FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Στην πρωτοπορία το Ναύπλιο

Ημερομηνία: 01-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Μια ομάδα που κανείς δεν την υπολογίζει, ντούμπλαρε τις νίκες στον 7ο Όμιλο της Γ΄ Εθνικής και τέθηκε επικεφαλής της βαθμολογίας. Είναι το Ναύπλιο 2017, η οποία καμία σχέση δεν έχει με τον ιστορικό Πανναυπλιακό, ο οποίος βολοδέρνει στην Α΄ τοπική Αργολίδας εδώ και χρόνια.

*Το Ναύπλιο 2017 λοιπόν νίκησε στο Διαβολίτσι την τοπική ομάδα με σκορ 3-2, κάνοντας μεγάλη ανατροπή από 0-2 και με τον 33χρονο Σιαλμά να πετυχαίνει  τα δύο τελευταία γκολ!

*Μεγάλες νίκες πέτυχαν ο ΠΑΟ Βάρδας και ο Πανηλειακός. Ο πρώτος μέσα, στο ντέρμπι  με τον Αστέρα Βλαχιώτη (1-0) και ο δεύτερος στο γήπεδο Βλαχιώτη (0-1) επί του Πανγυθεατικού. Προσωπικά δεν μπορώ να αξιολογήσω ποια ομάδα πέτυχε σπουδαιότερη νίκη.

*Για την ομάδα της Βάρδας χρυσός σκόρερ ο μεσοαμυντικός Ραφαήλ Σιδέρης και για τον Πανηλειακό ο Μιχάλης Παπαπέτρου, επίσης αμυντικός και στο έπακρο αδικημένος όλα αυτά τα χρόνια.

 

Χωρίς τον ξένο

Αντιθέτως ο Ολυμπιακός Ζαχάρως, παρότι ισοφάρισε με το Φώτη Παναγόπουλο σε 1-1 έχασε στο νησί από το Τσιλιβή 3-1.  Όμως πάλι δεν έπαιξε ο Γκόμεζ κι αυτό είναι ένα μεγάλο μείον για την ομάδα του Άρη Ρουμελιώτη. Κάπου έχει κολλήσει το θέμα του δελτίου, αλλά πρέπει να δοθεί λύση.

 

Σκόνταψε η Σπάρτη

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, είχαμε λευκή ισοπαλία στα Βραχνέικα, όπου η φιλόδοξη Σπάρτη σκόνταψε. Έχουμε όμως γράψει, πως ο Διαγόρας, αν και δεν πήγε καλά στα φιλικά, είναι καλή ομάδα.

*Η Θύελλα Πατρών συνέτριψε 4-0 τη Ζάκυνθο, μια εντυπωσιακή νίκη ως προς το σκορ βέβαια.

*Τέλος, στο Άργος, η Ερμιονίδα, που έχασε στην πρεμιέρα από το Γύθειο, κέρδισε 0-1 με ένα γκολ που σημείωσε ο Αργεντινός Εσκουδέρο μόλις στο 7ο λεπτό. Έκτοτε ο Παναργειακός ήταν καλύτερος είχε ευκαιρίες και σουτ στο κάθετο δοκάρι, αλλά έχασε!

 

Φοβερό ξεκίνημα

Πρεμιέρα προχθές στην Α΄ τοπική και ο Αίας έκανε φοβερό ξεκίνημα στη Γαστούνη, συντρίβοντας 7-0 την Προοδευτική. Έδειξε τα δόντια της η ομάδα του Θοδωρή Ανδριόπουλου με ένα απίθανο σε έκταση σκορ.

*Νίκησε δύσκολα η Δόξα στο άλλο ντέρμπι της Α΄ τοπικής στη Ν.Μανολάδα. Με πέναλτι στη λήξη του α΄ ημιχρόνου και κόκκινη κάρτα από δεύτερη κίτρινη στο Λαμπρόπουλο του Αστέρα.

*Έπειτα, τι ισοπαλίες ήταν αυτές στα Σαβάλια  από το εκρηκτικό Πελόπιο (2-2) και η άλλη στο Λαντζόι από το Κουρτέσι, που προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ απέναντι στην Ολυμπιάδα (2-2).

*Τρομερό ξεκίνημα με 20 γκολ και τον Αλφειό να μένει στο 0-0 με τον Ηλειακό Βαρθολομιού στη μικροέκπληξη της αγωνιστικής. Οι απουσίες λόγω τραυματισμών επηρέασαν τους γηπεδούχους.

 

Το ντέρμπι στην Κρέστενα

Το πρώτο ντέρμπι της αγωνιστικής περιόδου της Α΄ τοπικής έγινε με το «καλημέρα» στο γήπεδο της Κρέστενας. Ο Ξενοφών και η Νίκη μοιράστηκαν γκολ και βαθμούς (1-1). Το παιχνίδι δεν είχε πολλές συγκινήσεις, αλλά είχε αγωνία καθώς κρίθηκε στο 96΄, όταν σε στημένο του Μιλοσέσκι ισοφάρισε ο Κολόκας!

*Είχε προλάβει μόλις στο 6΄ ο Βατσής να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του Τραγανού. Οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν χωρίς ενέργεια, προφανώς κουρασμένοι, γιατί μπήκαν από νωρίς στα βάσανα, χωρίς προετοιμασία κατάλληλη. Μάλιστα για δέκα λεπτά έπαιξαν λιγότεροι, γιατί είδε δεύτερη κίτρινη ο Π. Κουτσογιαννάκης.

*Όμως, ισοφάρισαν έστω και στο 96΄ τη Νίκη, που  οπισθοχώρησε κι έπαιξε παθητικά και δεν εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι έπαιξαν με δέκα. Εξάλλου, η είσοδος στο 70΄ του νεαρού Θεοχαρόπουλου από πλευράς Ξενοφώντα, έδωσε δύναμη κι ενέργεια στους γηπεδούχους, οι οποίοι εν τέλει ισοφάρισαν. Κορυφαίοι οι Κολόκας, Βατσής.

 

Ποδαρικό με νίκη

Μπήκε δυνατά ο Πέλοπας Πύργου στο πρωτάθλημα Α΄ τοπικής έπειτα από 13 χρόνια. «Καθάρισε» 2-0 στο Ενωσιακό έναν παλιό γνώριμο από το Κατσαρού κι έκανε σταθερό βήμα ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Τοπ σκόρερ ο έμπειρος και ικανός επιθετικός Χάρης Κανελλόπουλος με δύο γκολ, ένα σε κάθε ημίχρονο. Καλό ποδαρικό.

 

Ούτε ένα διπλό στην Α1

Ούτε ένα διπλό δεν εμφανίστηκε, όπως άλλωστε είχαμε προβλέψει. Πρεμιέρα χωρίς διπλό, αλλά με τρεις ισοπαλίες κι έναν μεγάλο άσσο!

 

Το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. και το Ενωσιακό

Ο Πρόεδρος της ΕΠΣΗ, γιατρός Άρης, ο οποίος κατά την κλήρωση των πρωταθλημάτων αποκάλυψε πως το Ενωσιακό γήπεδο ανήκει πλέον στο Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ., δεν προέβη σε διευκρινήσεις προς τους κεχηνότες παράγοντες των σωματείων. Ηρκέσθη σε σχόλια κατά του γράφοντος, επειδή υπηρέτησε το ηλειακό ποδόσφαιρο και σέβεται τους παράγοντες!

*Γράφει, λοιπόν, σε σχόλιό της βδομαδιάτικη εφημερίδα του Πύργου: «Η απόκτηση του γηπέδου από το Ταμείο έγινε μέσω του 4ου μνημονίου που υπέγραψε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προ τριετίας. Η αποκάλυψη άργησε να γίνει για δικούς του λόγους… Το έργο έγινε με δωρεάν χρηματοδότηση της Ε.Ε. στο δήμο Πύργου, ως προσφορά της στην πυρόπληκτη Ηλεία το 2007. Η μεταβίβαση έγινε χωρίς αντίδραση από κανένα τοπικό φορέα. Ούτε κι από την ΕΠΣ δυστυχώς».

*Να μη ζητούν, λοιπόν, και τα ρέστα τους από την Ένωση και τα βάζουν με ανθρώπους που καμιά ευθύνη δεν έχουν, κινούμενοι από μίσος και προσωπικά.

 

Ο Χείλαρης στη Λάρισα

Όλοι οι μπασκετικοί γνωρίζουν το φόργουορντ Δημήτρη Χείλαρη, ο οποίος πέρυσι διέπρεψε στον Κόροιβο και φέτος πήγε στη Λάρισα (πρώην Ερμής Αγιάς). Ο παίκτης, λοιπόν, ήταν στη δωδεκάδα, αλλά ο κόουτς Φραγκιάς δεν του έδωσε χρόνο συμμετοχής στο παιχνίδι με τον Προμηθέα, στην πρεμιέρα της Basket League.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος