FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Ποδαρικό στο 2020 με ροζ φύλλο

Ημερομηνία: 08-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Πολύ σπουδαία από βαθμολογική και όχι μόνον άποψη ήταν η νίκη του Κοροίβου στην  Ήλιδα επί του Φίλιππου Βέροιας (92-75). Το τόνισε κι ο κόουτς Κώστας Κεραμιδάς, που στάθηκε στο πρόβλημα Ματαλών, σημειώνοντας πως αυτό το παιχνίδι των «μπλε» ήταν το καλύτερο φετινό, παρά την απουσία βασικού πλέι-μέικερ, αλλά και του πενταριού.

 

*Αθανασούλας και Χρυσόπουλος ήταν οι κορυφαίοι, ενώ η ομάδα έδειξε σημάδια βελτίωσης από το γ΄ δεκάλεπτο, που κορυφώθηκαν στο δ΄, με επιμέρους σκορ 29-17. Η ομάδα ήταν καλύτερη σε δημιουργία με 13/27 τρίποντα και μόνον 6 λάθη, έναντι 5/22 των αντιπάλων που είχαν και 11 λάθη!

 

Έχει αλλοιωθεί το πρωτάθλημα

Μ’ αυτούς τους άσχετους νεαρούς ρέφερι που χρησιμοποιεί η ΚΕΔ της ΕΠΟ και ειδικά ο υπεύθυνος ορισμών (δεν ξέρουμε αν είναι ο Καλύβας-Βοιωτίας) έχει αλλοιωθεί το πρωτάθλημα στον 7ο Όμιλο. Αυτούς τους διαιτητές τους περισώζουν οι οριζόμενοι παρατηρητές διαιτησίας εκάστοτε. Νεαροί, χωρίς ιδιαίτερα προσόντα, άπειροι, τους έχουν ρίξει στο λάκκο των λεόντων και αλλοιώνουν τους αγώνες, όπως οι προχθεσινοί, στον Πύργο ο Καζάνας και στη Βάρδα ο Σαφαρίκας. Μα είναι δυνατόν  να βγάλει παιχνίδι ντέρμπι ο Σαφαρίκας; Και γιατί στο Θύελλα-Ναύπλιο έβαλαν τον έμπειρο Αδαμόπουλο; Πάμε κι όποιον πάρει ο Χάρος!

 

Θλίψη-αγανάκτηση

Κατήφεια, θλίψη, μαζί κι αγανάκτηση για την άθλια διαιτησία του Αιτωλοακαρνάνα ρέφερι Καζάνα διακατέχει τους λίγους, τους ελάχιστους (ως 200) θεατές του προχτεσινού αγώνα Πανηλειακού-Ζακύνθου. Αυτούς εμπιστεύεται η ΚΕΔ, αυτοί διοικούν, αυτούς υπομένουν οι ομάδες. Ένα παιδί 19 χρονών, χωρίς κρίση, ό,τι γούσταρε σφύριζε και στο τέλος έχασε και τον έλεγχο του αγώνα κάνοντας καραγκιοζιλίκια, όταν τραυματίζονταν οι αντίπαλοι παίκτες. Τους ανεχόταν και δεν τηρούσε τον κανονισμό που λέει, όταν μπει ο γιατρός στον τραυματία, τότε αποχωρεί προσωρινά.

*Λεπτομέρειες… Ε, αυτός δεν μπορεί να αποδώσει δικαιοσύνη! Και ο Πανηλειακός που έπαιζε την κατηγορία, έχασε και τέλος…

 

Ο Κουτογλίδης

Κι όμως αυτός ο Πανηλειακός άξιζε κάτι παραπάνω. Έχασε κλασικές ευκαιρίες, με έναν απίθανο νεοαποκτηθέντα, Πάνο Τσαγκάρη (όσο έπαιξε, γιατί αποχώρησε τραυματίας στο 70΄). Με Καρακίτσο σε πρώτη γραμμή, Δαλαβούρα, έπειτα από καιρό, εξαιρετικό τον Ρούνη. Όμως ο Δ. Τσίγκρηλας έπρεπε να είναι προσεχτικότερος, αφού στο 38΄ είχε δεχτεί πρώτη κίτρινη και στο 55΄ πήρε και δεύτερη. Εκεί κρίθηκε και το παιχνίδι. Στο 85΄ έγινε ανατροπή επιθετικού προ της περιοχής της Ζακύνθου ελάχιστα. Ο Καζάνας έδειξε την παράβαση κι ως να καταλάβουμε τι έδειξε ακριβώς (πέναλτι ή φάουλ) τρελαθήκαμε. Δυστυχώς ήταν φάουλ, αλλά παρά τη διπλή προσπάθεια από τον Μπάλλα και την κεφαλιά, ο ιδιαίτερα διακριθείς τερματοφύλακας Κουτογλίδης απέκρουσε για πολλοστή φορά. Άλλωστε αυτός έσωσε τους Ζακυνθινούς!

 

Επιτυχία του Παμβουπρασιακού

Επιτυχία θεωρείται για τον ΠΑΟ Βάρδας το 1-1 με την εκ των πρωτοπόρων ομάδα της Σπάρτης. Είναι δεδομένο αυτό και κανένας να μην τρέφει αυταπάτες. Άλλωστε το γεγονός ότι από το 64΄ έμεινε με δέκα παίκτες και κράτησε την ισοπαλία κάτι λέει. Το είπε και στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα ο Μίκι: «Εδώ μέσα οι ομάδες που θα έρθουν, θα φτύσουν αίμα για να νικήσουν!».

*Σ’ ένα γήπεδο βαρύ από τη βροχή, μπροστά σε λίγους φιλάθλους, η «Μπάρτσα» ανέτρεψε την κατάσταση του 0-1 από εκείνο το απίθανο γκολ του Γιάννη Σωτηρόπουλου, με αριστερό χτύπημα φάουλ, στα οποία είναι… μανούλα ο Πυργιώτης φορ. Άλλωστε προς το τέλος είχε κι άλλο ένα τέτοιο χτύπημα που λύγισε τα χέρια του Λαδά…

*Μην ξεχνάμε τέλος, πως έλειψε ο Σαμπανέι, λόγω καρτών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

 

Τσίρκοβιτς για παίκτες

Έκανε δηλώσεις ο Μίκι Τσίρκοβιτς και αποκάλυψε πως η ομάδα θα κάνει δύο προσθήκες, όπως έχουν υποσχεθεί οι Νικολάου, Λέντζας.

*Γούρμος, Νικολόπουλος και Νικολακόπουλος ήταν στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων για την ομάδα της Βάρδας, ενώ ο Αχαιός ρέφερι ελέγχεται για τη δεύτερη κίτρινη (κόκκινη) στο νεαρό Κάρδαρη. Άφησε με δέκα τους γηπεδούχους, χωρίς ιδιαίτερο λόγο.

 

Ισοπαλία η γενναία Ζαχάρω

Κάτω από κακές καιρικές συνθήκες (συνεχής βροχή) και σκοτάδι στο τελευταίο 20λεπτο, οπότε άναψαν και οι προβολείς του Σταδίου Άργους, ο γενναίος Ολυμπιακός Ζαχάρως πήρε ισοπαλία (2-2) από τον Παναργειακό, ο οποίος παρατάχθηκε με 14 παίκτες και όπως λέγεται μπορεί και να εγκαταλείψει. Ήδη οι «Λύκοι» έχουν τώρα τον τρίτο σε συνέχεια προπονητή, τον Δημήτρη Μπατζάκο, παλιό παίκτη της ομάδας.

*Ο Ολυμπιακός με το Ντίνο στο τιμόνι συνεχίζει να μάχεται και φάνηκε ενισχυμένος με το Τζανέτο (ο οποίος σκόραρε κιόλας). Θα παλέψει ν’ απαγκιστρωθεί από την τελευταία θέση της βαθμολογίας, κατέβηκε χωρίς τον τιμωρημένο με κάρτες Καλατζή και τον ασθενή Κατελούζο (πυρέσσων), ενώ δεν αγωνίστηκε κι ο Παπαδόπουλος. Κάτω από αυτές τις συνθήκες το 2-2 είναι επιτυχία. Σημαντικές απουσίες, άρα το αποτέλεσμα δικαιώνει όσους αγωνίστηκαν με τους Παναγόπουλο, Τσίτσο, Καπετανάκη και Σκοζάι στην πρώτη γραμμή!

 

Μείωσαν τη διαιτησία!

Η λεγόμενη Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣΗ, μείωσε, όπως μάθαμε, με το νέο έτος την αποζημίωση της διαιτησίας τοπικών πρωταθλημάτων κατά ένα τάλιρο!  Δεν μείωσαν την αποζημίωση, αλλά την ημεραργία, η οποία ήταν ένα δεκάρικο και τώρα έγινε ένα τάλιρο!

*Δεν έχουμε πλήρη εικόνα και πληροφόρηση. Πάντως, όλα έγιναν μυστικά και οι διαιτητές γκρίνιαζαν.

 

Χωρίς σφυρίχτρα

Εκεί με τους παρατηρητές διαιτησίας γίνεται «παιχνίδι». Παραιτηθέντος του Αντώνη, ανέλαβε κάποιος άλλος. Ποιος; Αγνοούμε, γιατί δεν ανακοινώθηκε κάτι σχετικό. Πάντως, όποιος κι αν ανέλαβε την ξέρει καλά τη… δουλίτσα του. Δεύτερη αγωνιστική εκτός πλάνων ο Ηλιόπουλος! Μέσα πάντες οι λοιποί. Άρα κάποιες εντολές υπάρχουν κι εφαρμόζονται. Θα μάθουμε τι ακριβώς γίνεται και θα σχολιάσουμε.

*Ο Γ. Μαρκαντωνάτος σφύριξε την Κυριακή στο Μεσολόγγι ένα ακόμη παιχνίδι (Α.Ε.Μ.-Α.Ε. Καραγιαννίων) με βοηθούς τους Καλαμαρά, Δ. Κόρδα. Ο Ν. Σταυρόπουλος πήρε ορισμό, τέταρτος (Καλαμάτα-Αιγάλεω).

*Ακόμη οι Πήττας, Καραλής ήταν βοηθοί στο ματς Σουπερλίγκα 2 (Καραϊσκάκης-Κέρκυρα). Εύκολο παιχνίδι, άρα καλά θα πήγαν. Παρατηρητές διαιτησίας ο Βασιλάκης στη Ζάκυνθο και ο Γιαννόπουλος στην Παναχαϊκή (Νέοι).

*Επειδή με τον καθαγιασμό των υδάτων έφυγαν τα κατσιμπουχέρια και έγιναν άφαντοι οι καλλικάτζαροι, μας άφησαν θέματα στο χώρο της διαιτησίας!

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος