FOLLOW US: facebook twitter

Παν. Αντωνακόπουλος: «Στις πυρκαγιές προέχει η αποτελεσματικότητα»

Ημερομηνία: 06-08-2021 | Συντάκτης:

Μάχη σώμα με σώμα με τη φωτιά έδωσε από χθεςόλο το ανθρώπινο δυναμικό της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύργου, με τον Δήμαρχο Παναγιώτη Αντωνακόπουλο να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των επιχειρήσεων από το πρώτο ξέσπασμα της φωτιάς.

Μαζί με πολίτες, τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα, όπου αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, ειδικά στην κοινότητα του Κολιρίου που δοκιμάστηκε σκληρά το βράδι της Πέμπτης αλλά και το πρωί της Παρασκευής μέχρι αργά το μεσημέρι. Στην περιοχή, που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο κ. Αντωνακόπουλος, επιχείρησαν μεταξύ άλλων δύο αυτοκίνητα της Πολιτικής Προστασίας, υδροφόρες και μηχανήματα του Δήμου Πύργου ενώ όλη τη νύχτα της Πέμπτης υπήρξε ημέγιστη κινητοποίηση. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι υπήρξε μεγάλη εθελοντική εισφορά μηχανημάτων από την ευρύτερη περιοχή μας,όπως υπήρξεαπό διάφορες περιοχές τηςΕλλάδαςήδη μια σημαντική κίνηση αλληλεγγύης και αποστολής σε είδη πρώτης ανάγκης.

Ο Δήμαρχος κ. Αντωνακόπουλος τόνισε γύρω από την εξέλιξη της κατάστασης:

«Για άλλη μια φορά φάνηκε ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο η ποσοτική επάρκεια αλλά είναι και η διαχείριση των δυνατοτήτων που έχουμε. Δηλώνουμε ως χώρα οργανωτική αδυναμία, εμμονή στις παθογένειες, εμμονή της κωλυσιεργίας και της ατέρμονης διαδικασίας. Μιας άγονης υποκριτικής παραπλανητικής τυπολατρείας της νομιμότητας και εν τέλει αδιαφορίας για την αποτελεσματικότητα! Σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όπως είναι οι πυρκαγιές, προέχει η αποτελεσματικότητα και η διαφύλαξη της ζωής των πρωταγωνιστών της μάχης.

Δυστυχώς, σήμερα (Παρασκευή) το πρωί περιμέναμε να έρθουν νωρίς τα εναέρια μέσα που ήταν απαραίτητα, αλλά δεν ήρθαν. Και έτσι στο Κολίρι παρ’ ολίγο να παιχτεί μια τραγωδία. Αν έσβηναν το πρωί στις 9.00 το πρωί τη φωτιά με δύο ρίψεις όπως μπορούσαν, δε θα χρειαζόταν το μεσημέρι να δυσκολέψουν πολύ τα πράγματα και να χρειαστεί πολύ μεγαλύτερη επιχείρηση και με περισσότερα μέσα, για να σωθεί το χωριό από τα καταστροφικά «χέρια» της πυρκαγιάς. Παραμένουμε σε εγρήγορση και ευελπιστούμε για τη συντομότερη δυνατή λήξη αυτής της τόσο επικίνδυνης και τραγικής κατάστασης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο αυτό το διάστημα ο δήμαρχος Πύργου δέχεται συνεχώς μηνύματα συμπαράστασης, συνομιλεί με όλους τους πολιτικούς εκφραστές της Ηλείας, τον Αντιπεριφερειάρχη και όλους τους Βουλευτές. Την συμπαράστασή τους εξέφρασαν στον ίδιο τηλεφωνικά μεταξύ άλλων και οι πρώην υπουργοί Γιάννης Ζαφειρόπουλος και Βασίλης Κοντογιαννόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος