο Πανταζής Χρονόπουλος

Ημερομηνία: 30-05-2024 | Συντάκτης:

Ο πρώην Δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος, “έφυγε” από τη ζωή, σε ηλικία 77 ετών μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια. Η είδηση του θανάτου του, προκάλεσε θλίψη στην οικογένεια, τους συνεργάτες και τους εκατοντάδες φίλους του.

Ο Πανταζής Χρονόπουλος γεννήθηκε στη Ζαχάρω στις 7 Μαρτίου του 1947. Ήταν απόστρατος αρχιφύλακας της Ελληνικής Αστυνομίας και υπήρξε φρουρός στην προσωπική ασφάλεια του αείμνηστου Βαγγέλη Γιαννόπουλου. Μάλιστα ήταν ένας από τους ιδρυτές του συνδικαλιστικού κινήματος των Σωμάτων Ασφαλείας, και από αυτούς που εδραίωσαν το ΠΑΣΟΚ στον χώρο αυτό.

Διετέλεσε επίσημα δήμαρχος στο Δήμο Ζαχάρως από τον Οκτώβριο του 2002 μέχρι τον Ιούλιο του 2010 όταν τέθηκε σε αργία με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών. Παρά ταύτα διεκδίκησε ξανά τη δημαρχία στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου 2010 και εξελέγη δήμαρχος με ποσοστό 56%, χωρίς όμως τυπικά να μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του, όντας σε αργία.

Μάλιστα τότε είχε δηλώσει πως παρά το γεγονός ότι νομικά εμποδίζεται από το να ασκεί τα καθήκοντα του δημάρχου, «εγώ θα είμαι στο προσκήνιο αλλά και το παρασκήνιο στον νέο καλλικρατικό Δήμο, εγώ θα παίρνω τις αποφάσεις, εγώ θα είμαι το σημείο αναφοράς του Λαού».

Τον Μάιο του 2014 εξελέγη ξανά δήμαρχος Ζαχάρως για τέταρτη θητεία, κερδίζοντας μάλιστα από τον πρώτο γύρο, παρά τις διάφορες δικαστικές εμπλοκές του και το γεγονός ότι τυπικά βρίσκεται σε αργία. Ως εκ τούτου, άσκησε για περιορισμένο χρονικό διάστημα τα καθήκοντά του, καθώς η παράταξή του υποχρεώθηκε να ορίσει νέο δήμαρχο, με απόφαση που έλαβε τον Νοέμβριο 2014.

Ο Πανταζής Χρονόπουλος, έκανε γνωστή τη μικρή πόλη της Ζαχάρως παγκοσμίως γνωστή, όταν διοργάνωσε ταξίδι στη Ρωσία μαζί με άγαμους δημότες του, προκειμένου να τους βρει νύφες. Μάλιστα με αφορμή το ταξίδι αυτό γυρίστηκε και η ταινία ντοκιμαντέρ Sugartown: οι Γαμπροί με σκηνοθέτη τον Κίμωνα Τσακίρη.

Η κηδεία του θα τελεστεί το Σάββατο στη Ζαχάρω.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Proini_05.07.2024-704x1024.jpg

Καιρός Πύργος