FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Συγκεντρωμένοι στον Κόροιβο για νίκη

Ημερομηνία: 01-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ξεκινάει το Σάββατο ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος Α2 Κατηγορίας και ο Κόροιβος παίζει πάλι στην Ήλιδα. Αυτή τη φορά κόντρα στην Καρδίτσα, από την οποία είχε χάσει στον πόντο στον πρώτο γύρο (78-77). Ήδη η ομάδα από τη Θεσσαλία με κόουτς το Τζήμα νίκησε στην Καβάλα (72-75) και με 8-7 νίκες έρχεται με φόρα στην Αμαλιάδα.

*Τα δεδομένα για τον Κόροιβο είναι γνωστά. Παίζει χωρίς τον Τσιάκο και η ζωή του γίνεται δύσκολη στη ρακέτα, πράγμα που φάνηκε στο τελευταίο παιχνίδι με το Ψυχικό. Αυτό είναι όμως γνωστό εδώ και καιρό και η ομάδα έτσι θα πορευτεί. Τώρα, να συνεχιστεί η γκίνια με τα φάουλ του Λεϊμάνις και την αστοχία του Θεοδωράκου, είναι κάτι δύσκολο να επαναληφθεί. Θα χρειαστεί ωστόσο ο κόσμος της ομάδας να πυκνώσει την παρουσία του στο Κλειστό, ώστε και η ομάδα να νιώσει πιο ζεστά. Το τονίζουμε αυτό πριν να είναι αργά. Ο κόσμος δίνει δύναμη, δεν χάθηκε τίποτα.

*Η Καρδίτσα εκτός έδρας έχει νικήσει: Διαγόρα, Εθνικό και Καβάλα, ενώ έχει χάσει από Ηρακλή, Μαρούσι, Καστοριά, Τρικούπη. Άρα η ομάδα αυτή είναι στα μέτρα του Κοροίβου.

*Στον αγώνα θα σφυρίξουν οι Μπίκας, Φ. Καλογερόπουλος, Γιακείμη (άπαντες Συνδέσμου Αττικής).

 

Με ηθικό για την επιτυχία

Με αναπτερωμένο ηθικό η Νίκη παίζει στο Τραγανό πολλά πράγματα γύρω από την παραμονή της. Μεσημεριάτικα θα παίξει με τον Ιάλυσο στη ρεβάνς του 0-3 στη Ρόδο πριν κάποιους μήνες. Δύσκολη η αποστολή, αλλά όχι ακατόρθωτη, γιατί (λόγω γηπέδου και καιρού) όλα μπορούν να γίνουν. Πάνω απ’ όλα θέλει ψυχή και δύναμη. Ο Ηλίας Φωτόπουλος γνωρίζει καλύτερα.

 

Πάει για έβδομη νίκη

Ευκολάκι θα είναι ο νεανικός Αστέρας για τον ΠΑΟ Βάρδας που πάει Αμαλιάδα, χωρίς το Μίκι Τσίρκοβιτς. Κουμάντο θα κάνει ο πατέρας Πέκεζ με το γυμναστή τερματοφυλάκων, Χρήστο Κουτσούμπα. Στην ομάδα επανέρχεται ο Γιώργος Πολίτης που δίνει ισχύ και εμπειρία στο κέντρο της ομάδας. Θα λείψουν οι τιμωρημένοι Πέκεζ, Θ. Νικολόπουλος και Ζέλιος.

*Εδώ θα σφυρίξει τρίο από την Ηλεία: Σταυρόπουλος, Ασημακόπουλος, Καραμέρος.

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Φαίνεται να επικρατεί ο άσος στην 20η αγωνιστική. Υπάρχουν κρίσιμα παιχνίδια που παίζονται πολλά. Επικρατεί ο άσος, αλλά και το διπλό θα έρθει! Κι όπου θα έρθει θα είναι φωτιά και λάβρα. Φυσικά υπάρχει και το ντέρμπι των δύο Ολυμπιακών στη Ζαχάρω, το οποίο «παίζεται» τριπλή παραλλαγή. Πιο καλά θα περάσουν τα Μακρίσια και ο Ενιπέας που θα ξεκουραστούν εν μέσω χειμώνι…

 

Η μάχη της Β΄ τοπικής

Καιρός να δούμε, πώς εξελίσσεται η μάχη στη Β΄ τοπική, που έχει τα δικά της προβλήματα, με αναβολές αγώνων, έλλειψη γηπέδων και άλλα συναφή.

*Στον πρώτο όμιλο προηγείται σταθερά ο Ατρόμητος Βαρβάσαινας παρά τις δύο συνεχόμενες ήττες (πρώτες φετινές) από Ερμή στον Πλάτανο και Χειμαδιό εντός έδρας. Στη δεύτερη θέση ο Διγενής Χαριάς, που έχει τη φιλοδοξία της ανόδου και ακολουθεί από κοντά η αναγεννημένη φέτος Πρόοδος Σαλμώνης. Από κοντά η ομάδα του Πλατάνου καθώς και η Αναγέννηση Μακρισίων που είναι η έκπληξη του ομίλου.

*Έχει υποβιβαστεί πλέον ο Ολυμπιακός Λαμπετίου, ο οποίος έπαιξε μόνο ένα παιχνίδι κι αποχώρησε. Αγώνα παραμονής δίνει ο Αγ. Γεώργιος, χωρίς πολλές ελπίδες. Μάχη θα δοθεί για την αποφυγή της τρίτης ομάδας που θα υποβιβαστεί.

 

Ο Ολυμπιακός Μυρτιάς

Με ηγέτη τον πρόεδρο, Ανδρέα Κουλούρη, ο αναγεννημένος Ολυμπιακός Μυρτιάς πήρε κεφάλι στη βαθμολογία, αφού ενισχύθηκε και με παίκτες Α΄ κατηγορίας, όπως οι δύο Νικολόπουλοι (από Αλφειό-Σκουροχώρι) και ο Κολτσίδας (Σαβάλια). Έτσι η ομάδα άλλαξε προφίλ, νίκησε πρόσφατα στον Καρδαμά, καθώς και τον Φίλιππο στη Μυρτιά και τον έβγαλε από την πρώτη θέση.

*Ο Φίλιππος, η δεύτερη ομάδα της Ανδραβίδας, που για ολόκληρο τον πρώτο γύρο κράτησε την πρωτοπορία είναι ήδη 2ος και η Θύελλα Καρδαμά τρίτη. Λίγο πιο κάτω ο Μυρσιναϊκός, ο οποίος έπειτα από πολλά χρόνια πέρυσι υποβιβάστηκε, αλλά παραμένει αρκετά δυνατός.

*Κι εδώ έχει αποχωρήσει ο Ατρόμητος Καβασίλων, ενώ θα παλέψουν για την παραμονή οι Πηνειακός, Εθνικός Αμπελοκάμπου (ξεκίνησε με -6) και το Αλποχώρι που έχει χάσει το γήπεδό του και κατάντησε… άστεγος.

*Στους σκόρερς προηγούνται οι Τζούβαλης (Στρέφι) με 10 γκολ, Κακολύρης (Φίλιππος) 13.

 

Μεταγραφή ο Κατελούζος

Έφυγε από τον Αμβρυσσέα Διστόμου ο Κώστας Κατελούζος. Νέα ομάδα του πάλι στη Γ΄ Εθνική, αλλά αυτή τη φορά οι Αγ. Ανάργυροι που αγωνίζονται στον 7ο Όμιλο και βρίσκονται αρκετά ψηλά, στην 6η θέση με 20 βαθμούς, με πρωτοπόρο το Αιγάλεω. Ο νεαρός αμυντικός πήρε χρόνο συμμετοχής κυρίως ως βασικός στο Κύπελλο, αλλά δεν βρήκε στο Δίστομο εκείνο που επιζητούσε. Έτσι άλλαξε περιβάλλον, με στόχο, αν πάρει ευκαιρίες, να δείξει την αξία του. Προσωπικά πιστεύουμε πως ο παίκτης, γέννημα-θρέμμα του Πανηλειακού, έπρεπε να μείνει εδώ και θα διεκδικούσε θέση στην ενδεκάδα. Να του ευχηθούμε να καταξιωθεί στους «Αγίους».

 

Ο Σάββας

Λίγο πριν εκπνεύσει η μεταγραφική χειμερινή περίοδος ο Σάββας έκανε το «μπαμ». Άφησε στα… κρύα του λουτρού τον Α.Ο. Κυπαρισσίας και επέστρεψε πάλι στην Ηλεία. Πήγε στο φιλόδοξο Ολυμπιακό Σαβαλίων, ώστε να τον ενισχύει έτι περισσότερον επιθετικά. Η ομάδα του δίδυμου Μαρσέλη-Ερνέστο είναι και μέσα στο Κύπελλο.

 

Ηλείοι διαιτητές στη Γ΄ Εθνική

Να επισημάνουμε ακόμη πως εκτός από το τρίο που αναφέραμε πως θα καλύψει το παιχνίδι στην Αμαλιάδα, έχουμε ακόμη το Χρήστο Λιάπη, που πάει βοηθός στον Κουτσαναστάση (Μεσσηνίας) στο ματς του Ριόλου. Ακόμη ο Άγγελος Πήττας θα είναι βοηθός του Άγγελου Αδαμόπουλου (Ζακύνθου) στο ματς Γ΄ Εθνικής, Κόρινθος-Καλλιθέα. Υπάρχουν ακόμη οι Γιαννόπουλος, Βασιλάκης, οι οποίοι πάνε παρατηρητές διαιτησίας, ο πρώτος στην Κεφαλονιά, ο δεύτερος στην Ερμιονίδα.

*Σήμερα, έχουμε Φλεβάρη. Καλό μήνα στους αναγνώστες της στήλης!

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος