FOLLOW US: facebook twitter

Αντιπυρική θωράκιση στις δημοφιλείς παραλίες του Πύργου

Ημερομηνία: 14-05-2024 | Συντάκτης:

-Πλάνο καθαρισμών στο άλσος Σπιάτζας και στον Άγιο Ηλία από το δασαρχείο

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Η αντιπυρική θωράκιση των πολυσύχναστων παραλιών του Πύργου είναι μία από τις βασικές προτεραιότητες του δασαρχείου τη φετινή χρονιά, προκειμένου να περιοριστεί αισθητά ο κίνδυνος σε περίπτωση πυρκαγιάς για τους λουόμενους παραθεριστές.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει ήδη γίνει καθαρισμός στο δάσος της Σκαφιδιάς, ενώ στο τέλος Μαΐου με αρχές Ιουνίου το ένα από τα δύο συνεργεία του δασαρχείου θα μπει στο άλσος της Σπιάτζας και στο δάσος του Αγίου Ηλία.

Όπως εξήγησε στην «Πρωινή» ο δασάρχης Πύργου, Παναγιώτης Λάττας, στόχος είναι να εκτελεστούν εργασίες προληπτικού χαρακτήρα σε δάση που γειτνιάζουν με παραλίες τις οποίες επιλέγουν εκατοντάδες πολίτες, ώστε να μην υπάρχει καύσιμη ύλη σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.

«Στο πλαίσιο του προγράμματος anti-nero 3 έχουμε προγραμματίσει δύο σημαντικές παρεμβάσεις στο αλσύλλιο της Σπιάτζας και στην περιοχή του Αγίου Ηλία, δύο περιοχές με πολυσύχναστες παραλίες και πολύ κόσμο τους θερινούς μήνες. Βασική μας επιδίωξη είναι να ενισχύσουμε το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους και τους επισκέπτες της παραλιακής ζώνης του Πύργου, για να μη νιώθουν ότι κινδυνεύουν σε περίπτωση έκτακτου συμβάντος», τόνισε και υπενθύμισε πως έχει ήδη ολοκληρωθεί ανάλογη παρέμβαση στο δάσος της Σκαφιδιάς.

Στο πλάνο και ο φάρος Κατακόλου

Όπως είχε αποκαλύψει σε πρόσφατο ρεπορτάζ η «Πρωινή», το δασαρχείο Πύργου είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με την υπηρεσία Φάρων του Πολεμικού Ναυτικού για την υλοποίηση αντιπυρικών παρεμβάσεων και στον περιβάλλοντα χώρο του φάρου στο Κατάκολο.

Ο κ. Λάττας δήλωσε ότι έχει ήδη γίνει η σχετική συνεννόηση και ότι μετά την ολοκλήρωση των αντιπυρικών εργασιών στον Άγιο Ηλία και στη ΣΠιάτζα, το συνεργείο του δασαρχείου Πύργου θα ξεκινήσει τον καθαρισμό πέριξ του φάρου.

«Σε συνεννόηση με την Υπηρεσία Φάρων του Πολεμικού Ναυτικού θα προβούμε σε αντιπυρική παρέμβαση στην έκταση που περιβάλλει τον φάρο στο Κατάκολο, αφενός για να διευκολύνουμε την πρόσβαση των επισκεπτών και αφετέρου για να αποτρέψουμε τον κίνδυνο εξάπλωσης πυρκαγιάς», σημείωσε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot