FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Το μέλλον θα δείξει για Ζαχάρω

Ημερομηνία: 19-12-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Υπό προϋποθέσεις η νίκη του Ολυμπιακού Ζαχάρως επί του Πανγυθεατικού (2-0) στη λήξη του α΄ γύρου, μπορεί να γίνει αφετηρία για κάτι θετικό στο β΄ γύρο!

 

*Η ομάδα της Ζαχάρως είχε να νικήσει από την τρίτη αγωνιστική (2-0) τα Βραχνέικα και από τότε που τραυματίστηκε ο Τσίτσος αντιμετώπισε πολλά προβλήματα κυρίως αμυντικά. Η νίκη ωστόσο επί της ομάδας της Λακωνίας αναπτερώνει το ηθικό όλων κι όλοι μιλάνε για ενίσχυση ενόψει του β΄ γύρου, έστω από ομάδες Α΄ τοπικής, που δεν έχουν πλέον στόχους!

 

*Επανερχόμενοι στο νικηφόρο παιχνίδι επί του Γυθείου έχουμε να προσθέσουμε πως η νίκη αυτή ήταν τονωτική για όλους, παίκτες, προπονητή, διοίκηση, φιλάθλους. Μάλιστα μετά το πρώτο γκολ που πέτυχε ο Σκοζάι, η ομάδα έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Ξεχώρισαν ιδιαίτερα οι Τσίτσος, Κατελούζος, Παναγόπουλος, Σκοζάι.

 

*Κακό χάλι ο ρέφερι Προβίδας (Αιτωλοακαρνανίας).

 

Πρόκληση

Πολύ προκλητικός ήταν  ένας ορισμός διαιτητή στο ένα από τα δύο χθεσινά παιχνίδια του Κυπέλλου. Να το μάθει ο κ. Κυριακάκης πως μία αγωνιστική είναι Σάββατο, Κυριακή, Τετάρτη κι όχι όπως νομίζει αυτός. Γκέλα λοιπόν για μια ακόμη φορά φέτος. Μη νομίζει κανείς πως είναι αλάνθαστος…

 

 

Πρωταθλητής χειμώνα ο Ερμής

Έχει ξεφύγει πέντε βαθμούς από τον Κεραυνό Βρίνας ο Ερμής και βγαίνει πρωταθλητής χειμώνα, καθώς κατά την προσεχή αγωνιστική κλείνει ο πρώτος γύρος στο πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας. Η ομάδα του Πλατάνου μετράει δέκα νίκες και δύο ήττες εκτός έδρας (Γεράκι, Βρίνα). Μπορεί με παρόμοια πορεία στο β΄ γύρο να βγει απευθείας πρωταθλήτρια.

*Στην τετράδα εκτός του Ερμή είναι ακόμη η Βρίνα (25), η Θύελλα (24) και το Γεράκι (23). Ακολουθεί με έναν βαθμό διαφορά η Δάφνη (22).

 

 

Συντριπτική η Δάφνη

Εκπληκτική η Δάφνη Ανδραβίδας συνέτριψε εκτός έδρας (γηπ. Καράτουλα) το Διγενή Χαριάς (1-5), ο οποίος είναι από τις ομάδες που πρωταγωνιστούν, αλλά η άμυνά του… μπάζει. Για την «κιτρινόμαυρη» ομάδα του κάμπου σκόραραν οι Βαρβαρέσος (π.), Δημόπουλος 2, Κακολύρης και Σπανός.

 

 

Αλλόκοτο σκορ

Ένα σπάνιο σκορ σημειώθηκε στο γήπεδο Μακρισίων, όπου η ομώνυμη ομάδα συνέτριψε τον Αετό Κέντρου, ο οποίος είναι ή του ύψους ή του βάθους, με το ασύνηθες σκορ 8-3. Έντεκα γκολ σε ένα παιχνίδι δεν τα λες και λίγα!

 

*Με εννέα παίκτες παρατάχτηκε η Πρόοδος Σαλμώνης στο σημαντικό παιχνίδι με τον Ερμή Πλατάνου. Ορισμένοι παίκτες της ομάδας κάνουν τα δικά τους και δεν κατεβαίνουν να παίξουν. Έτσι, η περσινή κραταιά ομάδα παραπαίει. Λίγοι είναι οι φιλότιμοι παίκτες και δεν φτάνουν. Έτσι δικαιολογείται η βαριά ήττα (1-5). Το γκολ για την Πρόοδο πέτυχε ο Ανδρ. Γεωργόπουλος.

 

 

Νίκησαν τα «γεράκια»

Πανεύκολα ο Εθνικός Γερακίου νίκησε στο τοπικό ντέρμπι τους Λέοντες με σκορ 4-2 και είναι πάντα ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα. Τα «γεράκια» προηγήθηκαν 4-0 και πίστεψαν πως εκεί τελείωσε το παιχνίδι. Όμως οι Λέοντες αντέδρασαν και με τους Βασιλείου, Κουρέλα μείωσαν. Για τους νικητές σκόραραν οι Στ. Μαρκόπουλος (2), Δημητρόπουλος, Παπαδόπουλος.

 

 

Υπάρχει και η Β΄+Γ΄

Κάπου-κάπου επισκεπτόμαστε και κάποιο παιχνίδι της Β΄ +Γ΄ τοπικής. Έτσι, προχθές είδαμε φάσεις από το εξ αναβολής παιχνίδι, Πανηλειακός-Ωλενειακός, στο Ενωσιακό γήπεδο. Ισόπαλο το αποτέλεσμα με τους αντιπάλους στο τέλος να μένουν μάλλον ευχαριστημένοι!

 

*Όλα έγιναν στην επανάληψη, όταν ο Ντέντης άνοιξε το σκορ για την ομάδα της Ώλενας (0-1) κάπου στο 60΄. Η ισοφάριση ήρθε στο 80΄ με πέναλτι του Νικητόπουλου (1-1). Μου άρεσε ο Πανηλειακός, που με τον Βαγγόπουλο κάνει φέτος ένα πείραμα με τα μικρά παιδιά. Καλύτεροι ήταν οι Παναγιωτακόπουλος, Νικητόπουλος, Τζούβαλης. Από τον Ωλενειακό οι Ι. Ντέντης, Βασιλόπουλος. Στο 82΄ είδε κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη) ο Δημακόπουλος.

 

 

Η σφυρίχτρα

Στο παιχνίδι σφύριξε η Αλεξάνδρα Μαυραειδοπούλου, που φέτος κάνει τις πρώτες διαιτησίες της στη Β΄ τοπική. Νομίζω πως σφύριξε για δεύτερη φορά σ’ επίσημο παιχνίδι. Ήταν καλή και ελπίζεται πως θα έχει εξέλιξη, αρκεί να την προσέξουν!

 

 

Ο Δασκαλόπουλος

Από τους βασικούς συντελεστές της νίκης του Ξενοφώντα στο Επιτάλιο, ήταν ο γκολκίπερ Βασίλης Δασκαλόπουλος. Στάθηκε πολύ καλά κάτω από τα δοκάρια και είχε θαυμάσιες αποκρούσεις. Μετά την περσινή περιπέτειά του, όταν αγωνιζόταν στον Α.Ο. Κυπαρισσίας, ήρθε φέτος στην ομάδα της Κρέστενας και σιγά-σιγά πήρε φανέλα βασικού. Είναι πλέον έμπειρος και θα βοηθήσει σημαντικά και στη φετινή προσπάθεια των νταμπλούχων.

 

 

Του τα… έσουρε!

Πήρε θέση ο Πρόεδρος της ΕΠΣ, Άρης Κουλούρης, σχετικά με την παραίτηση του μέλους της Επιτροπής Διαιτησίας, Αντώνη Καραγιάννη. Του έσουρε αρκετά δια του Τύπου, ενώ διευκρίνισε πως η Εκτελεστική Επιτροπή θα αποφασίσει σχετικά με την παραίτηση του στελέχους της διαιτησίας. Άρα πάμε για αποδοχή της παραίτησης και αντικατάστασης του Καραγιάννη. Με ποιον άραγε; Ιδού η απορία.

 

 

Ολίγα τινά, δύσκολα κατανοητά

Σάλος έγινε στα μίντια με την επίσκεψη του προεδρικού ζεύγους αρχικά στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια στο «Καραϊσκάκης». Στα σάιτ γράφηκαν διάφορα. Οπότε, όπως δεν αναμενόταν, ο  πρόεδρος πήρε θέση. Πλαισιωμένος από δύο αιθέριες υπάρξεις στο Amalias Hotel κατά τη διάρκεια διανομής αθλητικού υλικού στα σωματεία, είπε κάποια πραγματάκια. Κομπιαστά, δυσνόητα για να μην χρησιμοποιήσω τη λέξη α-κατανόητα.

 

*Ουσιαστικά δεν είπε τίποτε, παρά μόνον, πως εμείς ενδιαφερόμαστε, με ό,τι γίνεται κάθε Κυριακή στα εδώ γήπεδα και μετά για τα διοικητικά της ΕΠΟ (εννοούσε). Οπότε ουδόλως φωτιστήκαμε. Το ερώτημα παραμένει. Πήγαν ή όχι στη «νύμφη του Θερμαϊκού»;

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος