FOLLOW US: facebook twitter

Αντίστροφη μέτρηση για το πρόγραμμα δακοκτονίας

Ημερομηνία: 02-07-2020 | Συντάκτης:

Αναδεικνύονται προσωρινοί μειοδότες την επόμενη εβδομάδα

Αντίστροφα μετρούν οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΠΕ Ηλείας για να ξεκινήσει η υλοποίηση του φετινού προγράμματος δακοκτονίας, καθώς και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες του διαγωνισμού είναι σε προχωρημένο στάδιο και εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να αναδειχθούν προσωρινοί μειοδότες. Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Μάρτιο ψηφίστηκε τροπολογία, η οποία επιτρέπει στην η οικονομική επιτροπή κάθε Περιφέρειας της χώρας, να μπορεί κατ’ εξαίρεση και για λόγους δημοσίου συμφέροντος, να αναθέσει την εκτέλεση του προγράμματος δακοκτονίας, για το οποίο έχουν δημοσιευτεί αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικοί διαγωνισμοί, στους προσωρινούς μειοδότες, έως την ολοκλήρωση των διαγωνισμών με την υπογραφή των οικείων συμβάσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», προσωρινούς αναδόχους έχουμε στους επτά από τους οκτώ τομείς, καθώς ο διαγωνισμός για τον 5ο τομέα, που αφορά περιοχή της Αρχ. Ολυμπίας (Σμίλα, Καυκανιά κλπ) κηρύχθηκε άγονος και ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για να επαναπροκηρυχθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Παράλληλα, προχωρά και η ανάρτηση των παγίδων δακοκτονίας, ώστε να αποκτήσουν οι γεωπόνοι σαφή εικόνα για τους δακοπληθυσμούς και να οργανώσουν τους ψεκασμούς ανάλογα με τα δεδομένα που θα έχουν.

Από πλευράς της αρμόδιας υπηρεσίας της ΔΑΟΚ ΠΕ Ηλείας προχωρούν όλα τα βήματα και είναι πολύ πιθανόν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο να εκδοθούν και οι οδηγίες προς τους ελαιοπαραγωγούς. Υπενθυμίζεται πως ο φετινός διαγωνισμός είναι τριετούς διάρκειας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος