FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Τεράστια ζημιά τα σωματεία

Ημερομηνία: 16-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο κορονοϊός που έπληξε την Ηλεία (την πολύπαθη Ηλεία) και οδήγησε στην αναβολή των πρωταθλημάτων δημιουργεί τεράστια οικονομική ζημιά στα σωματεία. Στην κυριολεξία τα τινάζει στον… αέρα. Από όλες τις απόψεις. Κυρίως την οικονομική, αφού οι αγωνιστικές υποχρεώσεις πάνε περίπου ένα μήνα (κι έχει ο Θεός) πίσω. Θα πληρώνουν και δεν θα εισπράττουν.

Ο κορονοϊός διέλυσε τα τοπικά πρωταθλήματα της Ηλείας. Διέλυσε και τις ομάδες που χωρίς κόσμο θα μπουν για τα καλά… μέσα. Κάθε προγραμματισμός που είχε γίνει από τα σωματεία πήγε περίπατο. Ένας Θεός ξέρει πώς και πότε θα βγούμε από το αδιέξοδο.

 

Διακοπή της Α2 μπάσκετ

Σε αγρανάπαυση οδηγούνται οι ομάδες της Α2 Κατηγορίας, μετά από την απόφαση της Ε.Ο.Κ. να αναστείλει όλα τα πρωταθλήματα, στα οποία έχει αρμοδιότητα. Έτσι, ο Κόροιβος και οι άλλες ομάδες αναστέλλουν τις δραστηριότητές τους μέχρι νεοτέρας. Αυτό είναι σωστό κι όχι το αρχικό δηλ. αναβολή ο Κόροιβος με Ελευθερούπολη, αναβολή με Δάφνη και οι άλλοι να αγωνίζονται. Πάμε με μία και μόνη αναβολή έως ότου επαναρχίσουν τα πρωταθλήματα.

 

 

Μνήμη Μιχάλη Τροχανά

Ο αείμνηστος Μιχάλης Τροχανάς, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή καταγόταν από τον Πλάτανο Αρχ. Ολυμπίας και ως Πρόεδρος της ΑΕΚ είχε προσκληθεί στην πάλαι ποτέ «βραδιά των άσσων», που οργάνωσε άλλη τοπική εφημερίδα στο «Δεμίρη» τότε. Είχε προσκληθεί, μας είχε τιμήσει και τον είχαμε τιμήσει. Είχε δε διακριθεί για τη γαλαντομία του. Ας είναι αιώνια η μνήμη του!

 

Κύμα αναβολών συνελεύσεων

Ο κορονοϊός έβαλε ταφόπλακα στις γενικές συνελεύσεις Ομοσπονδιών και Ενώσεων. Έτσι η ΕΠΟ ανέβαλε την προγραμματισμένη γενική της συνέλευση, ώστε να επικυρωθεί η απόφαση για τις εκλογές τον Ιούλιο κι όχι τον Οκτώβριο.

*Η Ε.Ο.Κ. επίσης ανέβαλε τη γενική της συνέλευση που ήταν προγραμματισμένη για τις 23/3. Παράλληλα η Ε.Ο.Κ. αποφάσισε την  αναβολή όλων των πρωταθλημάτων της (Α2, Β΄ και Γ΄ Εθνικής).

*Επόμενο ήταν να αναβάλει και η ΕΠΣ Ηλείας την προγραμματισμένη για σήμερα γενική της συνέλευση. Εμείς νωρίς είχαμε επισημάνει το πρόβλημα από την περασμένη Τρίτη και δικαιωθήκαμε.

 

 

Ο Κουζής

Στα σχόλιά μας για το ματς Διαβολίτσι-Πανηλειακός είχαμε σημειώσει πως ο ποδοσφαιριστής Κουζής των ερυθρολεύκων έπαιξε για πρώτη φορά. Όμως προδοθήκαμε από τη μνήμη μας. Ο Κουζής στον α΄ γύρο είχε τις εξής συμμετοχές: Αναπληρωματικός με Παναργειακό, με Βραχνέικα, με Σπάρτη, με Διαβολίτσι και Βάρδα, ενώ αγωνίστηκε βασικός για 85΄ με Βλαχιώτη. Αυτά από το αρχείο μας.

 

Χωρίς σφυρίχτρα

Βδομάδα ξεκούρασης ήταν η προηγούμενη για τους σφυριχτροφόρους βοηθούς αλλά και τους παρατηρητές διαιτησίας. Αγρανάπαυση για 15 μέρες και βλέπουμε. Στα αξιοσημείωτα είναι πως ο Σταθόπουλος δεν πήγε Ζάκυνθο, λόγω της αναβολής του αγώνα Ζάκυνθος-Τσιλιβή. Ούτε ο Βασιλάκης στα Βραχνέικα.

*Θέλουμε να κάνουμε μία επισήμανση την οποία θεωρούμε αξιοσημείωτη. Την Τετάρτη 4 Μαρτίου το τρίο Ρηγόπουλος, Ασημακόπουλος, Καραμέρος ορίστηκε από την ΚΕΔ στο παιχνίδι Μικτών ομάδων στην Κεφαλονιά. Όμως η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ όρισε το βοηθό Ασημακόπουλο στον αγώνα Κυπέλλου ΠΑΟΒ-Πανηλειακός. Αυτό που έγινε είτε εν γνώσει της ΚΕΔ είτε ερήμην της, κάπως το λένε λαϊκά. Λες και δεν υπήρχαν άλλοι να παίξουν στο Κύπελλο.

 

Μια σύγκριση

Διαιτητικά η γειτονική Μεσσηνία είναι σε χειρότερη κατάσταση από την Ηλεία. Τα δύο παιχνίδια (Σάββατο-Κυριακή) δεν είναι προνόμιο μόνο των Ηλείων διαιτητών. Σημειώσαμε τους ορισμούς στη Μεσσηνία το Σαββατοκύριακο 7-8 Μαρτίου. Από δύο παιχνίδια πήραν οι Ρέκκας, Ψηλοπαναγιώτης, Καρβούνης, Πλακογιάννης, Νικολόπουλος, Κουτσαναστάσης και Καυκάς. Μιλάμε για παιχνίδια Α1 και Α2 Κατηγοριών.

*Αντίστοιχα στην Ηλεία δύο παιχνίδια ορίστηκαν στις 22/2 και 23/2 οι Παναγόπουλος, Αποστολόπουλος, Παυλόπουλος, Γεωργόπουλος, Γκατζόπουλος. Η διαφορά είναι ότι κανένας από τους Ηλείους δεν είναι αξιολογημένος, ενώ Μεσσήνιοι είναι τέσσερις.

 

 

Προηγείται ο Γκατζόπουλος

Στην Α΄ τοπική ως προς τον αριθμό των παιχνιδιών προηγούνται οι παρακάτω διαιτητές: Γκατζόπουλος 18, Παυλόπουλος, Καραβίδας από 17, Παναγόπουλος 16, Μαρκαντωνάτος 13, Κούλης, Β. Τσάκαλης από 12.

 

 

Μία αήττητη ομάδα

Ο Αχιλλέας Νεοχωρίου ανήκει στον τρίτο όμιλο της Β΄ Κατηγορίας, τον οποίο σε δύο συνέχειες θα παρουσιάσουμε από τις στήλες. Ο Αχιλλέας είναι από τις ιστορικότερες ομάδες της Ηλείας και ανήκε στην Α΄ τοπική από τότε που αγωνιζόταν στο παλαιό γήπεδο του χωριού, εκεί δίπλα στο σχολείο.

*Σήμερα ο Αχιλλέας διαθέτει πολύ καλές εγκαταστάσεις. Η ομάδα τα δύο τελευταία χρόνια γνώρισε δύο υποβιβασμούς, καθώς περιήλθε σε δυσχερή θέση, ενώ έχασε παίκτες βασικούς που διαπρέπουν σε άλλες ομάδες. Φέτος έκανε μια καλή προσπάθεια. Επανέφερε πολλούς από τους εμιγκρέδες, πήρε προπονητή το Σταύρο Νάστο, έκανε προετοιμασία και «περίπατο» στον 3ο Όμιλο, με 14 νίκες, 1 ισοπαλία (με Αμπελόκαμπο) και καμία ήττα!

*Ο Π. Πανταζής είναι ο πρώτος σκόρερ με 11 γκολ, ο Ψυχογιός έχει 9 και ο Μάριος Καλουτάς που είναι πρώτος σε συμμετοχές, τρίτος με 9 γκολ. Αυτό που συνέβη είναι ότι η ομάδα είχε πολλούς σκόρερς γι’ αυτό έχουν από λίγα γκολ.

 

 

Δεύτερος στο νήμα!

Άλλη μια ιστορική ομάδα, με σημαντική διαδρομή στο ποδόσφαιρο είναι ο Πηνειακός, που είναι αυτή τη στιγμή δεύτερος στη βαθμολογία, ένα βαθμό μπροστά από το Σώστη! Λογικά θα είναι και οριστικά δεύτερος οψέποτε επαναρχίσει το πρωτάθλημα. Αρχικά είχε έδρα την Αμαλιάδα, αλλά αργότερα ως και τώρα έχει έδρα την Κεραμιδιά και το εκεί γήπεδο.

*Τερματίζει δεύτερος με 31 βαθμούς με 10 νίκες, 1 ισοπαλία και 4 ήττες. Ο Αλέξανδρος Γεωργίου είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 5 γκολ. Έχασε και τις 2 φορές από τον Αχιλλέα με το ίδιο σκορ (2-1).

*Καλή εβδομάδα να έχουμε αδέρφια! Χωρίς άλλο θύμα του κορονοϊού πλην του άτυχου Μανόλη Αγιομυργιαννάκη, που ήταν ένας σημαντικός παράγοντας του τόπου μας, πάντοτε προτιμώμενος στις εκλογές, δημοκράτης στο φρόνημα και μεγάλος ανθρωπιστής!

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος