FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Ξεκίνημα χωρίς εκπλήξεις

Ημερομηνία: 22-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Το 51ο πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας ξεκίνησε με ελπίδες για κάτι καλό. Εν μέσω πανδημίας, χωρίς παρουσία φιλάθλων και με νίκες των γηπεδούχων ως επί το πλείστον. Ένα και μόνον διπλό στους αγώνες από τον φιλόδοξο Πανηλειακό επί του Πέλοπα Πύργου. Δύο ισοπαλίες προβλέψιμες σε Γούμερο και Βαρθολομιό, ενώ οι γηπεδούχοι έδρασαν. Γενικά τα φαβορί επικράτησαν εύκολα ή δύσκολα και στους οχτώ αγώνες σημειώθηκαν 25 γκολ.

*Σκόρερ ο Φώτης Καλογερόπουλος της Νίκης Τραγανού που σημείωσε χατ-τρικ, αλλά απεβλήθη από το ρέφερι Ρηγόπουλο, επειδή, όπως έγραψε στο φύλλο αγώνα, εξύβρισε αντίπαλο.

 

Καλό θέαμα

Σύμφωνα με όσα μάθαμε ήταν γενικά καλό το θέαμα στους οχτώ αγώνες που λόγω κορονοϊού έγιναν χωρίς φιλάθλους. Μακάρι να συνεχιστεί έτσι, αλλά κάποτε να μπουν και φίλαθλοι στα γήπεδα.

*Να κάνουμε μια ευχή: το πρωτάθλημα να τελειώσει φυσιολογικά χωρίς να διακοπεί. Ούτε να το σκεφτεί ο Πρόεδρος της ΕΠΣ να το διακόψει πριν τα Χριστούγεννα και να το ξαναρχίσει το Μάρτη!

*Πρόσωπο της αγωνιστικής ο Φώτης Καλογερόπουλος της Νίκης με το χατ-τρικ που πέτυχε και το γεγονός ότι αποβλήθηκε από το διαιτητή Ρηγόπουλο.

 

Χάρμα ιδέσθαι

Χάρμα οφθαλμών ήταν το Σάββατο ο Α.Ο. Ξενοφών κι έκανε νικηφόρο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, νικώντας 2-0 τον Αλφειό. Θα μπορούσε δε να έχει ευρύτερο σκορ αν του έδινε ο ρέφερι ένα πέναλτι ή αν ο Βυθούλκας (πορτιέρο φέτος του Αλφειού και πρώην του Α.Ο. Ξενοφών) δεν έκανε δύσκολες αποκρούσεις.

*Καλύτεροι από τον Ξενοφώντα οι Γ. Καλαντζής, Μπακατσέλος, Θ. Καλαντζής.

*Στην κερκίδα ήταν 4 φίλαθλοι και απέναντι όρθιοι και στο χώρο της Γιορτής σταφίδας κάπου 200 φίλαθλοι!

 

Φυσιολογικά τα αποτελέσματα

Φυσιολογικά τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής. Είκοσι πέντε γκολ στην πρεμιέρα. Ένα διπλό από τον Πανηλειακό στο ντέρμπι του Πύργου, δύο φυσιολογικές ισοπαλίες και πέντε νίκες, από τις οποίες μια μόνον εκτός έδρας.

*Ικανοποιητικό θέαμα. Μην ξεχνάμε ότι οι ομάδες είχαν να παίξουν ποδόσφαιρο από τον περασμένο Μάρτη, δηλαδή ένα εξάμηνο. Δεν το λες και λίγο.

*Από δύο γκολ πέτυχαν οι Κιάμος (Βρίνα) και Μπάρκας (Αστέρας).

 

Οι πρώτες φωνές

Οι πρώτες φωνές για τη διαιτησία ακούστηκαν στα Σαβάλια από τους παίκτες της Βρίνας. Μαζί με τους παράγοντες μιλούν για πέναλτι-φάντασμα με το οποίο προηγήθηκε η ομάδα του Ολυμπιακού.

 

ΕΠΟ και Αυγενάκης

Τελικά η ΕΠΟ της εξυγίανσης συμμορφώθηκε και όρισε τις εκλογές στις 23 Νοεμβρίου. «Πέρασε» του Αυγενάκη. Νωρίτερα θα γίνει η συνέλευση για εκλογή των μελών της Επιτροπής Εφέσεων στις 9 Οκτωβρίου.

*Πέρασε και το νέο αθλητικό νόμο ο Αυγενάκης με την κυβερνητική πλειοψηφία.

*Υπάρχει κι ένα άλλο θέμα σοβαρό το οποίο θα δούμε πώς θα ξεπεραστεί. Ο Αυγενάκης έχει την άποψη πως στις εκλογές των ΕΠΣ θα πρέπει να ψηφίζουν μόνον τα σωματεία που έχουν αθλητική αναγνώριση από τη Γ.Γ.Α.. Μόνο για την ΕΠΣ Ηλείας ξέρετε πόσα είναι τα σωματεία που έκαναν αθλητική αναγνώριση; Ούτε δεκαπέντε!

 

Στην τύχη τους!

Ναι κάπου 15 σωματεία από τα 50 τόσα έχουν την αθλητική αναγνώριση, γιατί η ΕΠΣΗ δεν φρόντισε να καθοδηγήσει τα σωματεία τι ακριβώς έπρεπε να κάνουν! Τα άφησε μόνα τους να αποφασίσουν. Ούτε η Γ.Γ.Α. ήταν πρόθυμη να δώσει εξηγήσεις… και οδηγίες!

 

Για την πάρτη τους

Φρόντισαν για την πάρτη τους τα μέλη της Επιτροπής Διαιτησίας. Πήγαν μόνον οι τρεις παρατηρητές.

 

Αδιαφάνεια

Η Επιτροπή Διαιτησίας υπό την υψηλή φροντίδα της ΕΠΣ έκανε τις εξετάσεις των διαιτητών (γραπτές και αγωνιστικές) και κατά πάγια τακτική τους δεν ανακοίνωσαν αποτελέσματα. Πλήρης αδιαφάνεια. Γι’ αυτό δεν προχωράμε…

 

Προπονητές με πτυχίο

Αυτή τη φορά την πρόσληψη προπονητών από τα σωματεία η ΕΠΟ την έβαλε στον ΚΑΠ. Έτσι οι ομάδες της Α1 υποχρεούνται να προσλαμβάνουν προπονητή κάτοχο ταυτότητας UEFA Β ή UEFA Plus τουλάχιστον. Τα σωματεία Β΄-Γ΄ Κατηγορίας να προσλαμβάνουν προπονητή ταυτότητας UEFA C τουλάχιστον. Για την Α2 πρέπει να ισχύει ό,τι για την Α1.

*Κάηκαν οικονομικά τα σωματεία με τη διάταξη αυτή, αλλά είναι σωστή απόφαση. Το προπονητικό έχει ταλαιπωρήσει την Ένωση.

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος