FOLLOW US: facebook twitter

Σπ. Αντωνόπουλος: «Μπράβο στους παίκτες-Οι αποφάσεις μου είναι πάνω από πρόσωπα»

Ημερομηνία: 22-01-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο Ξενοφών πέρασε και από τη Ν. Μανωλάδα (0-1),  παρέμεινε η μοναδική αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας (8 νίκες-4 ισοπαλίες), ένα βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο Θύελλα και είναι για τα καλά μέσα στους στόχους του, που είναι η κατάκτηση του τίτλου.

Ο προπονητής του Α.Ο. Ξενοφών, Σπύρος Αντωνόπουλος, μέσω δήλωσής του, συνεχάρη τους παίκτες για τη νίκη και την αγωνιστική τους συμπεριφορά, ενώ τόνισε πως η συνέχεια θα είναι πιο δύσκολη, με πιο πιεστικά παιχνίδια. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην αποχώρηση Κουτρουμπή λέγοντας πως οι αποφάσεις του στοχεύουν στην ηρεμία και την συλλογικότητα και είναι πάνω από πρόσωπα και ρόλους.

Ο Σπύρος Αντωνόπουλος ανέφερε για τη νίκη στη «Ν. Μανωλάδα»: «Ήταν μια σημαντική και δύσκολη νίκη απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα με τακτικό ποδόσφαιρο και πολύ ενέργεια στο παιχνίδι της. Η Δόξα διαθέτει έναν από τους καλύτερους προπονητές της Ηλείας τον Μιχάλη Παπουτσή και για μένα προσωπικά έχει όλα τα στοιχεία να βρίσκεται στην τετράδα. Ξέραμε τι είχαμε να αντιμετωπίσουμε, προσπαθήσαμε από την αρχή να έχουμε τη μπάλα και να πάμε το παιχνίδι στο δικό μας ρυθμό ώστε σταδιακά να πιέσουμε τον αντίπαλο. Στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσαμε σε 3 περιπτώσεις να είχαμε πετύχει κάποιο γκολ αλλά δεν ήμασταν αποτελεσματικοί. Στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου ήμασταν αργοί στο παιχνίδι μας και δεν δημιουργούσαμε προϋποθέσεις για κάποιο γκολ. Σιγά σιγά φέραμε πάλι τον αντίπαλο στο αμυντικό του τρίτο, μπήκαμε σε καταστάσεις για κάποιο γκολ το οποίο και ήρθε από μια συλλογική ενέργεια. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να κρατάμε τα σκορ, να αντέχουμε στη πίεση του αποτελέσματος και να βγάζουμε ψυχικά αποθέματα όταν τα παιχνίδια το απαιτούν. Τείνει να γίνει γραφικό από πλευράς μου αλλά αυτό δεν αλλάζει την αλήθεια. Μπράβο σε αυτά τα παιδιά για την αγωνιστική και όχι μόνο συμπεριφορά τους. Είναι χαρά μας ως προπονητές να δουλεύουμε μαζί τους και τους αξίζουν συγχαρητήρια για την μέχρι σήμερα πορεία και εικόνα της ομάδας. Η συνέχεια είναι ακόμη πιο δύσκολη και θα αυξηθεί η πίεση των παιχνιδιών. Μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο ματς με τον Αστέρα που είναι μια φορμαρισμένη ομάδα και πρέπει να ετοιμαστούμε με συγκέντρωση και σοβαρότητα».

Για την αποχώρηση του Κώστα Κουτρουμπή, δήλωσε: «Για μένα είναι σημαντικό να έχουμε ως κυρίαρχα στοιχεία των αποδυτηρίων μας την ηρεμία και την συλλογικότητα για τον κοινό στόχο. Οι όποιες αποφάσεις μου στοχεύουν σε αυτά και είναι πάνω από πρόσωπα και ρόλους. Η δουλειά μας ως προπονητές είναι να ετοιμάζουμε τις ομάδες μας για την αγωνιστική τους λειτουργία μέσα από ένα περιβάλλον ηρεμίας, ορθής λειτουργίας και ορίων που το ίδιο το ποδόσφαιρο επιβάλλει. Είναι υποχρέωσή μας να απαιτούμε όλα τα παραπάνω και να αγωνιζόμαστε για αυτά ακόμη και αν χρειαστεί να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις που μπορεί να επηρεάσουν την συνέχεια της δουλειάς μας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot