FOLLOW US: facebook twitter

Ανθεκτικές στην κρίση, στάσιμες στην ανάπτυξη 

Ημερομηνία: 28-02-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Ανθεκτικότητα στα χρόνια των αλλεπάλληλων κρίσεων (μνημόνια, πανδημία, αύξηση τιμών ενέργειας, πληθωρισμός) αλλά στάσιμες σ’ ό,τι αφορά στην ανάπτυξή τους τα τελευταία χρόνια αποδεικνύονται οι εμπορικές επιχειρήσεις και δη οι μικρομεσαίες και μικρές. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα που απορρέει από την Ετήσια Έκθεση Ελληνικού Εμπορίου 2023, που πραγματοποίησε το Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών ΕΣΕΕ .

Σύμφωνα με την πρωτογενή έρευνα του ΙΝΕΜΥ, οι μικρότερες επιχειρήσεις, που αποτελούν και την συντριπτική πλειονότητα των εμπορικών επιχειρήσεων, μπορεί μεν να επιδεικνύουν μια σημαντική ανθεκτικότητα ωστόσο μοιάζουν να είναι εγκλωβισμένες στις χαμηλές επιδόσεις των επάλληλων κρίσεων. Η συρρίκνωση στον κλάδο του εμπορίου επηρεάζει αρνητικά τις επιδόσεις των μικρότερων επιχειρήσεων οι οποίες μοιάζουν παγιδευμένες σε μια κατάσταση «εγκλωβισμού στασιμότητας».

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Έκθεσης, οι κυριότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εμπορικές επιχειρήσεις συνεχίζουν να είναι: α) η διαχείριση των ανατιμήσεων β) οι οικονομικές υποχρεώσεις και γ) η ρευστότητα. 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot