FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Θύμα ο άνθρωπος πάντα

Ημερομηνία: 17-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Κατά διαστήματα στον πλανήτη έχουμε και μια πανδημία. Γενόμαστε τώρα όλοι οι θνητοί του κορονοϊού εν έτει 2020, προερχόμενου από την Κίνα. Το 1720 η Ευρώπη υπέφερε από τη θανατηφόρα πανώλη. Το 1817 εμφανίστηκε η χολέρα που φόνευσε χιλιάδες ανθρώπους. Το 1918  ήταν η σειρά της ισπανικής γρίπης που ήταν φονικότερη από τις άλλες δύο. Το 1957 είχαμε την πανδημία της  ασιατική γρίπης και το 2009 τη γρίπη των χοίρων. Η αναφορά μας, διότι θύμα είναι πάντα ο άνθρωπος.

 

 

Η δήλωση της εβδομάδας

Είχε δεν είχε την έκανε τη δηλωσούλα του ο Πρόεδρος Άρης. Ρωτήθηκε από άλλο συνάδελφο πότε προβλέπει να επαναρχίσουν τα πρωταθλήματα! Απάντησε ότι τέτοια πρόβλεψη δεν μπορεί να γίνει καθώς αυτό που μας ενδιαφέρει-τόνισε- είναι να υπάρξει ύφεση της νόσου. Και αυτό το τόνισε όχι μόνο σαν Πρόεδρος της ΕΠΣΗ, αλλά και ως γιατρός…

*Όταν όμως ήταν να διακόψει τα πρωταθλήματα ειρωνεύτηκε την ΕΠΣ Αχαΐας, γιατί ο Δανιήλ δίχως  να είναι γιατρός πρόλαβε και τα διέκοψε! Πάντα δεύτερος ο Πρόεδρος!

 

 

Αρωγή

Και μέσα στην αναμπουμπούλα, η ΕΠΣΗ συνέταξε και απέστειλε στην ΕΠΟ του Γραμμένου έγγραφο ζητώντας έκτακτη οικονομική ενίσχυση των σωματείων Γ΄ Εθνικής, αλλά και της ιδίας της Διοργανώτριας, λόγω ζημιάς στο Ενωσιακό από τον… τυφώνα!

Σ’ ένα καλογραμμένο έγγραφο και φροντισμένο στα νοήματά του, ζητεί το υπόλοιπο της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των σωματείων (Βάρδα, Νίκη, Πανηλειακός) που είχε υποσχεθεί, λόγω των ταξιδιών στη Ρόδο. Σημειώνουμε ότι η ΕΠΟ είχε τότε υποσχεθεί 10 χιλιάδες κι είχε δώσει μόνο τις 5 χιλιάδες.

*Ζητεί ακόμη 5 χιλιάρικα για τις καταστροφές που υπέστησαν στο Ενωσιακό οι πάγκοι από τον άνεμο καθώς και οι πυλώνες ηλεκτροφωτισμού.

*Προσωπική μας γνώμη. «Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος»!

 

 

Χτύπησε και τα Γραφεία

Ο κορονοϊός-δυστυχώς- χτύπησε και τα γραφεία της ΕΠΣΗ. Μέχρι νεωτέρας θα είναι, λέει η ανακοίνωση, κλειστά. Ερμητικά κλειστά λέμε εμείς, γιατί ο κορονοϊός δεν αστειεύεται. Και δεν μπορούμε να δούμε με μάσκα την κυρία Βάσω Λουμιώτη!

 

 

Έφυγε ο Λάμπης

Είχα καιρό να τον ιδώ στο γνωστό μας στέκι. Να πιούμε καφέ. Να αλληλοκεραστούμε. Καλό παιδί ο Λάμπης Προκόπης, από τα καλύτερα της πιάτσας. Μεγαλούργησε ως παίκτης στη Θύελλα, αλλά και στον Πανηλειακό. Τα έδινε όλα στον αγωνιστικό χώρο. Φανατικός λάτρης του ποδοσφαίρου. Δεν έλειπε από ματς. Καμάρωνε το γιο του Χρήστο και τον παρακολουθούσε στα παιχνίδια. Άδειασε ο Πύργος και το Καταράχι από το φευγιό του. Καλό ταξίδι Λάμπη μου, στο χώρο του απεράντου φωτός…

 

 

Προνοητικότεροι!

Στην ΕΠΣ Μεσσηνίας είναι πιο προνοητικοί από τους εδώ θεράποντες του ποδοσφαίρου. Πρόλαβαν πριν διακοπούν τα πάντα στο ποδόσφαιρο να κάνουν τον τελικό του Κυπέλλου. Το έπραξαν στις 11 του τρέχοντος, λίγο πριν αποφασιστούν οι διακοπές των πρωταθλημάτων και γενικά κάθε αθλητικής εκδήλωση, λόγω κορονοϊού.

*Απεναντίας εδώ, παρότι το φετινό σύστημα διεξαγωγής του θεσμού ήταν το καλύτερο των τελευταίων ετών, δεν προλάβαμε να πάμε στα ημιτελικά! Τώρα να ιδούμε τι ακριβώς θα γίνει, αν έγκαιρα δεν επανέλθουμε στην ομαλότητα…

 

 

Πρώτη φορά

Μια πολύ γνωστή μας ομάδα, ο Α.Ο. Διαβολιτσίου, σ’ ένα χωριό της Μεσσηνίας των 800 ψυχών βγήκε Κυπελλούχος Μεσσηνίας για πρώτη φορά στην ιστορία του! Νίκησε τον Α.Ο. Μεθώνης (Α΄ Μεσσηνίας) 2-1 και κατέκτησε το βαρύτιμο έπαθλο. Και τα δύο γκολ σημείωσε ο Αθανασόπουλος στο α΄ μέρος.

 

 

Η δάδα

Στην Αρχ. Ολυμπία άναψε μια χαρά η δάδα με το Ολυμπιακό Φως. Το θέμα είναι αν θα ανάψει και στο Τόκιο…

 

Οι Σπαρτιάτες

Φοβεροί οι Σπαρτιάτες. Με το που ήρθε η φλόγα με το φως της Ολυμπίας έσπευσαν κατά εκατοντάδες και κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία της πόλης για να την υποδεχτούν. Αστραπιαία η Οργανωτική Επιτροπή πήρε εντολή να σταματήσει το πέρασμα της φλόγας από άλλες πόλεις της Πελοποννήσου. Μεγάλη απειλή ο κορονοϊός.

 

*Αύριο ο Κένταυρος Σώστη και οι υπόλοιποι της Β΄ +Γ΄ Κατηγορίας του τρίτου ομίλου.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος