FOLLOW US: facebook twitter

«Αντιγόνη» το Σάββατο 21/8 στο αρχαίο θέατρο Ήλιδας

Ημερομηνία: 20-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός
Σε σκηνοθεσία Θέμη Μαμουλίδη-Στον ομώνυμο ρόλο η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη-και Κρέων ο Θανάσης Παπαγεωργίου

Με την ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Σοφοκλή συνεχίζεται αύριο Σάββατο 21 Αυγούστου το πρόγραμμα του 31ου Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη. «Σ’ αυτό το νέο και αναθεωρημένο ταξίδι της Αντιγόνης, έχουμε την τύχη να συνυπάρχουμε με έναν κορυφαίο Έλληνα ηθοποιό, τον Θανάση Παπαγεωργίου», αναφέρει στο σημείωμά του για την παράσταση ο σκηνοθέτης Θέμης Μουμουλίδης. Ο Θανάσης Παπαγεωργίου,  στο ρόλο του Κρέοντα, και μια σειρά σημαντικών ηθοποιών, εκπροσώπων της νεότερης γενιάς, με την Χριστίνα Χειλά στο ρόλο της Αντιγόνης,  την Ντόρα Μακρυγιάννη [Ισμήνη], τον Μάνο Καρατζογιάννη [Φύλακας, Άγγελος], τον Δημήτρη Σαμόλη [Αίμων], τον Μάρκο Παπαδοκωνσταντάκη [Τειρεσίας], αναμετρώνται με το αιώνιο κείμενο του Σοφοκλή.

Ποια είναι η νέα «Αντιγόνη»; , Focus - Θέατρο - αθηνόραμα

Η “Αντιγόνη” του Σοφοκλή θα μπορούσαμε να πούμε χωρίς υπερβολή πως είναι η ομορφότερη και πιο εμβληματική σωζόμενη αρχαία τραγωδία και ίσως το σημαντικότερο θεατρικό έργο που γράφτηκε ποτέ στην αρχή της θεατρικής τέχνης και του ανθρώπινου πολιτισμού. Είναι ένα έργο που βασίζεται σε ένα συνδυαστικό θεματολογικό άξονα και θέτει πολλά ερωτήματα όπως: την ηθική ανωτερότητα του σωστού, τη θέση της γυναίκας στον πατριαρχικό κόσμο, την ελευθερία του λόγου, την αξία του έρωτα, την κτηνωδία του ανθρώπου, την εύθραυστη φύση του πολιτισμού, την αξία της συγγένειας κτλ. Υπό αυτήν την άποψη αποτελεί ένα έξοχο κείμενο ηθικής υπεροχής που γράφτηκε στην απαρχή του θεάτρου, έναν ύμνο στον άνθρωπο, τη γυναίκα και την ελευθερία.

Εισιτήρια προπωλούνται στα σημεία προπώλησης του Φεστιβάλ και στο viva.gr, 18€ κανονικό, 15€ μειωμένο (μαθητικό, φοιτητικό, άνω των 65 ετών, ΑμεΑ, πολύτεκνοι, άνεργοι).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος