FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Τέλος τα πανηγύρια, τώρα δουλειά!

Ημερομηνία: 11-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Περιχαρής ο πρόεδρος του Α.Ο. Ξενοφών, Γιάννης Βλαχόπουλος, άνθρωπος χαμηλών τόνων, εξέφρασε τη χαρά του για την ανάδειξη της ομάδας πρωταθλήτριας Α΄ τοπικής σε συνάντηση που είχαμε. Μας μίλησε για την πορεία των «ερυθρολεύκων», τα προβλήματα που αντιμετώπισαν και τη μεγάλη νίκη στο Λαντζόι. Ακόμη και για την προοπτική στο μέλλον.

* «Η ομάδα έχει στόφα πρωταγωνίστριας όλα αυτά τα χρόνια. Με συμμετοχές σε τελικούς Κυπέλλου, σε πλέι-οφ κι έχει αποκτήσει νοοτροπία νικητή. Κάναμε μια κοιλιά το Γενάρη, φυσιολογική, αλλά μας καθησύχασε ο γυμναστής κ. Αντωνόπουλος. Η ομάδα φορμαρίστηκε την κατάλληλη στιγμή και πήρε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Μην ξεχνάμε την πρόκριση στον τελικό με νίκη επί της Βάρδας. Θέλω να προσθέσω ότι σχολιάζεται ο θεσμός των πλέι-οφ. Καλώς ή κακώς τα έθεσαν. Αυτό το γνωρίζαμε κι έτσι δηλώσαμε συμμετοχή, όπως όλες οι ομάδες. Αγωνιστήκαμε με βάση αυτά. Η προκήρυξη τίθεται στη διάθεση των σωματείων, τα οποία δηλώνουν συμμετοχή. Εκ των υστέρων μπορεί να γίνεται κριτική, αλλά χωρίς ουσία. Μέχρι και χθες κράτησαν οι χαρές και τα πανηγύρια. Από δω και πέρα αρχίζει η δουλειά ενόψει της νέας περιόδου. Ας ελπίσουμε πως η συγκρότηση του ομίλου μας, θα είναι φυσιολογική».

 

Οι όμιλοι της Γ΄ Εθνικής

Χύνεται άφθονο μελάνι όσον αφορά τη συγκρότηση του ομίλου που θα μπουν οι ηλειακές ομάδες. Κάναμε αναφορά για την πρόταση των ΕΠΣ της Κρήτης, την πρόταση της Κορινθίας, ενώ διαβάσαμε και την άποψη του προέδρου της ΕΠΣ Ζακύνθου. Ο Μαλιούφας ξεπέρασε κάθε όριο, προτείνοντας να μπουν στον όμιλο και οι δευτεραθλητές των ΕΠΣ! Άλλα δημοσιεύματα προτείνουν να μείνουν στην κατηγορία ακόμη 4 ομάδες απ’ όσες υποβιβάστηκαν κ.ο.κ., δηλαδή σε 10 ομίλους.

*Ωστόσο τους πρόλαβε όλους η Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΠΟ. Έκλεισε το θέμα με ομίλους των 13, 14 και 15 ομάδων. Μάλιστα έθεσε και ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής στις αρχές Ιουλίου. Έτσι, κάθε κατεργάρης πάει για τον πάγκο του!

*Σπουδαίο ρόλο  θα παίξει η δήλωση συμμετοχής των ομάδων, γι’ αυτό ας είμαστε συγκρατημένοι. Θα δούμε τι θα γίνει και στη συνέλευσης της ΕΠΟ στο τέλος του μηνός.

 

Συγχάρηκαν και το Μαρίνο!

Η ΕΠΣ έστειλε συγχαρητήρια στους εκλεγέντες δημάρχους της Ηλείας. Έτσι, η μπάλα πήρε και το δήμαρχο Πηνειού, τον Ανδρέα Μαρίνο, τον οποίο δεν μπορούσαν να εξαιρέσουν, λόγω κακών σχέσεων του προέδρου για διαιτητικά και όχι μόνο θέματα. Μην ξεχνάμε ότι ο Ανδρέας είχε από το 2015 εκφράσει τη διάθεση να διεκδικήσει τις εκλογές της Ένωσης, αλλά όταν ο Κουλούρης, τέλος Γενάρη, αιφνιδίασε με την προκήρυξή τους, ανέκρουσε πρύμναν, κάνοντας αιχμηρή δήλωση.

*Μαζί με τον Ανδρέα Μαρίνο εκλέχτηκαν σύμβουλοι ο Δημήτρης Βύτανος (αντιπρόεδρος της ΕΠΣ) και ο Άγγελος Μπράτης!

 

Μόνον ένας αγώνας!

Απίστευτο! Τελείωσαν τα πλέι-οφ της Β΄ τοπικής, μόνο που από τα τρία παιχνίδια έγινε μόνο ένα κι αυτό στο γήπεδο του αντιπάλου! Έτσι, οι τυπικά γηπεδούχοι του Ατρομήτου Βαρβάσαινας πήραν τα μετάλλιά τους, ενώ οι τυπικά φιλοξενούμενοι τη νίκη με αγγλικό σκορ (5-4). Χόρτασαν γκολ, ενώ πήραν και την 4η θέση, ώστε αν γίνει κάποια αναδιάρθρωση να ανέβουν κατηγορία.

 

Πουθενά ο Μυρσιναϊκός!

Ήταν πεπρωμένο ο τελευταίος αγώνας πλέι-οφ της Β΄ Κατηγορίας, ανάμεσα στην Πρόοδο Σαλμώνης και το Μυρσιναϊκό να μη διεξαχθεί. Η ομάδα από τη Μυρσίνη ειδοποίησε μόλις μισή ώρα πριν την έναρξη ότι αδυνατεί να προσέλθει στο γήπεδο Σαλμώνης να παίξει. Οι άλλοι μάταια περίμεναν. Λόγω των γνωστών προβλημάτων είχαν φέρει και τον Παναγόπουλο από την Αθήνα, ώστε να συμπληρώσουν 11άδα.

Ήρθαν στο γήπεδο οι διαιτητές (Σφυρής, Δημητρακόπουλος, Παρασκευόπουλος), ο παρατηρητής αγώνα (Παν. Γιαννακόπουλος) και ο γιατρός αγώνα (Β. Σωτηρόπουλος). Η Πρόοδος παρατάχθηκε με 11 παίκτες (Αθανασούλης, Π. Κατσώλης, Ι. Ασημακόπουλος, Καρανικολός, Καντούνης, Γεωργόπουλος, Αθανασόπουλος, Αλεξανδρόπουλος, Χρ. Κατσώλης, Ν. Ασημακόπουλος, Γιαννακόπουλος).

Ο Μυρσιναϊκός πουθενά. Και δεν ειδοποίησε έγκαιρα. Αυτός είναι ο αθλητικός πολιτισμός μας.

 

Τα πρωταθλήματα υποδομών

Η αγωνιστική περίοδος θα λήξει προσεχώς, ίσως και την ερχόμενη Κυριακή. Στο παιδικό πρωτάθλημα απομένει ο τελικός ανάμεσα σε Αστέρα και Πανηλειακό, μόνιμοι αντίπαλοι τα τελευταία χρόνια. Ο Πανηλειακός στα ημιτελικά νίκησε 2-1 τη Βάρδα 2015, ενώ το πρώτο παιχνίδι είχε λήξει ισόπαλο (2-2). Ο Αστέρας νίκησε δις τον Α.Ο. Ξενοφών με το ίδιο σκορ (7-1).

*Στο προπαιδικό  θα παίξουν αύριο Θύελλα Πύργου-Ερμής Πύργου και Αστέρας-Αμαλιάδα 2008 και οι νικητές στον τελικό. Στα ημιτελικά ο Ερμής νίκησε 3-0 τον Ενιπέα και η Θύελλα 9-1 τον Ολυμπιακό Ζαχάρως. Είχαμε, επίσης, Αστέρας-Αίας 3-0 και Αμαλιάδα 2008-Προοδευτική 3-0.

 

Άτυχος ο Απόλλων Ν. Φιγαλείας

Ιδέστε πόσο άτυχος ήταν ο Απόλλων Ν. Φιγαλείας στη δεύτερη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα Α2 Κατηγορίας, γι’ αυτό και υποβιβάστηκε με πλεονέκτημα έδρας (!) στο πλέι-άουτ. Αρχικά ισοβάθμησε στους 33 βαθμούς με το Γεράκι, αλλά η ομάδα της Ήλιδας επικράτησε στη διαφορά τερμάτων. Έπειτα ήταν καλύτερος σε όλα από τον Αετό Κέντρου, αλλά έχασε δύο φορές στους αγώνες πλέι-άουτ. Η επάνοδος στη Β΄ τοπική είναι κάτι οδυνηρό για την ομάδα της κωμόπολης. Τα αίτια πολλά, αλλά κυρίως η απογύμνωση της ομάδας από έμψυχο υλικό. Έφυγε ο Κατσιώλης που ήταν ραχοκοκαλιά της ομάδας!

*Ο πρόεδρος Γεώργιος Καπλάνης και ο προπονητής Δημ. Μπατζάκας έκαναν τα πάντα καλά. Προδόθηκαν όμως από το έμψυχο υλικό. Ουσιαστικά τους πήρε το τσουνάμι του υποβιβασμού πέντε ομάδων στις 14 σύνολο. Ψάχνεις να βρεις σκόρερ. Ο Πάλλας είναι πρώτος με μόνο 6 γκολ. Στο χρόνο συμμετοχής επικρατούν οι Καπλάνης, Μπινιώρης και ο έμπειρος πλέον Νίκος Κουτσόπουλος!

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot