FOLLOW US: facebook twitter

Απάντηση συλλόγου Εργαζομένων Αμαλιάδας στον Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου: «Η ιστορία επαναλαμβάνετε ως φάρσα και δεν θα τους ακολουθήσουμε»

Ημερομηνία: 21-06-2019 | Συντάκτης:

Με μια μακροσκελέστατη επιστολή που υπογράφουν ο πρόεδρος και η γραμματέας, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας απαντά στον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πύργου αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής:

“Σήμερα στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας ξεκίνησαν οι εργασίες τοποθέτησης του  Αξονικού Τομογράφου και του  ψηφιακού ακτινολογικό εργαστηρίου στην νέα πτέρυγα. Αυτή η κίνηση δίνει την καλύτερη απάντηση σε όσους μας έχουν « τελειώσει» από τον υγειονομικό χάρτη της Ηλείας. Το επόμενο βήμα είναι η επιστροφή ολου του μετακινημένου ιατρικού και νοσηλευτικού    προσωπικού από την μονάδα του Πύργου στο νοσοκομείο μας. Μάταια προσπαθούν οι συνάδελφοι  του συλλόγου του Πύργου να δημιουργήσουν  ένα κλίμα έχθρας, καταστροφολογίας ,υπονόμευσης και μιζέριας. Η ιστορία επαναλαμβάνετε ως φάρσα .Δεν θα τους ακολουθήσουμε. Εμείς κοιτάμε την νοσηλευτική μας μονάδα, εξοπλίζουμε το νοσοκομείο μας  και με στοχευμένες  προσθήκες ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού απαντάμε σε όσους έχουν προεξοφλήσει το μέλλον μας. Διαβάζοντας την ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου διαπιστώνουμε – κατά τον συντάκτη της-  την μετατόπιση των ευθυνών στην 6 ΥΠΕ  στο Υπουργείο Υγείας μάλιστα και με βαρύτατους χαρακτηρισμούς όπως  «υποσχέσεις άνευ αντικρίσματος ,ουτοπικές και άστοχες..». Δηλαδή με λίγα λόγια μας εξαπάτησαν ,μας κοροιδεψαν,μας εμπαίζουν. Έχετε στοιχεία που επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα σας.? Γιατί τώρα? Τόσο καιρό που υποτίθενται γίνονται όλα αυτά εσείς που βρίσκεστε? Για ποιο λόγο αισθανθήκαμε την ανάγκη να απαντήσετε εσεις αντί της διοίκησης στην επιστολή μας, μάλιστα και σε ζητήματα που αφορούν αποκλειστικά ευθύνη του διοικητή όπως τις μετακινήσεις ιατρών μεταξύ των νοσηλευτικών μονάδων. Μάθετε λοιπόν πριν ξανάεκτεθειτε , ότι το νοσοκομείο Αμαλιάδας ενισχύει με 8 ιατρούς σε βασικές ειδικότητες την εφημερία του Πύργου μάλιστα 3 με αποκλειστική εφημέρευση εκεί και ο Πύργος μόλις με έναν σε εμάς και αυτό για μια φορά  την εβδομάδα σε πρωινό ωράριο στα χειρουργεια.  Αν αντιλαμβάνεστε ότι, η έννοια της διασύνδεσης με 8-1  είναι δίκαιο  και ηθικό τότε ας  μιλήσουμε καλύτερα για τον καιρό. Μας έχουν κατηγορήσει στο παρελθόν για προσωπική αντιδικία με την διοίκηση του ΓΝ Ηλείας. Δεν έχουμε αντιδικία με κανένα ,είμαστε εκλεγμένοι εκπρόσωποι εργαζομένων και όποτε αντιμετωπίζουμε παρεμβάσεις οποιουδήποτε στην λειτουργία της νοσηλευτικής μας Μονάδας οφείλουμε με τόλμη, ειλικρίνεια και θάρρος να υπερασπιστούμε   το δίκαιο  και να καταγγείλουμε όσους επιβουλεύονται την λειτουργία μας ,οποία εξουσία και αν είναι απέναντι. Δουλειά μας δεν είναι να στηρίζουμε Διοικήσεις και λοιπούς παρατρεχάμενους.. ούτε να χαϊδεύουμε αυτιά, ούτε όταν ζορίζουν τα πράγματα  να ρίχνουμε τις ευθύνες αλλού , πάντα μακριά, από το σπίτι μας…αυτά ας τα κάνουν άλλοι. Δίνουμε λόγο μόνο στους εργαζόμενους και στην συνείδηση μας…”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος