FOLLOW US: facebook twitter

Απεργία- αποχή από την αξιολόγηση

Ημερομηνία: 03-04-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Πολιτική

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας, Ζαχάρως

Εκ νέου απεργία αποχή από όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης αποφάσισε η ΠΟΕ ΟΤΑ, μετά τη δικαστική προσφυγή του Υπουργείου Εσωτερικών με την οποία κηρύχθηκε παράνομη για τυπικούς λόγους η απεργία- αποχή της ΑΔΕΔΥ.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωση του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας, Ζαχάρως, μετά την απόφαση του Γενικού Συμβουλίουτης Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.κοινοποιήθηκαν τα προβλεπόμενα εξώδικα προς τα Υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών, Προεδρίας της Κυβέρνησης, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, που αφορούν στην προκήρυξη «Απεργίας-Αποχής» για όλους τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους και Προϊστάμενους, από όλες τις διαδικασίες και όλα τα στάδια, όπως αυτά προβλέπονται από τον Ν.4940/2022, με έναρξη την αξιολογική περίοδο του έτους 2023.

«Η σημερινή αξιολόγηση παραμένει αντιδραστική και μηχανισμός που στοχεύει στη «διάσπαση», στη χειραγώγηση και υποταγή των Δημοσίων Υπαλλήλων στην απαρέγκλιτη προώθηση υλοποίησης της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής. Δεν είναι όμως μόνο το δαιδαλώδες σύστημα αξιολόγησης με κριτήρια υποκειμενικά και μη μετρήσιμα, που προσπερνά την τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών και την έλλειψη εξοπλισμού και μέσων. Είναι το «ποιος σε αξιολογεί και για ποιο σκοπό σε αξιολογεί »και το ποιοι είναι οι στόχοι της στοχοθεσίας». Άλλωστε για ποια αξιολόγηση μιλάνε στους Υπαλλήλους των Δήμων, όταν συνειδητά τόσα χρόνια έχουν αφήσει υποστελεχωμένες τις υπηρεσίες και την υποδομή σε κακά χάλια.

Με το σύνολο των υπηρεσιών κάτω από το 50% των προβλεπόμενων υπαλλήλων , και να καλύπτουν τις ανάγκες τους με συμβασιούχους που πριν εκπαιδευτούν και μάθουν τη δουλειά έχουν ήδη φύγει.Η άμεση σύνδεση της αξιολόγησης με τη μισθολογική εξέλιξη και το βαθμό επίτευξης στόχων που προωθείται μέσα από το λεγόμενο «σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής», θα οδηγήσει στη συρρίκνωση μισθών και συντάξεων, στην εξέλιξη των αρεστών, ενώ ανοίγει ο δρόμος για την εντατικοποίηση της εργασίας, με εργαζόμενους σιωπηλούς και φοβισμένους. Πρέπει να γίνει επιτέλους αντιληπτό και να οδηγήσει όλους τους εμπλεκόμενους σε ένα σύστημα αξιολόγησης απλό, άμεσο, κατανοητό, αντικειμενικό και αποδεκτό από όλους. Ένα σύστημα αξιολόγησης που δεν θα αποτελεί έναν ακόμη γραφειοκρατικό μηχανισμό ελέγχου και επιβολής, αλλά ένα κοινό δρόμο αναβάθμισης των παρεχομένων υπηρεσιών στους πολίτες».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος