FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Το μετέωρο βήμα του Αστέρα

Ημερομηνία: 24-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Καθαρά διοικητικό ήταν φέτος το θέμα του Αστέρα Αμαλιάδας. Η ομάδα που πριν δύο χρόνια βρέθηκε με το μισό πόδι στη Β΄ Εθνική και πέρσι ταλαιπωρήθηκε στη Γ΄ Εθνική, μπήκε στην Α΄ τοπική με «αέρα».

Ενισχυμένος με τέσσερις ξένους (Ντίαζ, Φερνάντες, Έλιοτ, Ονουάτσι), τους Γιάννη και Δημήτρη Ντάβαρη, τον γκολκίπερ Σταθόπουλο, τον Μουρούτη, τον Σιούλα κι όλους τους νεαρούς που προέρχονταν από το βάπτισμα του πυρός στη Γ΄ Εθνική (Μαρκόπουλος, Καραγιάννης, Γιαννόπουλος, Ζαφειρόπουλος). Αυτή η μεγάλη παρέα υποσχόταν κάτι καλό, που δυστυχώς δεν ήλθε ποτέ. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά σιγά-σιγά η ομάδα αυτή έχανε παίκτες και το Γενάρη έμεινε με τους μικρούς! Αποτέλεσμα να κάτσει στην 7η θέση, αφού στο β΄ γύρο στις 9 αγωνιστικές έκανε έξι ήττες, δύο νίκες και μία ισοπαλία.

 

Αλλαγή προπονητή

Στην ομάδα κουμάντο έκανε ο Κώστας Ντάβαρης, ο οποίος αποχώρησε οριστικά και αμετάκλητα από το πόστο που είχε με τη λήξη του πρώτου γύρου κι ενώ η ομάδα είχε χάσει άδοξα στην Κρέστενα (2-3 από τον Α.Ο. Ξενοφών). Βέβαια, η αλλαγή προπονητή έγινε στις αρχές του α΄ γύρου, όταν αποχώρησε ο Ανδρέας Τρυφωνόπουλος και ανέλαβε το δίδυμο (Τζαβάρας, Μαρκόπουλος). Αυτό ήταν άσχημο μαντάτο καθώς αποκαλύφθηκε διοικητικό πρόβλημα που επηρέασε την ομάδα…

*Βλέπουμε πού μπορεί να κατρακυλήσει μια ιστορική ομάδα!

*Το μέλλον της διαγράφεται ζοφερό, εκτός κι αν αναλάβει ένας γνωστός παράγοντας!

*Πρώτος σκόρερ αναδείχτηκε ο Κώστας Καραγιάννης. Πρώτος σε συμμετοχή ο Διονύσης Γιαννόπουλος με 1721 λεπτά.

 

Εξαιρετικός ο φετινός Αλφειός

Άλλη μια πετυχημένη χρονιά για τον Αλφειό Επιταλίου ήταν αυτή που πέρασε. Η ομάδα κατέκτησε την 6η θέση με ένα βαθμό διαφορά από τον πέμπτο Ολυμπιακό Σαβαλίων. Ως τη διακοπή λόγω του ιού, η ομάδα που είχε προπονητή τον Κώστα Μπακάλη πέτυχε 11 νίκες, 5 ισοπαλίες και έχασε 6 φορές. Δυνατή άμυνα με τερματοφύλακα τον Τσάμπρα και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Κωτσάκη, Μανέτα. Είχε ένα επιθετικό πρόβλημα. Έφτανε δύσκολα στο γκολ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Επιτάλιο έχασε στο 90΄ από τον Ξενοφώντα (0-1), αφού νωρίτερα οι επιθετικοί  δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα. Λογικά μπορούσε να φτάσει και στην 5η θέση, αλλά αυτό είναι μια λεπτομέρεια.

 

Το μεγαλείο του Αλφειού

*Το μεγαλείο της ομάδας φάνηκε στο Κύπελλο, όπου έχασε στη Βάρδα, αλλά λόγω της βίαιης διακοπής δεν έπαιξε τη ρεβάνς στο Επιτάλιο. Όταν ήρθε η ώρα της κλήρωσης ο Αλφειός αρνήθηκε να μπει στη διαδικασία, παραιτούμενος.

*Ήταν μια καλή χρονιά, με Πρόεδρο τον Ανδρέα Γκιόκα, καλό συμβούλιο που έτρεξε τα προβλήματα της ομάδας, ενώ ο προπονητής, Κώστας Μπακάλης έδειξε την αξία του, έχοντας μερίδιο στη γενικότερη εμφάνιση της ομάδας. Το Δ.Σ. είχε κάνει λίγες αλλά καλές κινήσεις στις μεταγραφές (Τριανταφύλλης, Μάζης, Κωτσάκης, Τσάμπρας) ενώ το Γενάρη επέστρεψε ως άσωτος υιός ο Νικολόπουλος.

*Πρώτος σκόρερ ο Αγριδιώτης με 7 γκολ. Από 6 οι Μάζης, Τριανταφύλλης και 5 ο Καλαντζής. Πρώτος σε συμμετοχή ο Μάζης κι ακολούθησε ο Αγριδιώτης. Αχίλλειος πτέρνα ο πάγκος, όπου έλειψαν ικανοί αναπληρωματικοί.

 

Καυτό το θέμα των μικρών

Αυτή η ιστορία με τους «μικρούς» άλλοτε στη Δ΄ Εθνική και τώρα στη Γ΄ Εθνική είναι παλιά. Πάει στη δεκαετία του 2000. Άλλοτε ένας, άλλοτε δύο, κάποτε και τέσσερις. Και να η γκρίνια από προπονητές και παράγοντες, ανάμεσα στους οποίους και κάποιοι από τους τωρινούς κρατούντες στην ΕΠΣΗ.

*Το πράγμα παίρνει κουβέντα. Άλλωστε οι «μικροί» δεν είναι και τόσο μικροί. Είναι παλικάρια άνω των 18 ετών μέχρι και 20άρηδες. Η γκρίνια όμως συνεχίζεται. Πέρσι η Ε.Π.Ο. είχε έναν μικρό. Φέτος βάζει δύο. Και να η γκρίνια από τον Τσίρκοβιτς. Λέει πως οι ομάδες δεν έχουν Ακαδημίες! Αυτό είναι ένα πρόβλημα. Λύσεις ωστόσο υπάρχουν!

*Έπειτα, ο πολύπειρος Θοδωρής Ανδριόπουλος, υποστηρίζει πως έπρεπε να είναι προαιρετικό το μέτρο. Έχει δίκιο με τις ακαδημίες, τις οποίες θα έπρεπε να χρηματοδοτεί η Ε.Π.Ο.. Όμως αυτό είναι ανεφάρμοστο, γιατί η Ε.Π.Ο. δεν ενισχύει σωματεία. Οπότε ό,τι γίνει θα γίνει εκ των ενόντων.

*Δύσκολα τα πράγματα, αλλά φρονώ πως λύσεις υπάρχουν!

 

Ο Σύνδεσμος Προπονητών

Από το καλό στο καλύτερο πάει ο Σύνδεσμος Προπονητών Ηλείας! Ήδη εξέλεξε νέο Δ.Σ. με Πρόεδρο τον Δημήτρη Μιχαλόπουλο που συνεχίζει. Ο Σύνδεσμος πολεμήθηκε πολύ από την Διοργανώτρια στο παρελθόν, αλλά επέζησε χάρη στο ενδιαφέρον των μελών του!

 

 

Θέμα ωρών

Όσο περιζήτητος και να είναι ο Μίκι Τσίρκοβιτς στη Βάρδα θα συνεχίσει. Θέμα ωρών είναι η πρόσληψή του…

 

Διοικητική άπνοια

Ποδοσφαιρική άπνοια καθ’ όλη την Ηλεία. Δεν κινείται φύλλο από Βουπρασία μέχρι τη Νότια Ηλεία. Οδεύουμε προς το τέλος του Ιουνίου. Εκτός από τον Αίαντα, τη Βάρδα, το Τραγανό και τον Α.Ο. Ξενοφών τίποτε άλλο δεν κινείται.

*Παρέλειψα να αναφέρω τον… Εθνικό Ζαχάρως και την αναβίωση του ποδοσφαίρου στο γραφικό Λαντζόι, όπου σύμφωνα με φήμες δημιουργείται νέα ομάδα (ο Α.Ο. Λαντζοΐου) και ξαναγεννιέται από την τέφρα του ο Ενιπέας! Κρατώ μικρό καλάθι!

 

Η τροποποίηση

Ο Γραμμένος ήθελε να περάσει τροποποίηση στο Καταστατικό της Ε.Π.Ο. σύμφωνα με την οποία τα μέλη της Εκτελεστικής από 17 θα γίνονταν 20. Του έκοψε τη φόρα ο επιτετραμμένος της ΦΙΦΑ με το αιτιολογικό πως δεν μπορούν οι Πρόεδροι των ΕΠΣ να κάνουν κουμάντο στο ποδόσφαιρο!

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος