FOLLOW US: facebook twitter

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ν. Ηλείας: Πρόσφυγες και μετανάστες

Ημερομηνία: 31-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Στα κέντρα υποδοχής (hotspots) που δημιουργήθηκαν στα ελληνικά νησιά (Λέσβος, Χίος, Λέρος, Κως, Σάμος) οι πρόσφυγες, με βάση τις εντολές της ΕΕ, διαχωρίζονται σε «πρόσφυγες», όσοι προέρχονται από το Ιράκ και τη Συρία, και σε «οικονομικούς μετανάστες», όσοι προέρχονται από τις υπόλοιπες χώρες, οι οποίοι δεν έχουν ούτε το δικαίωμα αίτησης ασύλου.

Τα κέντρα υποδοχής, στην ουσία τους κέντρα κράτησης.  Λίγοι διαμένουν σε ξενοδοχεία και σπίτια.

Η διαχείριση αυτών των κέντρων έχει ανατεθεί από την ελληνική κυβέρνηση σε εκατοντάδες ΜΚΟ, ελληνικές και ευρωπαϊκές, που χρηματοδοτούνται, μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, κατευθείαν από την ΕΕ.

Οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι στη Μέση Ανατολή και η διάλυση των κρατών και των χωρών (Ιράκ,  Αφγανιστάν, Λιβύη,  Συρία) δημιούργησαν τεράστια κύματα προσφύγων, που έφυγαν από τις χώρες τους για να σώσουν τη ζωή τους.

Την ίδια στιγμή η συμφωνία μετεγκατάστασης καρκινοβατεί, αφού οι ευρωπαϊκές χώρες δεν δέχονται να την εφαρμόσουν.  Ο εγκλωβισμός των προσφύγων που αποκτά πια μόνιμο χαρακτήρα ενθαρρύνει τη ναζιστική βία, τις ρατσιστικές επιθέσεις σε μετανάστες, και τις επιθέσεις ταγμάτων εφόδου της ΧΑ .

Το προσφυγικό ζήτημα είναι ταξικό ζήτημα.

Η κυρίαρχη Ε.Ε  έχει σοβαρές ευθύνες για τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Συρία και το Ιράκ, συνεπώς και την προσφυγική κρίση και το δράμα εκατομμυρίων ανθρώπων, κλείνει τις πόρτες της –η κάθε χώρα με διαφορετικό τρόπο– ενισχύοντας, εκ των πραγμάτων, την ακρδεξιά ρητορική και πρακτική.

“Είμαστε αντίθετοι με την κατασκευή κλειστής δομής Εγκατάστασης – φιλοξενίας μεταναστών προσφύγων για το Επιτάλιο. Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης πρέπει εδώ και τώρα να κλείσουν και όλοι οι έγκλειστοι μετανάστες να μεταφερθούν σε ανοιχτές δομές.

Πιθανα τα ανταλλάγματα  να ειναι τετοια ωστε για τα  ‘ματια’  να  γινεται  ο ντόρος.

Οι προσφυγες και μεταναστες να ειναιελευθερο να διακινουνται στην Ε.Ε ,να δοθούν άσυλο και ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους το επιθυμούν,

Να σταματήσει η δολοφονική αντιμετώπιση των προσφύγων από  ΕΕ και κυβέρνηση.

Αξιοπρεπή στέγαση, σίτιση, περίθαλψη, μετακίνηση.

Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά. Μέριμνα για την επανένωση οικογενειών, ένταξη των παιδιών στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς.

Πρέπει επίσης να δοθεί άδεια παραμονής σε εκείνους που θέλουν να μείνουν και άδεια να φύγουν εκείνοι που το ζητούν.   

ΓΙΑΝΝΗΣ  ΣΕΦΕΡΛΗΣ

Πολιτικός μηχανικός


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος