FOLLOW US: facebook twitter

Συνεργασία του δήμου Ήλιδας με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Αντιπυρική πιλοτική δράση στο Γεράκι και στο Περιστέρι

Ημερομηνία: 28-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”116713″ img_size=”full”][vc_column_text]Πιλοτική δράση για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών σχεδιάζει να υλοποιήσει ο δήμος Ήλιδας, προκειμένου να προστατέψει τους κατοίκους και το περιβάλλον, ιδιαίτερα σε περιοχες επίφοβες, όπως το Γεράκι και το Περιστέρι. Για τον λόγο αυτό υπέγραψε προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο προγράμματος αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Η συγκεκριμένη δράση θα αναπτυχθεί στο Περιστέρι και στο Γεράκι, καθώς θεωρούνται περιοχές επιρρεπείς στην ξηρασία, λόγω του οικοσυστήματος και της βιοποικιλότητας. Το τεχνικό δελτίο που έχει εγκριθεί, προβλέπει την κατασκευή και τη λειτουργία πυροφυλακίου στη θέση «Αετοφωλιά» στο Περιστέρι, καθώς και την εκπόνηση δασικής μελέτης για τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό διαχείρισης αειφορικής ανάπτυξης και ολοκληρωμένης αντιπυρικής προστασίας για τη φυσική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων. Στόχος είναι να γίνει απογραφή, ανάλυση και διερεύνηση των επεμβάσεων, προκειμένου να ενισχυθεί η ανάπτυξη, η προστασία και η παραγωγικότητα του δασικού οικοσυστήματος της περιοχής.

Το Πρόγραμμα αυτό προβλέπει επίσης δράσεις παρακολούθησης και αξιολόγησης της εφαρμογής των Περιφερειακών Σχεδίων για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή και υλοποίηση πιλοτικών δράσεων σε διάφορους τομείς «τρωτότητας», οι οποίοι θα λειτουργήσουν ως «καλά» παραδείγμαατα για μελλοντικές εφαρμογές και πολιτικές. Την ευθύνη και τον συντονισμό του έργου έχει το υπουργείο Περιβάλλοντος, ενώ η χρηματοδότηση είναι από τον Εκτελεστικό Οργανισμό για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το συνολικό κόστος της δαπάνης του προγράμματος ανέρχεται σε 160.000 ευρώ.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot