Αντίστροφη μέτρηση για το Πύργος-Καλό Νερό
[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”79597″ img_size=”full”][vc_column_text]
Υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο, ξεκινούν το φθινόπωρο οι εργασίες
Αντίστροφα μετράμε πλέον για την έναρξη των εργασιών αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας στην Εθνική Οδό Πύργου-Καλού Νερού, καθώς πριν από λίγες ημέρες υπεγράφη η σχετική σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία ΟΔΟΣ ΑΤΕ, η οποία αναδείχθηκε οριστικός ανάδοχος με έκπτωση 46,53% (7,73 εκατ. ευρώ) στον διαγωνισμό αρχικού προϋπολογισμού 19,8 εκατ. ευρώ που προκηρύχθηκε τον Ιανουάριο του 2019 και χρηματοδοτοτείται από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2014-2020.
Όπως τόνισε στην «Πρωινή» στέλεχος του τεχνικού τμήματος της αναδόχου εταιρείας, ήδη έχουν ξεκινήσει οι σχετικές προετοιμασίες για την εγκατάσταση εργοταξίου και η έναρξη των εργασιών προγραμματίζεται για το φθινόπωρο, αφού πρώτα μειωθεί η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω θέρους.
Το έργο προβλέπει επεμβάσεις βελτίωσης οδικής ασφάλειας σε περίπου 54 χλμ στον οδικό άξονα Πύργος – Καλό Νερό, εκ των οποίων τα 42 στην Ηλεία. Αντικείμενο του έργου είναι η υλοποίηση βραχυπρόθεσμων επεμβάσεων, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο οδικό τμήμα της Εθνικής Οδού. Οι εργασίες θα γίνουν κυρίως σε επιλεγμένες θέσεις μειωμένης οδικής ασφάλειας, όπως αυτές προβλέπονται στις μελέτες που εξασφάλισε η περιφερειακή ρχή του 2018 από τη «Εγνατία Οδό, με αναβάθμιση και αντικατάσταση τού εξοπλισμού της οδού, όπως επαναδιαγράμμιση, εργασίες ηλεκτροφωτισμού, πινακίδες σήμανσης, ανακλαστήρες οδοστρώματος, γραμμική οριοσήμανση, στηθαία ασφαλείας κλπ.
Στην Ηλεία θα γίνουν παρεμβάσεις σε 23 σημεία συνολικά, με σημαντικότερες αυτές στη γέφυρα Αλφειού και τη γέφυρα Νέδα, ενώ θα γίνουν εργασίες οδοστρωσίας σε όλο το μήκος τού εν λόγω οδικού τμήματος. Η διάρκεια της σύμβασης είναι δύο χρόνια και στόχος του έργου είναι να αυξηθεί το επίπεδο ασφάλειας σε έναν άξονα που ενώνει την Ηλεία με τη Μεσσηνία και χαρακτηρίζεται από αυξημένη κίνηση, ειδικά τους θερινούς μήνες λόγω των επισκεπτών στις παραλίες.
Η συγκεκριμένη παρέμβαση επελέγη λόγω του αδιεξόδου σχετικά με το ενδεχόμενο κατασκευής σύγχρονου αυτοκινητόδρομου από τον Πύργο ως την Τσακώνα. Υπενθυμίζεται ότι λόγω του οικοσυστήματος του Καϊάφα «πάγωσαν» οι μελέτες εναλλακτικής χάραξης διότι αυξήθηκε το κόστος κατασκευής.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]