FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Υποδέχεται χωρίς άγχος τους πρωτοπόρους

Ημερομηνία: 15-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Με το μάτι να γυαλίζει έρχεται αύριο στην Ήλιδα ο πρωτοπόρος Ιωνικός. Ο Κόροιβος τον περιμένει με θάρρος, ώστε να «πολεμήσει» κι ό,τι ήθελε προκύψει. Η ομάδα της Νίκαιας, με ρεκόρ 19-2, έρχεται πάνοπλη με Βετούλα κόουτς και τους Μαυροκεφαλίδη, Βασιλόπουλο, Κομποδιέτα και τους άλλους άσους του. Μαζί κι αυτοί που κάποτε φόρεσαν τη «μπλε» φανέλα, Σαχπατζίδης και Μιλεντίγεβιτς. Θα είναι αρκετό να πάρει έτι περισσότερο χρόνο ο Τσιάκος και ο Λεϊμάνις επιτέλους να συνέλθει!

 

Στην Ανατολική Αττική ο ΠΑΟΒ

Με την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ηλείας στην τσέπη, ο Παμβουπρασιακός εκστρατεύει στη Ραφήνα για να αντιμετωπίσει την τοπική Θύελλα στη ρεβάνς του 0-0 του α΄ γύρου. Με υψηλό ηθικό πάει για νέα (εκτός έδρας) επιτυχία. Η Θύελλα είναι στην τέταρτη θέση με 30 βαθμούς και δείχνει ικανή για όλα. Θα σφυρίξει ο Μπαϊρακτάρης (Αθήνας).

 

Πανηλειακός-Αστέρας

Κλασσικό ντέρμπι στην Ηλεία ήταν πάντοτε τα παιχνίδια Πανηλειακού-Αστέρα. Για θυμηθείτε πέρυσι τι έγινε εδώ μέσα! Με 1500 φιλάθλους στις κερκίδες (500 Αμαλιαδαίοι). Μην περιμένουμε μεθαύριο αυτά τα μεγαλεία.

*Υπάρχει μεγάλη απογοήτευση στον κοσμάκη. Ο αποκλεισμός από το Κύπελλο δεν ξεπερνιέται εύκολα. Από την άλλη πλευρά εδώ έρχονται οι νεοσσοί του Αστέρα συν το Σιούλα να δώσουν ακόμη ένα παιχνίδι ως ουραγοί.

*Θα σφυρίξει ο αλήστου μνήμης Λιάρος (Λακωνίας) , που στέρησε από τον Πανηλειακό τη νίκη στο παιχνίδι του α΄ γύρου με τον Αχαρναϊκό… Γιατί η Κ.Ε.Δ. δεν ξέρει τι ακριβώς κάνει και τι ακριβώς ορίζει! Μάλιστα έβαλε κι έναν ντόπιο βοηθό (Καραμέρος).

 

Ρεπό το Τραγανό

Το ρεπό της κάνει η Νίκη Τραγανού με τη σκέψη στο παιχνίδι Αχαρναϊκού-Ιάλυσου, ποθώντας μια νίκη των «τοξοβόλων», ώστε να μείνει η διαφορά των δύο πόντων. Θα μάθατε μάλιστα πως ο Αχαρναϊκός στη φούρια του για σωτηρία, άλλαξε προπονητή για τις πέντε τελευταίες αγωνιστικές. Ανέλαβε ο «πολύς» Καλαματιανός, Κλάδης!

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Μπήκαμε στη Σαρακοστή και ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής δίνει τον  έσχατο αγώνα του πριν τη λήξη της κανονικής περιόδου. Καλύτεροι απ’ όλους η Δόξα και ο Αλφειός που είναι σειρά τους να πάρουν το άκοπο τρίποντο.

*Ενιπέας και Ξενοφών πραγματοποιούν μικρές εξόδους σε κοντινά γήπεδα (Μακρίσια, Σκουροχώρι) ευελπιστώντας σε νέες επιτυχίες, αλλά οι γηπεδούχοι δύσκολα θα υποκύψουν. Μεγάλο ντέρμπι στην (Παλαιά) Μανολάδα, όπου η Προοδευτική θα παίξει με τον Ολυμπιακό Σαβαλίων, σε ανοιχτό παιχνίδι που καλύπτεται  με τριπλή παραλλαγή!

*Για περίπατο πάει ο Ολυμπιακός Ζαχάρως με τη Θύελλα ή όχι;

*Και πάνω στο σαρακοστιανό περιβάλλον διάβασα ότι ο Κώστας Σταθόπουλος αποτελεί παρελθόν για τη Δόξα Ν.Μανολάδας.

 

Δύο σημαντικά παιχνίδια

Ο Αίας είναι δέκατος και η Ολυμπιάδα 13η. Συναντιώνται στη Γαστούνη σε ένα σημαντικό παιχνίδι για τη σωτηρία. Η διαφορά τους είναι τώρα στους 6 βαθμούς. Αν παραμείνει παίζει στα πλέι-άουτ. Πολύ κρίσιμο για το μέλλον των ομάδων παιχνίδι.

*Το Κουρτέσι είναι ενδέκατο και ο πάλαι ποτέ πανίσχυρος Ηλειακός (Λεχαινών) δωδέκατος. Δίνουν απεγνωσμένο αγώνα για να αποφύγουν τα πλέι-άουτ. Το παιχνίδι αυτό όσο και το προηγούμενο είναι από τα σημαντικότερα της αγωνιστικής. Κρίσιμα και θέλουν προσοχή από τη διαιτησία!

 

Βαρθολομιό-Βρίνα

Το παιχνίδι της χρονιάς για την Α2 γίνεται στο Βαρθολομιό, όπου ο Ηλειακός τίθεται αντιμέτωπος του ισχυρού Κεραυνού Βρίνας, ο οποίος είναι στα πλέι-οφ, ισόβαθμος του Πέλοπα Πύργου στους 41 πόντους. Η ομάδα της Βρίνας πέρασε από τη Ν.Φιγαλεία (0-1) και θέλει να μη χάσει. Ο Ηλειακός με νίκη βγαίνει πρωταθλητής τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος!

 

Άδοξο τέλος

Το γήπεδο Κιβερίου δεν αποδείχτηκε γούρικο για τους «νεοσσούς» της Ηλείας (Κ14). Έχασαν (όπως αναμενόταν) από τη δυνατή Μικτή Αργολίδας με 3-1 (το γκολ ο ταλαντούχος Χασομέρης).

*Έτσι τελείωσε και το ταξίδι της Μικτής Παίδων φέτος, την ώρα που η Μικτή Αχαΐας νικούσε στη Χαλκίδα τη Μικτή Ευβοίας με σκορ 5-1 και συγκαταλέγεται μαζί με την Αργολίδα και τη Μεσσηνία στις 16 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας! Το ματς στην Καλαμάτα, ανάμεσα στη Μεσσηνία και την Κορινθία (διαιτητής ο Ν. Σταυρόπουλος) είχε στόρι. Έληξε 1-1 και στη διαδικασία των πέναλτι επικράτησε ο Σκαφιδάς με 6-5 στα πέναλτι!

 

Ακέφαλη η Επιτροπή Διαιτησίας

Παραμένει ακέφαλη η Επιτροπή Διαιτησίας, καθώς ο πρόεδρός της, Χρυσόστομος Μάνθος, είναι άφαντος και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Άρης Κουλούρης, παραμένει απαθής μπροστά στο γεγονός ή πάει να κερδίσει καιρό και τρέχει από πίτα σε πίτα (με την καλή έννοια), σε κανένα χορό για να βραβευτεί-τιμηθεί για την προσφορά του στον ηλειακό αθλητισμό (όπως διαβάσαμε κάπου). Παράλληλα, ο Μάνθος προσπαθεί να πάρει μεταγραφή αλλού, αλλά δεν παύει να χρησιμοποιείται από την ΚΕΔ/ΕΠΟ ως παρατηρητής διαιτησίας. Αυτή τη φορά πηγαίνει στη Μεσσήνη (Πάμισος-Παναρκαδικός).

*Παράλληλα, ο Βασιλάκης πάει στο Αργοστόλι (Εικοσιμία-Πελλάνα) για να τσεκάρει το «νεοσσό» στη διαιτησία, Σαφαρίκα (Αχαΐας).

*Τέλος, έχουμε ορισμό δύο Ηλείων βοηθών στο Πανμοβριακός-Παλληνιακός, με διαιτητή τον πρώην  Ηλείο και νυν Ζακυνθινό, Άγγελο Αδαμόπουλο. Είναι οι Πήττας, Καραλής, εξαιρετικοί και οι δύο.

 

Εκτίθεται η ΚΕΔ

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ, αντί να κάνει το αυτονόητο έκανε την… πατάτα. Αντί σε έναν αγώνα χωρίς το παραμικρό ενδιαφέρον (Πανηλειακός-Αστέρας) να ορίσει τρεις Ηλείους διαιτητές, όρισε από τη Λακωνία τους δύο και τον τρίτο από την Ηλεία! Παράδοξα και παράξενα πράγματα που μόνον αυτοί μπορούν να επινοήσουν. Απλώς δεν τους ενδιαφέρει να χρεώνονται οι ομάδες σε αγώνες χωρίς το παραμικρό ενδιαφέρον!

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος