FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Χάος στα τοπικά πρωταθλήματα

Ημερομηνία: 28-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Βρισκόμαστε στα τέλη Ιουλίου και το ηλειακό ποδόσφαιρο «υπνοί». Αρχικά ο Πρόεδρος της ΕΠΣΗ, κ. Άρης Κουλούρης, πριν πάει στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, είχε δηλώσει ότι την επόμενη εβδομάδα, θα υπήρχαν ανακοινώσεις για τα τοπικά.

*Επανήλθε από την Αθήνα, έκανε δηλώσεις, αλλά συμπέρασμα δεν βγήκε. Έχουμε μείνει στο «θα δούμε».

*Όμως και από πλευράς σωματείων τίποτε δεν κινείται. Μπορεί να υπάρχουν υπόγειες διαδρομές, άλλα πέραν τούτου ουδέν. Έβγαλε διοίκηση-επιτέλους- ο Αστέρας, αλλά θα χρειαστεί πολλή δουλειά ακόμη.

 

Ο Εμμανουήλ στην ΕΡΤ

Στην τακτική εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης «Στο δρόμο για το Τόκιο» εμφανίστηκε τη Δευτέρα το βράδυ ο Μανόλο Καραλής. Τον παρουσίασε ο Γιώργος Καπουτζίδης, όπως και άλλους αθλητές κι εκεί ο Μανώλης-οι ρίζες του οποίου είναι από τον Πύργο-διηγήθηκε σε μια σπέσιαλ παρουσίαση όλη την πορεία του από 12 ετών μέχρι και σήμερα που βρίσκεται στην Ιαπωνία για τους αγώνες…

 

Κάθε χρόνο τα ίδια

Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια γίνονται με τις αξιολογήσεις των διαιτητών. Φέτος, Ολυμπιακό έτος, δεν μπορούσε να γίνει αλλιώτικα. Ο μίστερ Κλάτενμπεργκ ως ΚΕΔ ανακοίνωσε τους πίνακες της Σούπερ Λιγκ (διαιτητών και βοηθών) καθώς και τους αντίστοιχους της Φούτμπολ Λιγκ (διαιτητών και βοηθών) καθώς και παρατηρητών. Τους πίνακες Σούπερ Λιγκ τους έφτιαξε σύμφωνα με όσα είδε πέρσι στα γήπεδα και σύμφωνα με τα σημειώματα που πήρε…

*Όμως τους πίνακες της παρακάτω κατηγορίας τους έφτιαξαν δύο άλλοι που εκείνος επέλεξε. Γιατί δεν μπορεί αυτός να ξέρει τους διαιτητές-βοηθούς της Ηλείας (για παράδειγμα). Στη σύνταξη των πινάκων έγιναν πολλά και διάφορα πάντα στο πνεύμα της εξυγίανσης.

*Η Ηλεία φτωχός συγγενής κάμποσα χρόνια πήρε το ανάλογο μερίδιο δηλαδή έναν διαιτητή Β΄ Εθνικής, έναν παρατηρητή της ίδιας κατηγορίας κι έναν βοηθό Β΄ Εθνικής. Αυτά όλα. Θέλετε τώρα να δείτε τι πήρε π.χ. η ΕΠΣ Γρεβενών μια Ένωση μονοεδρική από άποψη βουλευτών και πληθυσμιακά πολύ κάτω της Ηλείας (πέντε βουλευτές). Τα Γρεβενά λοιπόν πήραν: ένα διαιτητή Α΄ Κατηγορίας, ένα βοηθό Α΄ Κατηγορίας, ένα βοηθό Β΄ Κατηγορίας, έναν παρατηρητή Α΄ Κατηγορίας.

 

Τι έγινε στην ΕΠΣ Ηλείας

Μοναδικό κέρδος η προαγωγή του Ρηγόπουλου στους διαιτητές Β΄ Εθνικής. Καλό αυτό, για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Μου μένει μια απορία, γιατί όχι και ο Βασίλης Τσάκαλης; Θα μου πείτε τότε θα ήταν πολυτέλεια για τους διαιτητές της Ηλείας! Κάθε χρόνο από ανέκαθεν θα γίνει κι ένα… θαύμα.

*Αντίθετα ο Γιάννης Καραλής έμεινε στάσιμος στους βοηθούς. Πάλι Β΄ Εθνική. Κι ας πήρε φέτος 12 παιχνίδια από τα οποία ορισμένα και στη Σούπερ Λιγκ 2. Ένας ακόμη αδικημένος. Πότε θα δικαιωθεί αυτός, βρε Άγγλε;

*Δύο από Αιτωλοακαρνανία, άλλοι τόσοι από Ανατολική Αττική, δύο από Αρκαδία, Αχαΐα, Ηράκλειο και τρεις από Γιάννενα! Δεν κάνουμε αναφορά για Αθήνα, Θεσσαλονίκη. Το άκρον άωτον. Ο Δ. Βεργέτης πήρε μεταγραφή στην Αργολίδα στο τελευταίο έτος και αξιολογήθηκε στη Σούπερ Λίγκα! Αυτά είναι τα κατορθώματά τους, κύριε Πρόεδρε!

*Εις δε την Β΄ Εθνική ως βοηθοί αξιολογήθηκαν 80, αλλά μια θέση για την Ηλεία δεν υπήρχε. Τρία και χρόνια είναι το παιδί ο Λιάπης εκεί, με επτά παιχνίδια φέτος!

 

Ο Β. Τσάκαλης

Ο Βασίλης Τσάκαλης αξιολογήθηκε για τρίτη χρονιά στη Γ΄ Εθνική. Αποζημιώθηκε νομίζουν στην ΚΕΔ. Εκεί μπήκαν ως βοηθοί ο φιλότιμος Καραμέρος, ο Λιάπης (φυσικά), ο Ασημακόπουλος που είχε σταματήσει και ο Δημ. Κόρδας ένας πολύ αξιόλογος βοηθός που φέτος πήρε αρκετά παιχνίδια.

*Αλλά για τη διαιτησία θα επανέλθουμε!

 

Ψήφισε αναβολή

Αυτή τη φορά στη συνέλευση της ΕΠΟ που αναβλήθηκε ο Πρόεδρος-λένε- ότι ψήφισε αναβολή, σύμφωνα με τα κελεύσματα της ΕΠΟ. Να δούμε τον Αύγουστο στις 27, τι θα ψηφίσει.

*Μη νομίζετε ότι οι «βλαχοπρόεδροι» κατά τον Μανώλη Γαβαθιώτη, πληρώνουν από τσέπη τους. Η μαμά ΕΠΟ τους πληρώνει από εκατό ευρώ για ξενοδοχείο συν τα έξοδα μετακίνησης.

 

Καμία έκπληξη

Το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Άρης ψήφισε αναβολή κανέναν δεν παραξένεψε. Η άποψή του για τη διαιτησία συνταυτίζεται με εκείνης της ΕΠΟ. Καμία σημασία δεν έχει ότι εκείνοι ανήκουν στην εξυγίανση και αυτός δεν συνταυτίζεται. Αυτά λέμε εμείς και πιστεύουμε πως έχουμε δίκιο!

 

Οργανώνεται

Σιγά σιγά ο Κόροιβος στο μπάσκετ οργανώνεται. Κλείνει σταδιακά το ρόστερ σε συνεργασία με τον κόουτς Δελέγκο. Έσχατα ανανέωσε με τον Γιάννη Μιχαλούτσο, που έχει 2 μέτρα ύψος και είναι 24 ετών. Είναι ένας παίκτης με προσόντα και θα βοηθήσει πολύ. Στο χθεσινό φύλλο ο Κώστας Πλιάγκος ήταν λίαν αναλυτικός.

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος