FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Παραιτήθηκε ο Κ. Ντάβαρης

Ημερομηνία: 09-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Θεωρούμε πως η πρώτη μεγάλη είδηση της χρονιάς ήταν η αποχώρηση του παράγοντα Κώστα Ντάβαρη από τα διοικητικά του Αστέρα. Εθρυλείτο  η οριστική απόφασή του από τα Χριστούγεννα. Και τελικά την έκανε πραγματικότητα, διότι είναι πολύ δύσκολο σε έναν άνθρωπο που ασχολείται με τα κοινά και δη με το ποδόσφαιρο να μπορεί να κατευθύνει, ν’ ασχολείται και να δρα με τα κοινά μιας ομάδας, με τόσο και τέτοιο όνομα όπως ο Αστέρας.

*Πάνω από μια 15ετία έχει στα διοικητικά του τοπικού ποδοσφαίρου ο Κώστας. Ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό Λαμπέτη, τον οποίο έβγαλε από την αφάνεια και τον έφερε ως την Α΄ τοπική, διεκδικητή του τίτλου. Προχώρησε και έδρασε στον Πανηλειακό και τελευταία ασχολήθηκε με τον Αστέρα, στο πλευρό του παράγοντα Παπαγεωργίου.

*Τελευταίο παιχνίδι με τους «βυσσινί» στην Κρέστενα την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου. Άφησε την ομάδα στην τρίτη θέση, μετά από αγώνες και αγωνίες, με δυσκολίες διοικητικές και οικονομικές, με προσωπικές θυσίες που είναι άγνωστες στο ευρύ φίλαθλο κοινό.

*Θρυλείται πως αλλάζει στέκι!

 

Ακέφαλος ο Πανηλειακός

Μετά το φευγιό του Χρήστου Χίτου, ο Πανηλειακός έμεινε ακέφαλος διοικητικά. Μαθαίνουμε πως κανείς δεν επιθυμεί να αναλάβει την ευθύνη της θέσης. Άλλωστε και στην τριετία των «Πυρσών», ουδείς ήθελε να μπει Πρόεδρος στο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό σύλλογο του Πύργου, αλλά και του νομού. Οι λόγοι είναι προφανείς. Όμως, κάποιος πρέπει να πάρει τη… σφραγίδα. Κάποιος πρέπει να υπογράψει…

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Μπήκαμε στο 2020. Μαζί ξεκίνησε κι ο β΄ γύρος της Α΄ τοπικής. Τίποτε δεν άλλαξε στην τετράδα. Σύντομα όμως προβλέπεται πως θα αλλάξει και μάλιστα μέσα στο Γενάρη, που θα αρχίσουν και οι πρωτοχρονιάτικες πίτες!

*Στο προσκήνιο τα δύο διπλά της Δόξας και του Αλφειού συν του Ολυμπιακού Σαβαλίων και του Πέλοπα. Μία η ισοπαλία (Πρόο-Αίας) και δύο άσοι (Νίκη και Κουρτέση).

*Απίστευτη σε εύρος η νίκη του Αλφειού στο Βαρθολομιό. Τέταρτη συνεχόμενη ήττα για την Ολυμπιάδα. Έχασε και στο Κουρτέση.

 

Κόμπλαρε ο Αίας

Έμεινε στο μηδέν ο Αίας στην Προοδευτική, η οποία έχει μπει στη λεωφόρο των επιτυχιών. Δεν είναι άσχημη για τους πρωτοπόρους η ισοπαλία στην Παλιά Μανολάδα. Εκεί θυμίζω πως είχε χάσει ακόμη και ο Πανηλειακός!

 

*Η Προοδευτική είναι σκληρή ομάδα. Έχει έδρα. Δύσκολα περνάει ομάδα απ’ εκεί. Μάλιστα αυτή τη φορά δεν έπαιξε ούτε ο Παναγιωτόπουλος, που αποτελεί δύναμη μεσοεπιθετικά.

*Η απορία μου είναι πώς άρπαξε πάλι κόκκινη ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, ο Καράμπελας!

 

Το διπλό της αγωνιστικής

Ο Αλφειός έφερε το διπλό της 14ης αγωνιστικής. Κυρίως για το εύρος της νίκης του. Δεν είναι εύκολο για μια ομάδα να πετύχει πέντε γκολ μακριά από το «σπίτι» της. Για τους ασχολούμενους με την κατηγορία είναι ηχηρό ράπισμα κατά των παικτών της ομάδας του Καλαρίτη, οι οποίοι προφανώς γιόρτασαν περισσότερο απ’ όσο έπρεπε τα Χριστούγεννα. Έτσι, ο Αλφειός που έχει καλύτερη ομάδα απ’ όσο δείχνει η βαθμολογία, τους πήρε… αμπάριζα με το «Σάβα» που υπέγραψε στα μουλωχτά στην ομάδα του Ανδρέα Γκιόκα. Κορυφαίος ο Αγριδιώτης που διακρίθηκε στη δημιουργία.

 

Ο κατήφορος

Την θυμάστε την παλιά κινηματογραφική ταινία «Ο κατήφορος» ασφαλώς. Η πορεία της Ολυμπιάδας είναι παρεμφερής. Απογοητεύει η ομάδα του Γουμέρου με τέσσερις σερί ήττες. Στη συνέχεια παίζει με την «Προο», την οποία είχε νικήσει στον πρώτο γύρο στη Π. Μανολάδα.

 

«Ανάσα»

Με τους καλύτερους οιωνούς μπήκε το 2020 για τον Πέλοπα Πύργου. Η ομάδα του Νίκου Δαβουρλή πήρε διπλό από τον ουραγό Ν. Κόροιβο και πήρε βαθιά «ανάσα» με 1-3. Η νίκη αυτή είναι η 4η φετινή και σημειώθηκε μετά από τρεις ήττες!

 

Παρελθόν

Σε κρίσιμο «σταυροδρόμι» βρίσκεται ο Αστέρας Αμαλιάδας. Θρυλείται πως τρεις από τους ξένους θα αποτελέσουν παρελθόν! Ήδη προχθές προπονήθηκαν στη Συντριάδα. Λέγεται πως οι τρεις έχουν κλείσει ήδη, όπως έκλεισε και ο Σπύρος Αντωνόπουλος, ο οποίος την Κυριακή ήταν στα επίσημα του Σταδίου Πύργου και παρακολούθησε με ενδιαφέρον τις προσπάθειες των ερυθρολεύκων!

 

Ανώδυνη ήττα ο Ερμής

Ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος Α2 Κατηγορίας. Ο πρωτοπόρος Ερμής Πλατάνου γνώρισε την ήττα στα Μακρίσια από τον Α.Ο.Μ.. Ήταν μια σημαντική έκπληξη. Όμως, άφησε βαθμούς και η Βρίνα στο Γεράκι (1-1) και ο Πλάτανος κράτησε διαφορά τεσσάρων βαθμών από τους διώκτες του!

 

Ισόπαλο το ντέρμπι

Ο Κεραυνός Βρίνας πέρασε με ισοπαλία από το Γεράκι (1-1) και είναι σταθερά δεύτερος. Ο Εθνικός προηγήθηκε με τον Τσίγγανο στο 32΄ και ισοφάρισε ο Κηπουρός στο 39΄. Στην επανάληψη ακολούθησε μια προσπάθεια επικράτησης των γηπεδούχων, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν την αποβολή του γκολκίπερ της Βρίνας, Φιλιππόπουλου για ψύλλου πήδημα στο 75΄. Τη θέση του πήρε ο Κουής χωρίς να μπει άλλο γκολ. Αποτυχία ο διαιτητής Παπαδόπουλος, που διέκοψε το παιχνίδι για 15 περίπου λεπτά (πήγε με τους βοηθούς στα αποδυτήρια), μετά από πολύ έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων στη φάση της αποβολής. Σωστές υποδείξεις η Στασινοπούλου και ο Γιατράς.

 

Εύκολα η Θύελλα

Επανήλθε στις νίκες η Θύελλα Πύργου, αφού νίκησε πανεύκολα (3-0) την αδύνατη ομάδα της Α.Ε. Πηνείας, η οποία παρατάχτηκε με 11 παίκτες και με τον Μπορμπόκη μέσα. Χατ-τρικ έκανε ο Αντώνης Παργινός!

 

Πέτυχε γκολ κι αποβλήθηκε

Αγώνα παραμονής δίνουν οι Λέοντες Αμαλιάδας να κρατηθούν στην κατηγορία. Στα πλαίσια αυτά η νίκη επί της Δάφνης, η οποία κατέβηκε στην Αμαλιάδα χωρίς τους τιμωρημένους Σπανό, Δρακόπουλο και με γκολκίπερ περιστασιακά τον Ντούγκα, ήταν μεγάλη. Ο Μπάκος έδωσε μόλις στο 7΄ προβάδισμα στους Λέοντες. Ισοφάρισε ο Κακολύρης στο 18΄. Συνέχισε με δέκα η ομάδα της Αμαλιάδας, λόγω αποβολής του Θεοδωρόπουλου και προς τη λήξη ο Μαραθιάς έκανε το 2-1 κι αμέσως είδε κίτρινη (στους πανηγυρισμούς) και επειδή είχε και άλλη αποβλήθηκε!

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος