FOLLOW US: facebook twitter

Αντιδράσεις Καστρινού για το Υποθηκοφυλακείο – Ζητά ένα ανά Καλλικρατικό δήμο

Ημερομηνία: 30-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

slide-ypothikofolakeio

Την παραμονή έστω ενός Υποθηκοφυλακείου ανά Καλλικρατικό δήμο ζητά ο δήμαρχος Πηνειού, από τη στιγμή που δεν είναι εφικτό να παραμείνουν και τα δύο που υπάρχουν στην περιοχή του. Σε δηλώσεις του τόνισε πως το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν είδε με περίσκεψη το αίτημά του δήμου Πηνειού και προώθησε τη λύση του ενός Υποθηκοφυλακείου ανά Πρωτοδικείο. Επίσης είπε όπως τα επιχειρήματα περί μνημονίων και περικοπών που επιβάλλονται στερούνται σοβαρότητας.

«Σαν κοινωνία οπωσδήποτε δεν συμφωνούμε με την κατάληξη αυτή, παρά τις κάποιες διαβεβαιώσεις που ακούγονται ότι θα υπάρχει ανά πρώην δήμο μια γραμματειακή υποστήριξη η οποία θα διαβιβάζει στον Υποθηκοφύλακα ο οποίος θα είναι στην Αμαλιάδα ως έδρα Πρωτοδικείου. Σίγουρα δεν μας ικανοποιεί αυτό το σχέδιο της Κυβέρνησης. Ίσως η κυβέρνηση έχει αντιληφθεί ότι κανείς δεν μιλάει και χτυπάει αλύπητα. Τώρα, αν οι δύο εκ των τριών βουλευτών που είναι από τις έδρες που μένουν τα Υποθηκοφυλακεία, δηλαδή τον Πύργο και την Αμαλιάδα, είναι ικανοποιημένοι να πω ότι υπάρχουν ψηφοφόροι σε όλη την Ηλεία και ας καταλάβουν όλοι τι εννοώ. Δεν έχω τίποτα με κανέναν προσωπικά, μιλάω πάντα πολιτικά, με ευπρέπεια, αυτοδιοικητικά αν θέλετε. Πέραν από κομματικούς μηχανισμούς ή οτιδήποτε άλλο θα πρέπει να σεβαστούν τους πολίτες και δεν μπορώ να καταλάβω να είμαστε ο μόνος δήμος που είχαμε Υποθηκοφύλακες στα Υποθηκοφυλακεία μας όταν δεν είχε κανένας άλλος στη βόρεια Ηλεία και να πληρώνουμε εμείς το μάρμαρο» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καστρινός. «Να αναλάβουν λοιπόν τις ευθύνες τους, γιατί καλά τα χαϊδέματα, καλή η σιωπή, καλό το κεφάλι κάτω, αλλά υπάρχουν και όρια σε όλα. Η κοινωνία αυτή τη στιγμή κοιτάζει τη δυστυχία και τη φτώχια της  γι’ αυτό και δεν μιλάει» συμπλήρωσε.

Ο κ. Καστρινός ευχαρίστησε ειδικά τον βουλευτή Ηλείας κ. Μπαλαούρα γιατί προώθησε τροπολογία για το ΦΟΔΣΑ, ενώ έκανε προσπάθεια για το θέμα των Υποθηκοφυλακείων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος