FOLLOW US: facebook twitter

Αντιδράσεις για τη μετακίνηση Παθολόγων της Ν.Μ. Αμαλιάδας στο Νοσοκομείο Πύργου

Ημερομηνία: 15-07-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Υγεία
Πυρ ομαδόν κατά Διοικητή Γ.Ν. Ηλείας από Λυμπέρη, Χουζούρη, Νικολακόπουλο και Σωτηρόπουλο

Την έντονη δυσαρέσκειά τους προς τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας εξέφρασαν στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο διοικητής της ΝΜ Αμαλιάδας Γιάννης Χουζούρης, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης και ο νεοεκλεγείς βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Νικολακόπουλος, καθώς και ο πρόεδρος των Εργαζομένων της Ν.Μ. Αμαλιάδας Σωκράτης Σωτηρόπουλος, καταλογίζοντας στον διοικητή Κώστα Διαμαντόπουλο μεροληπτική στάση υπέρ του Πύργου και εχθρική προς τη ΝΜ Αμαλιάδας.

Αφορμή για τις αντιδράσεις στάθηκε η πρόσφατη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΓΝ Ηλείας να εγκρίνει την  κάλυψη των αναγκών της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου από δύο γιατρούς της ΝΜ Αμαλιάδας, για να υλοποιείται η καθημερινή εφημέρευση.

«Χρειάζονται απαραίτητες παρεμβάσεις στη λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής της Ν.Μ. Πύργου λαμβάνοντας υπόψη α) την αποχώρηση του Επιμελητή Παθολογίας κ. Σγούρου Κωνσταντίνου λόγω διορισμού του σε άλλο νοσοκομείο , β) την αναγκαιότητα καθημερινής εφημέρευσης της Παθολογικής κλινικής της Ν.Μ. Πύργου με ειδικευμένους παθολόγους, γ) το γεγονός ότι απαιτείται η παρουσία τριών παθολόγων κατά τη πρωινή λειτουργία της κλινικής ως ελάχιστο όριο ασφάλειας (κάλυψη κλινικής, κάλυψη ΤΕΠ Παθολογικού, εκτιμήσεις ασθενών σε άλλες κλινικές κλπ)»  αναφέρει η εισήγηση του κ. Διαμαντόπουλου με την οποία προτείνει «ο κ. Αλεξόπουλος Κων/νος, Δ/ντης Παθολόγος να καλύπτει κατά προτεραιότητα εφημεριακά τη Ν.Μ. Πύργου και εφόσον χρειαστεί να συνδράμει και στο πρωινό ωράριο της Παθολογικής Κλινικής της Ν.Μ.Πύργου. Η κ. Δρόσου Ευγενία, Επιμελήτρια Α’ Παθολογίας, να καλύπτει τόσο το πρωινό ωράριο όσο και τις εφημερίες αποκλειστικά στη Παθολογική Κλινική της Ν.Μ. Πύργου».

«Κύμα» αντιδράσεων για την απόφαση

Ο κ. Χουζούρης εξέφρασε τη διαφωνία του με την απόφαση, κάνοντας λόγο για έλλειψη διάθεσης διαλόγου, αναφέροντας ότι πρότεινε άλλες λύσεις, όπως η προκήρυξη με μπλοκάκια ιδιωτών ή αξιοποίηση παθολόγων από την Πρωτοβάθμια φροντίδα.

«Είναι άκρως αιφνιδιαστικό και ίσως επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία να συζητείται ένα τέτοιο θέμα μέσα Ιουλίου εκτός ημερησίας διάταξης. Υπάρχει μια σειρά λύσεων που δεν τις κοιτάμε καθόλου και το μόνο  που κάνουμε είναι πώς θα κλείσει η ΝΜ Αμαλιάδας. Πρέπει να αποσυρθεί η απόφαση», ανέφερε ο κ. Χουζούρης, χαρακτηρίζοντας «εχθρικές για τη βιωσιμότητα της ΝΜ Αμαλιάδας τέτοιες κινήσεις» στην εισήγησή του.

«Δεν ψηφιστήκαμε για να το κλείσουμε»

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ήλιδας, Γ.Λυμπέρης άφησε αιχμές εναντίον του κ.Διαμαντόπουλου, καταλογίζοντάς του συνειδητή πρόθεση υποβάθμισης της ΝΜ Αμαλιάδας.

«Δυστυχώς τα τελευταία 4 χρόνια, η διοίκηση του ΓΝ Ηλείας, εκμεταλλευόμενη μια παλιά ρύθμιση για ενιαίες διοικήσεις και ενοποιήσεις νοσηλευτικών μονάδων, επιδόθηκε σε μια προσπάθεια σταδιακής υποβάθμισης του Νοσοκομείου Αμαλιάδας μέχρι κλεισίματος. Ο  κ. Διαμαντόπουλος, χωρίς πολιτική νομιμοποίηση καθότι είναι υπό αντικατάσταση, κάνει κινήσεις εξαφάνισης του νοσοκομείου. Εμείς ψηφιστήκαμε από τους δημότες της Ηλείας με πρώτο θέμα το νοσοκομείο και δεν θα επιτρέψουμε να υποβαθμιστεί αλλά θα παλέψουμε για τη διοικητική ανεξαρτητοποίησή του και την αναβάθμισή του» τόνισε, προσθέτοντας ότι η απόφαση είναι παράνομη με βάση σχετική εγκύκλιο του νέου υπουργού Υγείας, Β. Κικίλια.

Ο νεοεκλεγείς βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, Ανδρέας Νικολακόπουλος τόνισε ότι η απόφαση του κ. Διαμαντόπουλου δεν είναι ούτε νόμιμη ούτε σωστή και ανέφερε ότι στόχος είναι να λειτουργούν αρμονικά και τα δύο νοσοκομεία.

«Πρώτιστο μέλημα όλων είναι να εξασφαλίσουμε την άρτια και αρμονική λειτουργία και των δυο νοσοκομείων, κάτι που τώρα δεν συμβαίνει και υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες για τη γενικότερη κατάσταση στην Υγεία.Η απόφαση του κ. Διαμαντόπουλου δεν εξασφαλίζει την άρτια λειτουργία των δυο μονάδων, γι’ αυτό και είμαστε κάθετα αντίθετοι. Δεν είναι ούτε σωστή ούτε νόμιμη, διότι ο νέος υπουργός έστειλε σχετικό έγγραφο, ακριβώς για να αποτρέψει τετελεσμένες καταστάσεις που θα δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα στην Υγεία», είπε ο κ. Νικολακόπουλος, συμπληρώνοντας ότι επικοινώνησε με τον κ. Διαμαντόπουλο και ότι προτίθεται να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες για την εξεύρεση λύσεων.

Ο πρόεδρος των Εργαζομένων της Ν.Μ. Αμαλιάδας Σωκράτης Σωτηρόπουλος απηύθυνε κάλεσμα στους νεοεκλεγέντες βουλευτές και τον νέο δήμαρχο, ώστε να μεταβούν στο υπουργείο Υγείας, και προανήγγειλε Γενική Συνέλευση των εργαζομένων με θέμα τη βιωσιμότητα της μονάδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος