FOLLOW US: facebook twitter

Αντίστροφη μέτρηση για το 12ο Φεστιβάλ Δήμου Πηνειού

Ημερομηνία: 09-07-2024 | Συντάκτης:

Η καρδιά της Τέχνης και του Πολιτισμού «χτυπά» στο Ανοικτό Θέατρο Καβασίλων «Χρήστος Μάλλιαρης»

-Επανακαθορίζεται η πορεία της διοργάνωσης

-Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το 12ο Φεστιβάλ Δήμου Πηνειού που πρόκειται να πρωταγωνιστήσει στα πολιτιστικά δρώμενα του καλοκαιριού. Με παραστάσεις και εκδηλώσεις προσεκτικά επιλεγμένες ώστε να ικανοποιήσουν και τον πλέον απαιτητικό φίλο της Τέχνης και του Πολιτισμού, η φετινή διοργάνωση φιλοδοξεί να επανακαθορίσει δυναμικά την πορεία του φεστιβάλ και να συμβάλλει γόνιμα στη δημιουργία ενός πολύχρωμου πολιτιστικού ψηφιδωτού στον Δήμο Πηνειού.

Η αυλαία του 12ου Φεστιβάλ Δήμου Πηνειού πρόκειται να ανοίξει στο Ανοικτό Θέατρο Καβασίλων «Χρήστος Μάλλιαρης» τη Δευτέρα 15 Ιουλίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις κλασικής και σύγχρονης δραματουργίας, παιδικές παραστάσεις, βραδιά σάτιρας –standUp comedy-, θέατρο σκιών,  μουσικοχορευτικό «οδοιπορικό» στη Μικρά Ασία καθώς και εκδηλώσεις με εκπαιδευτικό περιεχόμενο που θα αποτελέσουν πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους. Με αφετηρία την ποιότητα και στόχο την ανάδειξη της πολυσυλλεκτικής ταυτότητας του θεσμού, το πλουραλιστικό πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ «αγκαλιάζει» την Τέχνη πολυδιάστατα ενώ συνεισφέρει ουσιαστικά στην πολιτιστική ανάπτυξη της Ηλείας.

«Δημιουργούμε ένα πολύχρωμο πολιτιστικό ψηφιδωτό»

Το αναλυτικό πρόγραμμα του 12ου Φεστιβάλ Δήμου Πηνειού παρουσιάστηκε το πρωί της Δευτέρας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός πλαισιωμένος από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κα. Βάντα Κοντούλη. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης υπογραμμίστηκε η πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής για επένδυση στον Πολιτισμό ως μέσο εξωστρέφειας και ανάπτυξης.

«Το 12ο Φεστιβάλ Δήμου Πηνειού αποτελεί έναν θεσμό που τείνει να ταυτιστεί με την πολιτιστική φυσιογνωμία του τόπου μας ενώ συνιστά σημείο αναφοράς στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις την Ηλείας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δήμαρχος Πηνειού και συμπλήρωσε επιπλέον ότι «η φετινή διοργάνωση φιλοδοξούμε να αποτελέσει εφαλτήριο για τον δυναμικό επανακαθορισμό της πορείας  του φεστιβάλ στο παρόν και το μέλλον». Παράλληλα ο κ. Καστρινός επεσήμανε ότι το 2024 ο Δήμος Πηνειού εισήλθε σε μία νέα εποχή εξωστρέφειας επενδύοντας συνειδητά στον Πολιτισμό. «Στον Πολιτισμό που, με αφετηρία και προορισμό τον άνθρωπο, σφυρηλατεί την ταυτότητά μας, σηματοδοτεί την πορεία μας και καθορίζει το πολυδιάστατο αποτύπωμά μας στον χώρο και τον χρόνο».

Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα. Βάντα Κοντούλη στάθηκε ιδιαίτερα στο πλουραλισμό του προγράμματος σημειώνοντας ότι «με εκδηλώσεις και παραστάσεις που συνδυάζουν τις τέχνες του θεάτρου, της μουσικής και του χορού, το 12ο Δήμου Πηνειού θα μας συντροφεύσει ιδανικά το φετινό καλοκαίρι. Το πρόγραμμα χαρακτηρίζεται από μεστότητα περιεχομένου καθώς έχει δοθεί προτεραιότητα στον προγραμματισμό καλλιτεχνικών δρώμενων που θα ‘ταξιδέψουν’ ευχάριστα, θα ψυχαγωγήσουν και θα διαπαιδαγωγήσουν μικρούς και μεγάλους».

Πρόγραμμα 12ου Φεστιβάλ Πηνειού


ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ· ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ ώρα: 21:15

Μέσα από τα δεινά που αντιμετώπισε και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η ηρωίδα διαφαίνονται οι καταστρεπτικές συνέπειες του πολέμου: ο χαμός των αγαπημένων προσώπων, ο ξεριζωμός, η σκλαβιά και η αλαζονεία των νικητών.

Δωρεάν είσοδος στο κοινό· Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

«ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ»· ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ · ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ ώρα: 21:00

Το πρώτο μουσικοχορευτικό αφιέρωμα της Λαογραφικής Εστίας Βαρθολομιού ‘’Οξύαυλος’’ για τους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας σε συνεργασία με τον Χρήστο Θεολόγο.

Τιμή Εισιτηρίου: 5€  |  Προπώληση εισιτηρίων στην αίθουσα του Συλλόγου

Δευτέρα και Σάββατο 20:00-21:30

ΤΣΟΥΒΕΛΑΣ STAND UP COMEDY· ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ ώρα: 21:30

Η νέα παράσταση του Αλέξανδρου Τσουβέλα είναι εδώ και θα λέει Αλήθειες!

Είστε έτοιμοι για μια παράσταση με πολύ storytelling, με πολλές ερωτήσεις αλλά και στιγμές που εσείς οι ίδιοι γίνεστε πρωταγωνιστές;

Εμείς είμαστε…

Τιμή Εισιτηρίου: 15€, Προπώληση και στο www.cometogether.gr

Η ΘΑΛΑΣΣΑ KAI O ΓΕΡΟΣ·  ΠΕΜΠΤΗ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ ώρα: 21:30

«Η Θάλασσα και ο Γέρος» είναι μια διασκευή βασισμένη στο κλασικό και βραβευμένο με Πούλιτζερ έργο «Ο γέρος και η θάλασσα» του Έρνεστ Χέμινγουεϊ μετά το οποίο του απονεμήθηκε και το Νόμπελ  λογοτεχνίας.

Τιμή Εισιτηρίου: Γενική είσοδος: 20€ Φοιτητικό, Ανέργων, ΑΜΕΑ: 17€

Προπώληση και στα www.tickets.public.gr, www.more.com

ΟΧΤΩ ΓΥΝΑΙΚΕΣ· ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ ώρα: 21:30

Οκτώ γυναίκες βρίσκονται αποκλεισμένες σε ένα απομονωμένο σπίτι με αφορμή μια οικογενειακή συνάντηση. Ξαφνικά έρχονται αντιμέτωπες με έναν φόνο – αλλά και με τα

πιο καλά κρυμμένα μυστικά τους.

Τιμή Εισιτηρίου:  Γενική είσοδος: 20€ Φοιτητικό, Ανέργων, ΑΜΕΑ: 17€

Προπώληση και στο www.ticketservices.gr

Η ΜΑΣΑ ΚΑΙ Ο ΑΡΚΟΥΔΟΣ·  ΤΡΙΤΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ ώρα: 20:30

Η Μάσα και ο Αρκούδος ετοιμάζουν μία μεγάλη γιορτή για την Ντάσα! Ένα πάρτυ έκπληξη για τα γενέθλια της και προσκαλούν μικρούς και μεγάλους φίλους στο υπέροχο δάσος τους.

Τιμή Εισιτηρίου: Γενική είσοδος: 13€  |  Προπώληση: 11€

Προπώληση και στο www.tickets.public.gr

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΒΑΝ ΙΛΙΤΣ· ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ώρα: 21:00

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΒΑΝ ΙΛΙΤΣ βασίζεται σε αληθινό γεγονός, στην αρρώστια και στον θάνατο του δικαστή Ιβάν Ιλίτς Μετσνίκοφ, όπως τα διηγήθηκε στον ίδιο τον Τολστόι η μητέρα του αποθανόντος. Συγκαταλέγεται από φιλοσόφους και λογοτέχνες στα πιο σημαντικά και πιο ώριμα έργα του Τολστόι.

Τιμή Εισιτηρίου: Γενική είσοδος: 17€  |  Προπώληση: 15€ και στο www.more.com

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 15· ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ώρα: 21:00

Το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, παρουσιάζει με μεγάλη επιτυχία το θεατρικό έργο «Μια φορά στις 15…» μια κωμωδία καταστάσεων, εμπνευσμένο από το θεατρικό έργο «Don’t Lose the Place» του Ντέρεκ Μπένφιλντ.
Δωρεάν είσοδος στο κοινό· Σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας

Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΑΟΥΜΠΟΗΣ· ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ώρα: 21:15

Ο Καραγκιόζης αναλαμβάνει να παραδώσει μια επιστολή στον τελευταίο αρχηγό των Ινδιάνων. Ο ξυπόλητος λαϊκός μας ήρωας θα μπλέξει σε μεγάλες περιπέτειες αλλά και δοκιμασίες. Η συνέχεια στο πανί. Ε ρε γλέντια…….

Τιμή Εισιτηρίου: 7€ | Προπώληση: www.more.com

ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ· ΠΕΜΠΤΗ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ώρα: 21:00

Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» για παιδιά σε σκηνοθεσία – διασκευή Δημήτρη Αδάμη. Η Αγγελική Λάμπρη στο ρόλο της Βασίλισσας των Ξωτικών Τιτάνιας, αφού σώθηκε από το μαγικό φίλτρο στο Παρά 5 ! Στο ρόλο του Μάστορα Πάτου ο Στέλιος Πετράκης.

Τιμή Εισιτηρίου: 12€, Προπώληση: 10€ και στο www.tickets.public.gr 

ΒΡΑΔΙΑ ΑΣΤΡΟΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ & ΟΥΡΑΝΟΓΡΑΦΙΑΣ · ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ώρα: 21:30

Αστροπαρατήρηση και Ουρανογραφία για παιδιά και νέους.
Μιλώντας για τις Μαύρες Τρύπες – από τον αστροφυσικό και πρόεδρο της Αστρονομικής Εταιρείας Ηλείας Βέγας, Βαγγέλη Πασπαλιάρη.
Παρουσίαση του Ηλιακού Συστήματος – από τον φυσικό και ερασιτέχνη αστρονόμο, Αριστείδη Ραμαντά.

Παρατήρηση με τηλεσκόπια του Κρόνου, της Σελήνης, νεφελωμάτων, αστρικών σμηνών και διπλών αστέρων.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ· ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΗΛΕΙΑΣ ΒΕΓΑΣ

ΣΕΣΟΥΑΡ ΓΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ· ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ώρα: 21:00

Το έργο εκτυλίσσεται στο κομμωτήριο «StudioAntony». Κάπου στην Αθήνα. Μία μέρα η ιδιοκτήτρια του κτιρίου, που ζει στον πάνω όροφο, βρίσκεται δολοφονημένη και οι υποψίες πέφτουν στους εργαζόμενους και τους πελάτες του κομμωτηρίου. Οι θεατές της παράστασης καλούνται να βρουν τον δολοφόνο, με αποτέλεσμα κάθε βράδυ το έργο να έχει διαφορετικό φινάλε!

Τιμή Εισιτηρίου: Γενική Είσοδος: 20€, Φοιτητικό, ΑΜΕΑ, άνω των 65: 17€

κάτω των 12: 15€  Προπώληση και στο www.tickets.public.gr

ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΜΕ ΡΟΥΜΙ· ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ώρα: 21:15

«Μπαμπάδες με ρούμι» η θρυλική νεοελληνική κωμωδία  των Θανάση Παπαθανασίου & Μιχάλη Ρέππα με τα αλλεπάλληλα sold out. Η ιστορία των 5 ανόητων, κακόμοιρων και απελπισμένων καθαρμάτων της παράστασης είναι στην εποχή μας μία μπανάλ καθημερινότητα.

Τιμή Εισιτηρίου: 20€, Προπώληση και στο www.more.com

Σημεία Προπώλησης Εισιτηρίων

ΓΑΣΤΟΥΝΗ:

  • ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ‘’ΒΙΒΛΙΟΓΝΩΣΙΑ’’ ΤΣΕΡΦΟΛΙΑΣ Ι. Γ.ΣΙΣΙΝΗ 64, ΤΗΛ: 26230 33640
  • ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ‘’ΒΙΒΛΙΟΠΑΝΟΡΑΜΑ’’ Γ.ΣΙΣΙΝΗ 88, ΤΗΛ: 26230 32356
  • ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ “ΒΑΡΟΥΧΑ ΜΑΡΙΑ” ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 9, 26230 32320

ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟ:

  • ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ‘’ΤΡΕΛΗ ΣΒΟΥΡΑ’’ ΑΝ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 49, ΤΗΛ: 26230 41127

ΤΡΑΓΑΝΟ:

  • ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ‘’ΑΡΩΜΑ  ΧΑΡΤΙΟΥ’’ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ ΑΚΡΙΒΗ, ΤΗΛ: 26230 61015

ΚΑΒΑΣΙΛΑ:

  • ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΜΑΓΔΑΛΙΝΗ ΜΑΛΛΙΑΡΗ, ΤΗΛ: 26230 33406

ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ:

  • LOU SOU ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ-ΕΙΔΗ ΔΩΡΩΝ-ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΕΘ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 34,  ΤΗΛ: 2623055121

ΛΕΧΑΙΝΑ:

  • ΖΟΕL ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΟΠΤΙΚΩΝ ΕΘ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 1, ΤΗΛ: 2623022888

ΑΜΑΛΙΑΔΑ:

  • ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ‘’ΒΙΒΛΙΟΠΑΝΟΡΑΜΑ’’ ΕΡΜΟΥ & ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ 4, ΤΗΛ: 2622021221

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot