FOLLOW US: facebook twitter

Απάντηση Ηλιόπουλου σε Σωτηρόπουλο: “Όσο κι αν ουρλιάζουν τα σκυλιά το καραβάνι θα προχωρά”

Ημερομηνία: 06-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Απάντηση στα όσα ανέφερε στο χθεσινό του άρθρο ο γιατρός και πρόεδρος του “ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΒΡΗΣ” σχετικά με την εγκατάσταση Πυροσβεστικού κλμακίου στο κτίριο του Περιφερειακού Ιατρείου Λαμπείας, έστειλε ο κ. Άγγελος Ηλιόπουλος ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ , πρόεδρος του Συλλόγου Διβριωτών Πάτρας και Ταμίας του Ιδρύματος “ΙΑΤΡΕΙΟ ΛΑΜΠΕΙΑΣ”, στο πρόσωπο του οποίου είχε κάνει αναφορά ο κ. Σωτηρόπουλος.

H απάντηση του κ. Ηλιόπουλου που δημοσιεύει σήμερα αυτούσια η Πρωινή έχει ως εξής:

«Κύριοι καλημέρα σας!

Επειδή σε άρθρο σας απο τον κο Σωτηρόπουλο αναφέρεται το ονομά μου με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς θα παρακαλούσα να δημοσιεύσετε την πιο κάτω απάντησή μου.

Σας ευχαριστώ!

Επιβεβλημένη απάντηση

ΣΧΕΤΙΚΑ με ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΛΑΜΠΕΙΑΣ και την ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

“Όσο κι αν ουρλιάζουν τα σκυλιά το καραβάνι θα προχωρά”

Η ζωή προχωρά, ο κόσμος και οι ανάγκες του αλλάζουν και νομοτελειακά όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει.

Αγαπητέ πατριώτη κε Σωτηρόπουλε!

Συνήθως δεν απαντώ σε αυτόκλητους εισαγγελείς, δημοσιογραφούντες και τιμητές των πάντων, αλλά όταν φτάνει κανείς στα όρια της συκοφαντίας των ψευδών, της μισής αλήθειας και των προσωπικών επιθέσεων, είμαι υποχρεωμένος να προστατεύσω τον εαυτό μου αλλά και το Δ.Σ του “ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΛΑΜΠΕΙΑΣ” του οποίου έχω την τιμή και το βάρος ευθύνης, να είμαι μέλος.

Τον οχετό των απαξιωτικών χαρακτηρισμών (στου “παφιλα το καφενείο”, “τσιφλίκι του πατέρα τους”, “κλέφτες καπεταναίοι”, “εθελόδουλοι”, “ερίφηδες”, “ολετήρες”) τους αντιπαρέρχομαι

ΑΛΛΑ

η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν τα υπονοούμενα περί χρημάτων(“που πάνε τα χρήματα των ενοικίων”).

Στην αναδρομή που κάνεις θυμάσαι καλά όλα τα παλιά και τίποτα καινούριο:

Γι’ αυτό θα σου τα θυμίσω εγώ. Όταν προ 15/ετίας επισκέφθηκα το κτίριο του ιατρείου διαπίστωσα ότι η σκεπή ήταν έτοιμη να πέσει μαζί και το ταβάνι, ομοίως και οι τοίχοι σαθροί από την υγρασία,υδραυλικά-ηλεκτρολογικά χάλια, πλήρης εγκατάλειψη.

Τότε λοιπόν ο σύλλογός μας-Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΒΡΙΩΤΩΝ ΠΑΤΡΑΣ- πήρε την πρωτοβουλία να ενεργοποιήσει το Διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος και με πολλές προσπάθειες, πολύ χρόνο, πολλά ταξίδια-ΠΥΡΓΟ-ΠΑΤΡΑ-ΑΜΑΛΙΑΔΑ-ΔΙΒΡΗ, ατέλειωτες γραφειοκρατικές δυσκολίες καταφέραμε να νομιμοποιήσουμε το ΙΔΡΥΜΑ με την απόκτηση ΑΦΜ, να διεκδικήσουμε χρήματα απο Δήμο και Νοσ. Αμαλιάδος αλλά και με έρανο από τους πατριώτες-μέχρι και σκυλιά μας κυνήγησαν με τον Θ. Βέρροιο όταν γυρίζαμε στις αυλές να μαζέψουμε χρήματα-καταφέραμε να ανακαινίσουμε το χώρο, και κάναμε το Ιατρείο λειτουργικό και όμορφο όπως του άξιζε.

Τότε λοιπόν κάναμε και δημόσιο απολογισμό, αν θυμάμαι καλά και στο περιοδικό σου.

Αυτά τα λίγα αναφέρω συνοπτικά για να μην πλατειάζω και κουράζω.

Κι όλα αυτά ταπεινά και χωρίς τυμπανοκρουσίες σαν κάποιους διαρκώς περιαυτολογούντες.

-Αυτά τα πεπραγμένα στην αναλυτική σου αναδρομή τα ¨ξέχασες”. Επιλεκτική μνήμη ή άνοια?

-Αυτό το Διοικητικό συμβούλιο λοιπόν εσύ το “στολίζεις” με το πλούσιο λεξιλόγιο που έχεις.

-Θα μπορούσες τότε να έχεις πάρει εσύ την πρωτοβουλία να τα κάνεις καλύτερα-δεν το έκανες-γιατί προτιμάς την κριτική του “καναπέως” αντί να αναλάβεις ευθύνες και τρέξιμο και κυρίως το βάρος κάποιων αποφάσεων. Αυτό το κάναμε εμείς.

-Νομίζω ότι η καλύτερη κριτική γίνεται με τις πράξεις μας κι όχι με τα λόγια μας

-Θεωρώ, κάνοντας την αυτοκριτική μου, ότι θα μπορούσαν να γίνουν πολλά πράγματα αλλά πες μου πότε ήλθες με μια γόνιμη πρόταση, να την συζητήσουμε, αν ήθελες να μετείχες στο Δ.Σ.

ΠΟΤΕ, προτιμάς το ρόλο αυτού που έξω απ’ το χορό ξέρει πολλά τραγούδια.

-Και βεβαίως θα υποστούμε την βάσανο της κριτικής όχι όμως της συκοφαντίας

->Στα οικονομικά τώρα: Το ταμείο του Ιδρύματος έχει υπόλοιπα περίπου 2.000 ευρώ από το 2012, έκτοτε, με ευθύνη της κυβέρνησης, μεσούσης της κρίσης, πάγωσαν τα μισθώματα και το Νοσ. Αμαλιάδος δεν καταθέτει ενοίκια. Έκτοτε έξοδα δημιουργούνται κι όχι έσοδα.

->Για το θέμα της στελέχωσης του ιατρείου με προσωπικό, όπως καλά ξέρεις είναι ευθύνη της πολιτείας και παρ’ όλα αυτά οι παραστάσεις και επισκέψεις μας στις υπηρεσίες πολλές. Εσύ άλλωστε έτρεχες και τρέχεις στις υπηρεσίες μόνο για να καταγγείλεις κι όχι για να παράξεις έργο.

Στο θέμα της πυροσβεστικής:

Ετέθει το πρόβλημα να χαθεί μια νεοσύστατη υπηρεσία αυτή της πυροσβεστικής, εμείς το θεωρούμε σημαντικό, εσένα τα καμένα σπίτια στη Δίβρη δεν σου λένε τίποτα, εσένα σε απασχολεί το “κομμένο δενδράκι” στην καταπράσινη Δίβρη!!!

Αναζητήσαμε χώρους που θα μπορούσε να στεγαστεί η υπηρεσία και δεν βρέθηκε κάτι – αλήθεια εσύ που νοιάζεσαι τόσο μήπως θα μπορούσες να παραχωρήσης λίγο από το άπλετο και αχρησιμοποίητο χώρο που διαθέτεις.

Εμείς πάντως μετά από πολύ περίσκεψη και χωρίς καθόλου ευκολία προτείναμε σαν πρώτη επιλογή τους χώρους του Δημαρχείου και στην ύστατη περίπτωση που κινδυνεύει να χαθεί η υπηρεσία, προτείναμε να παραχωρήσουμε τα πίσω δωμάτια του ιατρείου με την κουζίνα κι όχι όλο το χώρο όπως ΨΕΥΔΩΣ αναφέρεις, αυτά βεβαίως αυστηρώς προσωρινά μέχρι ευρέσεως κατάλληλου χώρου ή το πολύ μέχρι 31/10/20 που λήγει η αντιπυρική περίοδος.Το γραφείο και ο χώρος αναμονής παραμένουν για τη λειτουργία του ιατρείου,
και δεν καταργείται το ιατρείο όπως πάλι ΨΕΥΔΏΣ αναφέρεις.

Ζητώ συγνώμη αν κούρασα…

ΑΓΓΕΛΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

Πρόεδρος του Συλλόγου Διβριωτών Πάτρας

Ταμίας του Ιδρύματος “ΙΑΤΡΕΙΟ ΛΑΜΠΕΙΑΣ”

Ταπεινός και καλοκάγαθος εραστής της Δίβρης»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος