FOLLOW US: facebook twitter

Αντίθετη και η Ζαχάρω

Ημερομηνία: 16-09-2024 | Συντάκτης:

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Την αντίθεσή του στη συγχώνευση των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων εξέφρασε και ο δήμος Ζαχάρως, καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε την έγκριση σχετικού ψηφίσματος, το οποίο θα κοινοποιηθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, στην ΚΕΔΕ, στους Βουλευτές Ηλείας και στον Πρωθυπουργό.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο δήμαρχος Κώστας Μητρόπουλος, προωθείται η συγχώνευση των ΦοΔΣΑ Ηλείας, Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας, σε ενιαίο φορέα που θα ονομάζεται «Σύνδεσμος Διαχείρισης Αποβλήτων Δυτικής Ελλάδας» και θα εδρεύει στην Αχαΐα, ενώ οι Δήμοι της Δυτικής Ελλάδας θα μετέχουν σε αυτόν ως μέτοχοι, ανάλογα με τον πληθυσμό τους.

«Είμαστε αντίθετοι στον συγκεντρωτικό σχεδιασμό του Υπουργείου σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων, καθώς δεδομένα θα οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση του ρόλου και των δυνατοτήτων παρέμβασης των Δήμων σε ένα τόσο νευραλγικό ζήτημα. Επιπλέον, τα περιθώρια υποβολής τεκμηριωμένων προτάσεων από τους Δήμους στη δημόσια διαβούλευση του σχεδίου νόμου αυτού είναι ελάχιστα, αφενός γιατί το χρονικό πλαίσιο είναι ασφυκτικό, καθώς το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στην Βουλή στις 12/9/2024 , και αφετέρου δεν υπάρχει έως τώρα καμία εμπεριστατωμένη και λεπτομερής ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας του νέου φορέα», τόνισε ο κ. Μητρόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot