FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: «Σκότωσαν» το Σκουληκα-δο

Ημερομηνία: 19-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Έκαναν εκείνο που έπρεπε τα παιδιά του Τσίρκοβιτς την Κυριακή ντάλα μεσημέρι. Νίκησαν έστω 1-0 το Σκουληκάδο κι έκαναν σταθερό βήμα παραμονής στην κατηγορία. Το γκολ ο μεγαλέμπειρος αρχηγός της «Μπάρτσα» Αντώνης Λιόσης από στημένο φάουλ του μεγάλου Γιώργου Πολίτη, με κεφαλιά.

*Ο ΠΑΟΒ ήταν καλύτερος για 80 λεπτά αγώνα, εδικαιούτο τη νίκη και την πήρε! Μπροστά σε αυτή την αποφασιστικότητα τι θα μπορούσε να κάνει ένα νεοφώτιστο σωματείο. Απλώς έκανε μια ευκαιρία, αλλά ήταν στη θέση του ο Τσεκούρας που έκανε την απόκρουση του αγώνα!

*Σε αυτή την αποφασιστική συνάντηση δεν υπάρχει υστερήσας. Όμως ο σκόρερ Λιόσης, ο δημιουργικός Γ. Πολίτης, ο Νικολόπουλος και ο γκολκίπερ Τσεκούρας, ειδικά με την απόκρουση στο 88΄ ήταν κορυφαίοι.

*Τον Αχαιό ρέφερι Πετρόπουλο τον είχαμε απολαύσει προ καιρού στη Γαστούνη. Ήταν και πάλι μέτριος. Κράτησε δε υπερβολική καθυστέρηση (8 λεπτά!).

 

Φυσιολογικά αποτελέσματα

Φυσιολογικά τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Η νίκη του Διαγόρα επί του Παλληξουριακού αποφασιστική. Η συνέχεια θα είναι τη Κυριακή με ενδιαφέροντα παιχνιδάκια, μεταξύ των οποίων το Αχαϊκή-Αίγιο, το Πάμισος-Διαγόρας, το Παλληξουριακός-Διαβολίτσι!

 

Ένα και να… καίει

Οι Ζακυνθινοί νίκησαν τον Ναυπακτιακό και τώρα πάνε για την άνοδο! Θα φάνε μερικά καρβέλια ακόμη για να το κατορθώσουν, αλλά τώρα είναι κοντά και ο Παναιγιάλειος δεν έχει κάνει το ρεπό του! Το γκολ που έκρινε τον αγώνα πέτυχε ο Κώστας Κάρδαρης που όμως απεβλήθη, γιατί έσπρωξε αντίπαλο που δεν τον άφησε να πάρει τη μπάλα μέσα από την εστία!

 

Πρώτοι οι «πασάδες»

Με τη νίκη επί του Τσιλιβή, καθαρή με 2-0, ο Παναιγιάλειος ανέκτησε την πρωτοπορία στον όμιλο, αλλά είναι δύσκολο να την κρατήσει! Η νησιωτική ομάδα χωρίς τον Λιβέρη πάλι έχασε και αποχαιρετά τη Γ΄ Εθνική!

 

*Την Γ΄ Εθνική όμως αποχαιρετάει και η Θύελλα Πατρών που έχασε στο Διαβολίτσι (3-1), αφού τους Μεσσήνιους καθοδήγησε για μια ακόμη φορά ο αγέραστος Σωτήρης Τσάτσος, που πέτυχε κι ένα από τα τρία γκολ. Η ένσταση της Θύελλας δεν έχει τύχη!

*Και η Αχαϊκή έκαμψε την αντίσταση του σκληροτράχηλου Πάμισου (2-0) και ελπίζει στην τελική σωτηρία. Ο πατριώτης μας, ο Αντωνόπουλος (Φίγκο) έβαλε το γκολάκι του που πανηγυρίστηκε έξαλλα!

 

Εκλογές παρωδία

Σε παρωδία εξελίχθηκαν οι εκλογές της ΕΠΣΗ. Οι αντιπολιτευόμενοι δεν έθεσαν υποψηφιότητα και διευκόλυναν το έργο του Άρη Κουλούρη, που ήταν από καιρό έτοιμος. Το χειρότερο, πίστευαν ότι οι εκλογές δεν θα γίνονταν, αλλά διαψεύστηκαν οικτρά. Οι εκπρόσωποι-λέγεται- ότι είχαν ειδοποιηθεί κατάλληλα, ώστε να μην εμφανιστούν στην αρχή της συνέλευσης ούτως ώστε να μην υπάρχει απαρτία. Έτσι, μόνον τέσσερις εμφανίστηκαν στην αρχή, με αποτέλεσμα οι εκλογές να γίνουν αργότερα, ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός. Άλλωστε η παρουσία της Αστυνομίας ήταν λίαν διακριτική.

 

Η συνέλευση εν υπαίθρω

Για πρώτη και τελευταία φορά-πιστεύω-πως η συνέλευση έγινε εν υπαίθρω. Έξω από το Ενωσιακό κτίριο. Μάλιστα, όπως έμαθα, ο Πρόεδρος απείλησε πως θα τους πήγαινε μέσα στον αγωνιστικό χώρο!

*Πλειοψήφισε ο Πρόεδρος Άρης που πήρε 14 ψήφους από τα 16 σωματεία που ψήφισαν! Τιμή και δόξα στους δύο που δεν του έδωσαν ψήφο!

 

Το βαρέλι και ο… πάτος

Το βαρέλι όμως έχει κι άλλο πάτο! Όπως είναι ο νους και το μυαλό των παραγόντων των 16 σωματείων της Ηλείας και όχι μόνο!

 

Ο Ιακωβάκης και η σιωπή των αμνών

Την παρωδία των Ενωσιακών εκλογών περιέγραψε αδρά και σκωπτικά ένας άνθρωπος που έχει γράψει τη δική του ιστορία στο ηλειακό ποδόσφαιρο και όχι μόνο. Γιατί ο Άρης, πέραν των άλλων, ήταν παλαιότερα Πρόεδρος των Ελλήνων Προπονητών και έχει περάσει πολλά, προκειμένου οι προπονητές να βρουν τη θέση τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τον θυμάμαι να πρωταγωνιστεί στις γενικές συνελεύσεις της ΕΠΟ! Οπότε η εμπειρία δεν του λείπει. Με αυτά τα προσόντα πήγε στη συνέλευση-παρωδία που αρχικά ανεβλήθη για να γίνει μισή ώρα αργότερα. Επί 16 μελών προσήλθαν μόνο τέσσερα (4). Απορίας άξιον πώς έγινε αυτό!

 

Δεν ξανάγιναν

Η απάντηση υπάρχει, γιατί αυτό κάποιος το είχε κανονίσει. Και οι αμνοί προσήρχοντο κατά «ίλας και κατά τάξεις»! Εκεί κουμάντο έκανε το ζεύγος και το απέδειξε αυτό, επιτιθέμενο και κατά των αθλητικογράφων! Όλα αυτά στο μαγικό κόσμο του ηλειακού ποδοσφαίρου. Έτσι βγήκε η 11μελής διοίκηση της ΕΠΣΗ για την επομένη τετραετία. Αυτά όμως δεν ξανάγιναν στο ηλειακό ποδόσφαιρο!

 

Ο δάσκαλος-παρατηρητής

Ο δάσκαλος-παρατηρητής αγώνων, δεξί χέρι του προέδρου, στο Facebook επετέθη κατά του κ. Ιακωβάκη, επειδή έκανε ενστάσεις. Έχω δίκιο, λοιπόν, όταν σχολιάζω ότι από τότε που βγήκε το FB χάθηκε το φιλότιμο. Καταλάβατε, κύριε;

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος