FOLLOW US: facebook twitter

Απάτη με το όνομα του Αντιδημάρχου Οικονομικών!: Τουλάχιστον οχτώ περιπτώσεις προσπάθειας εξαπάτησης επιχειρηματιών του Δήμου Πύργου

Ημερομηνία: 24-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα
-Συνέντευξη από τον Δήμαρχο Τ. Αντωνακόπουλο και τον αντιδήμαρχο- “θύμα” Γ. Παπαδημητρίου

Ούτε μια, ούτε δυο, αλλά οχτώ συνολικά περιπτώσεις προσπάθειας εξαπάτησης επιχειρηματιών του Δήμου Πύργου και απόσπασης χρημάτων, χρησιμοποιώντας το όνομα του μέχρι πρότινος αντιδημάρχου Οικονομικών Γιάννη Παπαδημητρίου έχουν ήδη επίσημα καταγραφεί από την Διεύθυνση Ασφαλείας Πύργου ενώ δεκάδες άλλες με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, σε ολόκληρη τη χώρα.

Όπως ανακοίνωσαν χθες σε συνέντευξη τύπου, ο Δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος και ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών και νυν αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών- Ψηφιακής Σύγκλισης- Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Γιάννης Παπαδημητρίου, πρόκειται πιθανόν για σπείρα απατεώνων που δρα σε όλη τη χώρα και ήδη η υπόθεση εξετάζεται από την Αστυνομία.

«Δεν είχαμε αντιληφθεί αρχικά ότι πρόκειται για μια εθνικής εμβέλειας επιχείρηση εξαπάτησης των πολιτών κατά τον ίδιο τρόπο από μια σπείρα που κινείται σε όλη τη χώρα και αφορά την αντιποίηση της ιδιότητας των αντιδημάρχων Οικονομικών σε Δήμους» τόνισε ο κ. Αντωνακόπουλος και εξήγησε πως οι δράστες, υποδυόμενοι μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας αντίστοιχους αντιδημάρχους Οικονομικών, ζητούν χρήματα και οικονομικές απολαβές από επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν συναλλαγές εμπορικές με το δήμο. «Ήδη σε πολλούς δήμους έχει αποκαλυφθεί αυτή η απόπειρα εξαπάτησης, έχουν προσφύγει πολλοί στη δικαιοσύνη και αυτό θα κάνουμε και εμείς. Στην περίπτωση με τον μέχρι πρότινος αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Παπαδημητρίου, έχουν καταγραφεί περιστατικά τηλεφωνικής επικοινωνίας με επιχειρηματίες της περιοχής όπου άγνωστο άτομο υποδύεται τον κ. Παπαδημητρίου, χρησιμοποιεί το όνομα του και ζητά υλικές απολαβές. Αυτό το μάθαμε από τους ίδιους τους ανθρώπους γιατί κατάλαβαν στην πορεία ότι είναι απατή. Όμως κάποιοι έχουν πέσει θύματα αυτής της απάτης, τους έχουν πάρει χρήματα και πρέπει με αυτό τον τρόπο επικοινωνίας σήμερα να προφυλάξουμε υποψήφια θύματα και να δηλώσουμε ότι η δημοτική αρχή προσφεύγει στη δικαιοσύνη προς αποκάλυψη και παραδειγματική τιμωρία αυτών των απατεώνων».

Αντίστοιχες απάτες έχουν καταγραφεί σε Χανιά, Φάρσαλα, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Βέροια κτλ. Οι δράστες βρίσκουν μέσω της Διαύγειας τα ονόματα των αντιδημάρχων και τα έργα που έχουν δημοσιευθεί, επικοινωνούν με τους επιχειρηματίες που τα έχουν αναλάβει και τους ζητούν μέσω μιας ταχείας τραπεζικής συναλλαγής στο viber να επιστρέψουν ποσά που πιστώθηκαν υποτίθεται παραπάνω από λάθος. Ήδη η Ασφάλεια Πύργου, στην περίπτωση ενός επιχειρηματία που εξαπατήθηκε στην πόλη, διαπίστωσαν πως η ανάληψη έγινε από ΑΤΜ στο Σύνταγμα ενώ το κινητό που χρησιμοποίησε ο δράσης εντοπίστηκε στα Γιαννιτσά.

Πολλές οι περιπτώσεις

Ο κ. Παπαδημητρίου, επισήμανε ότι όλα ξεκίνησαν πριν 15μέρες όταν και ενημερώθηκε από Βιβλιοπώλη με τον οποίο έχουν μεγαλώσει στην ίδια γειτονιά και γνωρίζονται, πως κάποιος του τηλεφώνησε χρησιμοποιώντας το ονοματεπώνυμο και την ιδιότητα του προκειμένου να καταθέσει χρήματα σε λογαριασμό για να συνεργαστεί με το δήμο Πύργου. «Ο άνθρωπος επειδή με γνωρίζει προσωπικά, δε πείστηκε, με ενημέρωσε και από εκείνη τη στιγμή ενημέρωσα τη Διεύθυνση Ασφαλείας Πύργου, και έδωσα τον αριθμό του κινητού και ξεκίνησε η διαδικασία ταυτοποίησης των στοιχείων του συγκεκριμένου ατόμου που αντιποιείται την δημόσια αρχή του αντιδημάρχου, θέση την οποία κατείχα μέχρι και πριν 15 μέρες. Μετά από δυο τρεις μέρες πάλι ξεκίνησαν τα ιδιά περιστατικά σε μάντρες οικοδομών, εργολάβους, ανθρώπους που δραστηριοποιούνται σε παραϊατρικά επαγγέλματα, ξυλουργούς, και όπως καταλαβαίνετε έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις. Στο προφίλ μου στο facebook έκανα αμέσως ανάρτηση και ζήτησα απ’ όλους τους επιχειρηματίες να είναι προσεκτικοί όταν καλούνται από κάποιον που χρησιμοποιεί το όνομα μου και να ζητούν εξηγήσεις και λεπτομέρειες περεταίρω, ζήτησα και από φίλους να την προωθήσουν για να γίνει γνωστό. Αποφασίσαμε από κοινού με το δήμαρχο να δώσουμε συνέντευξη ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος.

Θα ήθελα να πω ότι η Ασφάλεια Πύργου από πρώτη στιγμή έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για να εξαρθρώσει τη σπείρα που δραστηριοποιείται σε όλη τη χωρά.

Και προς εξασφάλιση και διασφάλιση των επιχειρηματιών θα ήθελα να σας δώσω και τα τηλεφωνά μου 6946398034 και 6936531680 έτσι ώστε όταν κάποιος επιχειρηματίας λάβει κλήση από κάποιον φερόμενο ως Παπαδημητρίου Ιωάννη, να με καλέσει άμεσα προκειμένου να τον ενημερώσω ότι είναι απάτη αν δεν έχει ήδη καταλάβει ο ίδιος ότι προσπαθεί να τον εξαπατήσει κάποιος» τόνισε ο κ. τ και πρόσθεσε ότι θα κινηθούν δικαστικά διότι πέρα από την αντιποίηση δημόσιας αρχής που διαπράττουν οι δράστες και το αδίκημα της απάτης «προσβάλλεται και η προσωπικότητα μου ως ελεύθερος επαγγελματίας, ως δικηγόρος».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος