FOLLOW US: facebook twitter

Αντίστροφη μέτρηση για το 1ο Φεστιβάλ Καρπουζιού στην Κουρούτα

Ημερομηνία: 06-07-2023 | Συντάκτης:

Η παραγωγική διαδικασία “συναντά” τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό  

-Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης:  «Θα έχουμε μία εντυπωσιακή έναρξη για να έχουμε επιτυχημένη συνέχεια»

Προοπτική περαιτέρω ανάδειξης της περιοχής δημιουργεί το 1ο Φεστιβάλ Καρπουζιού Αμαλιάδας που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 8 και 9 Ιουλίου στην πλατεία της Κουρούτας, με απώτερο σκοπό να καθιερωθεί, να γίνει θεσμός και να αποτελέσει εφαλτήριο ανάπτυξης σε τουριστικό, παραγωγικό και οικονομικό επίπεδο.

Η έναρξη του Φεστιβάλ αναμένεται με μεγάλες προσδοκίες, το ενδιαφέρον για συμμετοχές, που έχει εκδηλωθεί μέχρι στιγμής, είναι μεγάλο και οι πολυποίκιλες δράσεις που περιλαμβάνει το πρόγραμμα αποτελούν εχέγγυο για την μεγάλη επιτυχία.

Για ‘εντυπωσιακή έναρξη’ και για μεγάλη γιορτή έκανε άλλωστε λόγο και ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε χθες το μεσημέρι.

«Το 1ο Φεστιβάλ καρπουζιού είναι μία ιδέα που έχει υπάρξει από πολλούς κατά καιρούς, αλλά χρειάστηκε η εμμονή και η επιμονή κάποιων για να γίνει πράξη και θεωρώ ότι το Σαββατοκύριακο θα έχουμε μία εντυπωσιακή έναρξη, ώστε να έχουμε και μία επιτυχημένη συνέχεια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λυμπέρης και τόνισε στην συνέχεια: «Μέχρι τώρα μιλούσαν σκωπτικά για το καρπούζι, αλλά πρέπει να πούμε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό προϊόν από πλευράς διατροφικής αξίας, εξάγεται από τον τόπο μας σε όλο τον κόσμο, στηρίζει και κινεί την τοπική μας οικονομία. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει διάφορες δράσεις, θα σταθώ όμως ιδιαίτερα σε δύο πράγματα. Το πρώτο και από τα σημαντικότερα είναι ότι θα ενημερωθούν όλοι για το πώς παράγεται αυτό το προϊόν (ιστορία-καλλιέργεια- η αξία του και όλα τα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο) και το δεύτερο είναι ότι θα υπάρχουν διάφορα δρώμενα με ψυχαγωγικό περιεχόμενο, μουσική, χορός, κεράσματα, αθλητικά δρώμενα».

“Η ατμομηχανή της

τουριστικής ανάπτυξης”

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Λυμπέρης στον τόπο διεξαγωγής του Φεστιβάλ που δεν είναι άλλος από την Κουρούτα, την «Ατμομηχανή της τουριστικής μας ανάπτυξης» όπως είπε χαρακτηριστικά: «Η Κουρούτα έχει ξεπεράσει τα όρια της Αμαλιάδας και της Ηλείας και οι τελικές παρεμβάσεις που κάνουμε εκεί, για τα δίκτυα, την οδοποιία, την προστασία των νερών μας από την ρύπανση, ολοκληρώνουμε ένα έργο που σχεδιάσαμε πριν 20 χρόνια. Και φυσικά από την ατμομηχανή της τουριστικής μας ανάπτυξης δεν μπορούν να λείπουν τα αγροτικά προϊόντα».

Παράλληλα ο Δήμαρχος Ήλιδας ευχαρίστησε όλους όσους έχουν συμβάλει στην διοργάνωση του Φεστιβάλ και όσους εργάζονται για αυτό το προϊόν και απηύθυνε κάλεσμα σε όλους να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις και το Φεστιβάλ να αποτελέσει το εφαλτήριο για να γίνει το καρπούζι ένα ισχυρό brand name.

Κάλεσμα και για

το “KOYROUTA RUN

Παρόντες στην συνέντευξη ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του AMALIADA RUN, κ. Νίκος Σταθακόπουλος και κα Βίκυ Κολοτούρου αντίστοιχα, οι οποίοι ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο γιατί μέσω του Φεστιβάλ δόθηκε η δυνατότητα να διοργανωθεί παράλληλα και το 1ο Kourouta Run, το οποίο ήδη έχει συγκεντρώσει πολλές συμμετοχές και μέσω αυτού θα αναδειχθούν και οι ομορφιές της περιοχής, καθώς ο αγώνας θα ξεκινήσει από την πλατεία της Κουρούτας, θα διασχίσει το δάσος της Μαραθιάς και θα καταλήξει στο σημείο εκκίνησης. Όπως τόνισαν και οι δύο, ο αγώνας είναι 10 χιλιομέτρων αλλά δεν απαιτείται κάποιος να είναι επαγγελματίας για να λάβει μέρος και ευχήθηκαν το Φεστιβάλ να γίνει θεσμός.

Από την πλευρά του Δήμου Ήλιδας είναι θερμές οι ευχαριστίες προς όσους συμμετέχουν στην διοργάνωση, καθώς επίσης την κεραμοτουβλοποιία ‘Παναγιωτόπουλος’ και  τον κ. Τρύφωνα Βασιλόπουλο (επιχείρηση συσκευασίας) για την στήριξη των δράσεων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot