FOLLOW US: facebook twitter

«Απεργούμε-αγωνιζόμαστε-διεκδικούμε»: Γενική 24ωρη απεργία σήμερα από τη ΓΣΕΕ

Ημερομηνία: 28-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”61775″ img_size=”full”][vc_column_text]

Απεργιακές συγκεντρώσεις σε Πύργο και Αμαλιάδα

Γενική 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ σήμερα με τα σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων να έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσεις σε Πύργο και Αμαλιάδα.  Βασικό σύνθημα «απεργούμε- αγωνιζόμαστε- διεκδικούμε» με τον κόσμο της μισθωτής εργασίας να απαιτεί, μεταξύ άλλων, «κατάργηση φοροεπιδρομής, 751 ευρώ ενιαίο κατώτατο μισθό, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, εργασία για όλους, καθώς και δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, χωρίς καμία περικοπή σε συντάξεις και παροχές».

Τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηλείας, Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου και Περιχώρων και του Συνδικάτου Οικοδόμων θα πραγματοποιήσουν στις 10.30 το πρωί συγκέντρωση στην πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο με το σύνθημα «Τα δικαιώματα μας μπροστά» ενώ αντίστοιχη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί μια ώρα νωρίτερα, στις 9.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας.

Κάλεσμα συμμετοχής στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε Πύργο και Αμαλιάδα έχει απευθύνει και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας. Με σχετική ανακοίνωση της, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κοροϊδεύει ξεδιάντροπα τους αγροτοκτηνοτρόφους και δεν τηρεί ούτε καν τις δεσμεύσεις τις οποίες αναγκάζεται να κάνει κάτω από την πίεση των αγώνων του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, όπως του ακατάσχετου των τραπεζικών λογαριασμών, την κατάργηση του φόρου στο κρασί, ενώ μειώνει το αφορολόγητο που είχαμε κερδίσει το 2016. Κοροϊδεύει με τον πλέον επαίσχυντο τρόπο στο ζήτημα των αποζημιώσεων για ζημιές που υπέστησαν οι αγρότες στην ελαιοκαλλιέργεια από ανεμοθύελλά βαφτίζοντάς τη απλώς αέρα. Θεωρεί ότι οι αγρότες «άνοιξαν ποτάμια» και πλημμύρισαν τον κάμπο σκεπάζοντας τις καλλιέργειες της βιομηχανικής ντομάτας, πατάτας και άλλων κηπευτικών. Δεν κάνει τίποτα για να προστατεύσει τους κτηνοτρόφους που τους εκμεταλλεύονται ασύστολα οι γαλατοβιομήχανοι. Δεν γνωρίζει τίποτα για την λειψή έως ανύπαρκτη προστασία της λαδοελιάς με αποτέλεσμα την οικονομική καταστροφή των αγροτών. Συνεχίζει να θεωρεί υπεύθυνους τους αγροτοκτηνοτρόφους για τις ασάφειες και τις εκκρεμότητες των δασαρχείων σχετικά με τα δασικά με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χάσουν χιλιάδες επιδοτήσεις. Από την άλλη έχει το θράσος να κάνει πλάτες στην «τυφλή δικαιοσύνη» που δικάζει σαν εγκληματίες αγρότες γιατί αγωνίστηκαν για το δίκιο τους ενώ οι κομματικές οργανώσεις τους χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τις καταδίκες σαν τις «μωρές» παρθένες. Το χειρότερο όλων είναι ότι δίνει το δικαίωμα σε εκπροσώπους παλαιότερων κυβερνήσεων να ξεπλένονται από τα δικά τους αίσχη και να παρουσιάζονται σαν νέοι σωτήρες όταν και αυτοί την περίοδο της εξουσίας τους μας δίκαζαν και μας καταδίκαζαν που αντιδρούσαμε στην αντιλαϊκή πολιτική τους. Όλοι αυτοί πρέπει από όλους εμάς να πάρουν απάντηση».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot